design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. února 2021 18:42

máte někdo zkušenost s obestavbou akumulační krbové vložky? cokoli, výrobce obestavby, značku vložky...nějaké negativní zkušenosti?

Offline Karja
44465 příspěvků moje polička 24. února 2021 19:01

dynda Neboj, my už stavíme úplně jinej barák než měl sambo v plánu:-D. 

Offline letfenixa
10843 příspěvků moje polička 24. února 2021 19:15
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:47

Karja 

Myslím, že máš znamenité vyjednávací schopnosti.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. února 2021 23:10

a ještě mám dotaz, jestli třeba někdo náhodou nemáte v koupelně skříňku godmorgon z ikea s bambusovou deskou.

já už jsem prohrabala asi celý internet, a prostě nevím, co s umývadlem. potřebuju, aby bylo na desce, kolem něho musí být trochu místa, abych si tam mohla položit třeba žehličku, a současně pod ním musí být nějaké šuplíky, protože v koupelně je málo místa. 

a skříňka musí být bílá, deska maximálně světle šedá nebo podobně, nechci falešný dřevodekor.

šířka 90 cm je málo, a přes metr už je zas moc takže padají různé možnosti, které by mi vyhovovaly, jako český výrobce intedoor, jenže on má jen 90 nebo 120.

nečekala jsem, že ten výběr bude minimální. můžu si ji nechat udělat, mohla bych třeba popužít nějaký technistone na desku a pod to nechat vyrobit šuplíky, ale to zas budou hrozné výdaje, a protože včera byli rozpočtáři v hlavním domě, je jasné, že musím šetřit.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 24. února 2021 23:14
Reakce na dynda:

Edit A přiznám se, že já jsem jednu prkotinu neprosadila a teď už toho lituje i druhá strana. Takže tak, ženo.

​jakou, jakou?

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 24. února 2021 23:15

Jiná Realita tak kup tu ikeu a nech si k ni udělat desku? 
my tu skříňku asi máme, ale bez desky, ve velikosti umyvadla 

Offline Tak Betty
6090 příspěvků moje polička 24. února 2021 23:22

Jiná Realita Ty teda nemáš jednoduché otázky. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. února 2021 23:26

Tak Betty já jsem zjistila, že moje parametry čehokoli naprosto nekopírují nabídku :) všechno je většinou typově třeba o deset cm větší nebo menší nebo vyšší nebo nižší, než jsem zvyklá, protože ve staré barabizně bylo všechno na míru a netypové.

nebo byl pro mě šok, že se prakticky nedají sehnat koupelnová boční světla kolem zrcadla. ale já už jsem tam měla udělané rozvody. nenapadlo mě, že v té šíleně obrovské nabídce jsem měla raději hledat předem, protože ...nejsou, teď se typově dělá všechno s osvětlením shora.

no člověk se učí za pochodu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. února 2021 23:28

a teda přiznávám, že jsem z vybírání úplně všeho už úplně vyčerpaná. na jednoho je to fakt moc.

střešní okna, podlahy, řešit světlovod, krb, kuchyni, dveře, schodiště....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. února 2021 23:49

Jiná Realita neviem síce či máš nejakú špeciálnu predstavu ale tak pred rokom, keď som vyberala svetla do kúpeľne ja, tak som na tych bočných narazila dosť. 

A to vyberanie ti nezávidím, ja som to už na konci úplne neznášala a to nemám žiadny veľký barak ale len trojizbový byt. Preto mám v spálni len dve žiarovky trčiace zo stropu, bo sa mi nechce zas prehrabávať tisíckami svetiel. Neviem vôbec vybrať dve závesné lampy aby k sebe pasovali. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. února 2021 00:23

Potrefenáhusa 

Ale nechtěla jsem podlahové topení v předsíni, aby to byla chladnější místnost. Tak ho tam máme a různě tam větráme mikroventilací a tak, protože jabka, brambory, ... to je každou chvíli něco.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. února 2021 00:29

Jiná Realita 

Vybírání nezávidím, každý říká, jak to bude skvělý všechno vybírat, a houby. Člověk už je vyčerpanej ze stavby, část věcí, co jsme vybrali, se nelíbila řemeslníkům, pak zase se jim nelíbily některý nápady, něco se jim nepovede... Původně jsme chtěli udělat jen přízemí a patro dokončit až časem, ale jsem hrozně ráda, že jsme to pak sfoukli najednou.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 25. února 2021 04:23

dynda ad řemeslníci - já jsem se teď po 10 letech potkala s borcem, co mi jeho firma pred deseti lety !!!! rekonstruovala byt a oni porad vzpominaj na moji penizkovou mozaiku na zachode  tenkrát mi i obkladac kreslil tužkou na zed jak blby, proč se mu tím bude špatně odkládat ...

Offline Liesel
1661 příspěvků moje polička 25. února 2021 07:55

Jiná Realita nezávidím, už mám vybírání čehokoliv plný zuby, doděláváme dům (koupená hrubá stavba s okny), takže ne úplně velké přizpůsobení, ale okna posazená nízko, nižší stropy, .... takže změna dispozic místností, uzpůsobit rozvody.... teď už jsme naštěstí ve fázi nábytku, světel. Nechceš si dát okolo zrcadla ledkové osvětlení, třeba pásky do lišt? Sambo takhle řešil koupelnu, strop v obýváku i v kuchyni.

Offline Myrtila
5270 příspěvků moje polička 25. února 2021 08:29

Potrefenáhusa Ale nakonec to oblozil, ne?

My to takhle mame s drevenou podlahou, od te firmy bereme cistici pripravky na drevo a staci strcit nos mezi dvere a kdokoli z te firmy hned vi, ze "jo to jste vy s tou dlazbou u krbu"  (mame kolem nej sestiuhelniky a na ne navazuje drevo bez obvykle prechodove listy, dalo jim docela praci tu podlahu polozit)

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 25. února 2021 08:39

Myrtila jasne, ze jo  a naopak si myslím, ze se mu s tím obkladalo docela dobře, ten záchod je dost krivej a lichobeznik, takže některý zakruty tou mozaikou vykryl a nemusel řezat 

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 25. února 2021 08:56

Jiná Realita haha ja si moct vybirat sama, tak si chrochtam blahem. Muz ma po rodicich desny vkus, stoji me dost prace vybalancovat nase pozadavky tak abychom byli spokojeni oba a je to dost narocne. 

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 25. února 2021 08:57

Myrtila muzu poprosit fotku? 

Online viktorka_od splavu
49191 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:09

Jiná Realita ja te uplne chapu, u nas to samy, vse atyp, krivy a malicky zarizovat to vsechno sama asi by me mrsklo, zas mas vyhodu ze ti do toho nikdo nekeca. u nas to byl vzdycky kompromis, trvala jsem jen na par vecech a z tech jsem doted nadsena.. a kde jsem netrvala, doted me to lehce michne;-)