Garfie já si to neumím představit. To tam přijedete a začnete shánět postele, peřiny, vybavení do kuchyně apod.?
design a architektura
Garfie Nakonec máte ten, který se líbíl od začátku nejvíc, že? To je paráda. Ať vám vše klapne!
notna
Je to on! Já pak trochu váhala, protože se mi podařilo najít za dobrou cenu (a dobrou velikost) takový moderní byt blízko stanice i školy....ale já se v tom naleštěném anonymním domě s mramorem vůbec nedokázala vidět. :-)
andulka01 Mák mi doveze hudební soubor v rumbakoulích ![]()
Lenka22 Zapomněla jsi na povinnou dvoutýdenní karanténu k tomu. :-) První pojede manžel, karanténu stráví v hotelu, dům už v tu dobu bude naštěstí náš, můžeme se nastěhovat třeba hned, takže koupí postele, peřiny a stoly pro děti, nedaleko je naštěstí Nittori, taková japonská Ikea, ta je vlastně taky poměrně nedaleko, takže více méně vybíráme předem. Další věci nám jedou lodí, ale ty dorazí tak za dva až tři měsíce. Nějaký větší objem si můžeme vzít i do letadla, to tam bude za dva týdny, ale to ještě musím promyslet. No zkrátka nějakou dobu to bude dost provizorium, záleží taky na tom, kdy dorazíme za ním-musí to být v rozmezí jednoho až tří měsíců, tak uvidíme jak to vyjde.
Garfie dobrý! A teraz by ma zaujímal aj ten anonymný mramorový byt ![]()
Mrakoplas
Ten už asi nenajdu, ale střelím ti něco podobného :-)
Garfie diiik. Dúfam, že nás budeš potom zásobovať fotkami zo svojich pochodzok :)
Garfie Myslím, že jsi se rozhodla dobře. Krom jiného je i potřeba dát na intuici.
Mrakoplas Našla jsem ho, ale je dočasně stažený (asi rezervovaný?) a nejdou spusti fotky, tak pro představu něco takového. Mně se z těch modernějších bytů líbil tento, ale už je dost daleko od stanice, to by muž jezdil do práce fakt hodinu a půl minimálně.
notna Přesně, sem mě to táhlo úplně intuitivně, přitom jasně vidím ty nevýhody, už jsem v Japonsku žila a dokážu číst i z fotek. Lehký dřevěný dům = zima v zimě, vedro v létě, úzké uličky, parkovací místo je široké přesně jako moje současné auto + asi tak zrcátko
, samá okna, navíc stojí na kopci, ve "warning area"-hrozí tam sesuvy půdy, tak doufám, že nepřijde žádné velké zemětřesení. Na stanici víc než 20 minut, navíc na kole se moc nedá, je to přes dva kopce (+ pochopitelně platit parkovací místo na kolo)....no ale má "něco", tak snad nebudu zklamaná.
Garfie Jak jsi vypsala jen ty negativa, tak to teda nevypadá dobře ![]()
notna
No já vím!!! Proto furt hledám dál, ale prostě všechno má něco...já se hlavně bála, že skončíme někde v Mačkalově v minibytě, budem koukat do zdi a spát na rohožích...takže tohle je teď pro mě jako vila v Průhonicích místo bytu na Jižním městě
Tohle je výsledek tříměsíční práce a studia na téma "poměr cena/velikost/výkon"!
Garfie Vybrala jsi určitě dobře. Mi to přišlo jen vtipný, že nejlepší bydlení a vypsaná samá negativa :-)
My jsme si kdysi takhle koupili byt, zalíbil se nám v inzerci, na místě se to potvrdilo, bylo tam taky spousta komplikací a negativ, ale nakonec byl prostě nejlepší. Nemusí být všude zakopanej pes.
notna Musíš to brát tak, že ostatní jsou ještě horší
Já se na ty negativa vysloveně zaměřila, protože když ho musíš vybrat na dálku, tak je to fakt těžké. Našla jsem jich dost, ale zároveň jsem nenašla nic lepšího! :-)
dynda
Já už tady myslím říkala, jak jsem koupila svůj první byt, hrozná vybydlená ratejna to byla, čtvrtá kategorie, bez koupelny, jen studená voda...já byla nadšená a měla vizi a moje nejlepší kamarádka se mi pak (až byl spravený) přiznala, že když ho viděla, doma pak manželovi brečela, že jsem se zbláznila, že je to temná díra, co smrdí močí....
Garfie vybrala si určite dobre
. Tak už len zbaliť prenosnú klímu a elektrické decky a je :)
Nám řekl obkladač, že něco tak hnusnýho ještě nikdy nedělal (půdovky na podlahu). Ale položil to a myslím si, že hezky, je to v podstatě rovný, spáry drží, jsme s tím spokojení. Pamatuju si, že vaše podlaha je trochu problematická, to ta naše vůbec.
Ještě jsem si vzpomněla na obkladače v bytě. Přišel nám dolepit kus mozaiky po nějaký oslavě, rovnou to přiznal. Málem to nalepil špatně (posunutý vzor), měl z toho děsnou srandu, jaký jsem puntíčkář. Pak ještě kousek dolepoval manžel a tam se teda ukázalo, že nalepit mozaiku není taková sranda, jak to vypadá, takže proužek pod digestoří byl už navěky trochu křivolaký.
dynda Tak naše podlaha je problematická dost, ale tu si dělal muž sám, to se na nikoho svést nedá...![]()
Garfie Hele, já to moc dobře znám. My jsme byt i dům kupovali za dost divokých podmínek a někteří si ťukali na čelo, ale my jsme věděli, že je to ono. A obojí přes komplikace dopadlo výborně.
Garfie Dobry to bude, super je ten slunecnej balkone (terasa). Varis tam? Jediny co tak se mi ta kuchyn zda mala/starsi, ale ja jsem podes, varim sporo porad.
Garfie dobrá jsi, mě vomejvaj, jen to čtu. A to zařizování na dálku domu, školy, nábytku, jímal by mě amok.
Lenka22 Tak úplně jednoduchý to není, ale když musíš, tak musíš! :-)
0zero7 Já nejsem bůhvíjaká kuchařka, ale ta kuchyň, to je bolest, to je jasný. Jenomže to je v Japonsku všude, já při hledání narazila na pár hezkých a velkých, ale vždy až na jednu nebo dvě výjimky to bylo vždy v bytech nad naše poměry. Tohle je úplně typická, ještě spíš lepší kuchyň, než je běžně zvykem. Japonci doma moc nevaří, třeba návštěvy si nezvou prakticky vůbec. Já trochu uvažuju, jak vyrobit nějaký improvizovaný ostrov, protože na tu terasu se bude dát projít bez problémů, dveře jsou šoupací, z obou stran. Uvidím na místě.
Jo a jedna jediná kuchyň, co jsem viděla (a viděla jsem jich teď bez přehánění asi 100, fakt jsem se tím prohrabávala) měla troubu, já ji zatím vždy musela dokupovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my