Potrefenáhusa Haha, argument, že se jim něco bude špatně dělat, ten miluju!!
Pamatuju si, jak jsem rekonstruovala svůj první byt, už jsem tu o něm mluvila mockrát. Starý byt v centru, čtyřmetrové stropy, kastlový okna, široký dřevěný prkna na podlaze, nebyla tam ani koupelna, takže pěkně od základu. A vymyslela jsem si, že tam chci topení takový ty starý poctivý svařovaný trubky, jak se dělaly dřív. Topenáři mi furt vnucovali měď, že "to se teď tak dělá, je to dražší, ale hezký!!" a já že ne, že k tomu starýmu bytu se to nehodí....no nakonec furt slevňovali a pak mi zoufale tu měď nabídli levněji než moje řešení i se zabudováním trubek do zdi.
No ale nakonec pochopitelně na místě s nadáváním svařovali....
design a architektura
Nám řekl obkladač, že něco tak hnusnýho ještě nikdy nedělal (půdovky na podlahu). Ale položil to a myslím si, že hezky, je to v podstatě rovný, spáry drží, jsme s tím spokojení. Pamatuju si, že vaše podlaha je trochu problematická, to ta naše vůbec.
Ještě jsem si vzpomněla na obkladače v bytě. Přišel nám dolepit kus mozaiky po nějaký oslavě, rovnou to přiznal. Málem to nalepil špatně (posunutý vzor), měl z toho děsnou srandu, jaký jsem puntíčkář. Pak ještě kousek dolepoval manžel a tam se teda ukázalo, že nalepit mozaiku není taková sranda, jak to vypadá, takže proužek pod digestoří byl už navěky trochu křivolaký.
(mame kolem nej sestiuhelniky a na ne navazuje drevo bez obvykle prechodove listy, dalo jim docela praci tu podlahu polozit)
To zní ale dobře! Detail bych taky ráda viděla.
dynda haha to muz taky zjistil, ze to neni az takova sranda, kdyz chtel jen silikonem dolupnout takovou zapomenutou sparu![]()
Garfie no to ses dobra
ja uz tu taky psala jak jsem chtela sprchac bez vanicky a ze pry to nejde. muz byl na jejich strane a argumentace v technickych terminech neni uplne moje parketa. tak to vypadalo blede.. nicmene po oblozeni milankove zjistili, ze se mistnost kapku zmensila o ten obklad, inzenyri
tak se tam vanicka nevejde-co ted? vite, napadlo nas ze bychom to udelali bez vanicky, tady vam dame takovou mrizku..![]()
Vyvolavate mi vsechny stastne zasunuty traumatka z rekonstrukci...
Takovou mřížku - odtokový kanálek neznali?
dynda jasneze znali, pak to prave zcerstva vyrobili ani nemrkli, jen se jim do toho proste nechtelo... (bracha si predtim sam delal koupelnu tak jsem presne vedela:-P
viktorka_od splavu Hele, ale to se vyplatilo, já rekonstruovala zároveň se sousedem a on tam právě nechal natáhnout měděný trubky a vždycky, když jsem k němu přišla na návštěvu mě to bolelo!!!
Jinak oni byli vůbec experti, poslední den práce pověsili takový ten žebřík na ručníky do koupelny, potkala jsem se s nima akorát ve dveřích. Tak ten žebřík pověsili asi pět centimetrů od stropu (tam byl teda naštěstí snížný, ne čtyři metry), takže spodní část byla asi tak ve výšce mých očí. Ručníky bych tam musela házet s rozběhem nebo co!!! A hrozně se divili (a naštvali), když jsem je to nutila předělat. ![]()
moora Jo, to je vděčný téma paninko!! ![]()
Vyvolavate mi vsechny stastne zasunuty traumatka z rekonstrukci...
i mně..! mně je ale vyvolává třeba i prach mezi zubama.. evidentně nejsou zas tak šťastně zasunutý
Arietui asi to chce jeste nakej cas
ja kdysi prebrusovala prknenny podlahy ve dvou pokojich, pak se mi dlouho spoustela ryma jen na zvuk pusteny brusky kdekoli
Garfie vidim ze jsou to podobne vychytavky:-)) ja nechala predelat zebrik taky, dali ho naopak uplne k zemi hned vedle wc misy, tak jsem trvala na tom at se to predela a je v urovni umyvadla, no uf to byl boj, muz nechapal co mi vadi![]()
Jsem si poposedla, jasně. My ho máme obložený dlažbou, jako zapuštěný. Pak mi došlo, že to může být kryté mřížkou. Nejdřív jsem si představila mřížku jak někde ve sprchách v bazénu. Bazén, já chci do bazénu! ![]()
Tak mě jeden obkladač pomlouvá ještě po 30 letech :-). Chtěla jsem spešl mozaiku do koupelny a u nás se něco takového nedalo koupit. Takže se nakoupily obyčejné obkladačky v několika barvách, ty musel nakrájet na kostičky 5x5, každou pěkně srazit na kamenickej roh a pak jsem mu tři dny seděla za zadkem a říkala mu, v jakém pořadí je tam má dávat. Říkal, že si vždycky v hlavě představil, jaká teď přijde a ani jednou se netrefil :-).
Teda ale chudák ![]()
999
no ale to by taky chtelo fotku, nemas? nebo obrazek..
me doted stve, jak obkladac "vylepsil" muj planek v predchozim byte, byl to hrozne hodnej a sikovnej kluk, dohlizel na nej exmanzel tomu jen bylo divny, ze dost obkladu zbylo
nicmene predelat jsem ho to nenechala.. ale pokazde kdyz jsem prisla do koupelny
pritom jinak to bylo tak hezky.. ale v rohu o pul kachle odskoceny![]()
dynda Tak platila jsem ho v hodinovce...:-).
999 Chudák! Neměla bys foto té mozaiky?
Švagrová nechala obkladače třikrát předělat koupelny, obě. A podlahu v kuchyni. Chlapíci obkládali když ona byla v práci, míjeli se ve dveřích a druhý den našli koupelny polepené žlutými post-ity v místech kde to bylo blbě. Myslím, že ji dodnes nenávidí. Ale prostě je jasný, že nechceš doživotně koukat na křivou spáru nebo vypouklou dlaždici.
viktorka_od splavu Fotku nemám, doba předmobilová :-). Já mám z tehdejší doby interiéry vlastně zachycené jenom náhodou, momentka z narozenin a za ní je vidět kousek obýváku :-).
andulka01 Už jsem to psala Viktorce, nemám :-(.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my