design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:19

Nemáte někdo tip na nějakou hezkou rozkládací pohovku? Jestli něco takového existuje, nemohu žádnou hezkou najít

Offline Mulen
4987 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:40

Já mám předvybranou tuhle, ale ne rohovou. ( Levi od Jecha) , ale uvítám další tipy.

Offline Nyarlathotep
příspěvků moje polička 04. března 2021 19:42

Mulen ta je moc pěkná

Offline Mulen
4987 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:44

Nyarlathotep dostala jsem na ni tip tady, žádnou lepší (pro nás) jsem zatím nenašla.

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 05. března 2021 07:09

Dadoo Nakonec jo, všechno ostatní, co jsme našli bylo buď ještě dál, nebo dražší, případně nějaký nudný byt v obrovském bytovém domě. Budeme 400 km na jih od minulého pobytu, sníh tam nebývá, ale pořád je tam v zimě v noci okolo nuly. :-/  

Offline Dadoo
11623 příspěvků moje polička 05. března 2021 07:20

Garfie to s tebou tedy soucitim, protože mám v živé paměti, jak studenou a syrovo jsem měla doma, když mi loni, koncem září,  odešel komín. A to se teploty k nule ještě asi moc neblizily.

To je strašný diskomfort, to syrovo.

Budou aspoň nějaká lokální topidla, El dečky do postele nebo "vykuřovadla" na žhavé uhlí?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. března 2021 07:22

Mulen my tiež budeme všetko objednávať z netu, jediné čo zostáva v obývačke pôvodné, je zrovna sedačka. Tak teraz hľadáme podlahu (a nevieme sa rozhodnúť, skáčeme od bielej cez hnedú až po čiernu) a luster. Čaká nás aj nábytok, koberec, a všetky doplnky. No bude to sranda

Držím palce pri spálni

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 05. března 2021 07:28

Dadoo Je tam klima, kterou se dá topit, ale to je pochopitelně drahá sranda, určitě nepojede přes noc. Pak pochopitelně nějaké elektrické přímotopy, do el.deček do postele jsem se zamilovala, ale pak jsem se dozvěděla o existenci "low temperature burn", což je prý v Japonsku velmi známý pojem a nejsem si úplně jistá. V debatě expatů na FB jsem si přečetla několik děsivých historek-o dečkách i termoforech!

Offline Mulen
4987 příspěvků moje polička 05. března 2021 08:13

betsey diky a nápodobně. Určitě to budete mít super. A lustr mě nenapadl, ten by možná taky zasluhoval vyměnit

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 05. března 2021 08:46

Garfie ja mám decku od Vánoc a po třech hodinach se sama vypne. 

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 05. března 2021 08:48

Garfie Muž včera hlásil z LA, že spí ve spacáku a pod třema dekama

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 05. března 2021 09:01

continuity Aha vidíš, to by asi šlo! I když tu spáleninu si možná pořídíš i za tři hodiny....

brrr  

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 05. března 2021 09:15

Garfie a muzes si nastavit i teplotu, ještě to prezkoumej. Můžu to zkusit změřit, ale ta dečka nijak extra horká není, prostě normalne tepla do 40C max, spíš se v našich bytech prehrejes než spalis. 

Já bych teda pořídila celé rodině pořádne spacáky, ale uznávám, že to není pro každého.

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 05. března 2021 10:02

continuity Oni právě říkají, že spálit se můžeš už kolem těch 40 stupňů, jde o kombinaci zvýšené teploty a délky působení...Jinak peřiny se v Japonsku dají koupit úplně super teplé, taky máme, vlastně spaní je ten nejmenší problém. Horší je přežít do noci, na to ti spacák nepomůže.

Offline notna
9383 příspěvků moje polička 05. března 2021 12:46

Garfie A ty byty v bytových domech taky nemají vytápění? Fotky z odkazů, které jsi sem dávala, vypadaly jako evropské byty. A ty byty by asi ani tak nevychládly jako dům. Jsem ti chtěla napsat, že bych teda volila teplo. Ale pak jsem si uvědomila, že sama svou volbou sedím v kanceláři starého domu s neodizolovanou podlahou v Uggách a přitápím si dřevem  

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:02

notna To byl můj hlavní argument pro byt-že by tam bylo větší teplo, ale upřímně řečeno, už jsem v Japonsku bydlela 2x v bytě a jednou v domě a rozdíl jsem nepozorovala.  Vlastně spíš ve prospěch domu, protože ten byl dřevěný a měl kolem dokola okna, takže aspoň přes den se vyhřál a dokonce jsem vypínala topení...V některých bytech prý topení je, ale je to spíš výjimečné. Ono je to hlavně kvůli zemětřesení, protože to logicky při pohybu praská, plyn je k tomu nebezpečný....proto jsou tam vlastně i ty mezery mezi domy, nikdy nejsou domy nalepené na sebe, jako třeba u nás. I když je to "řadovka" je tam pár centimetrů....

Offline notna
9383 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:23

Garfie To je úplně jiný svět a ty to máš už pěkně zmáknuty! Určitě jsi se rozhodla správně. A je to moc zajímavý. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. března 2021 19:46

Garfie Když jsme měli při rekonstrukci místo topení jen trubky, tak jsem si topila svíčkama. Měla jsem doma několik svíček ve skle z Ikei a tak o pět stupínků to poskočilo. Ale nulu, tu jsme teda neměli nikdy. On teda i ten plamínek vzbuzuje pocit tepla.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. března 2021 19:51

myslíte, že by obklad za kuch. linkou nepoložený až po horní skříňky vypadal divně?

já pořád nevím, co s tím, líbí se mi jeden obklad, ale má rozměr 25x70, jenže skříňky se dávají 60 cm vysoko, takže to tam nijak pěkně nevychází, tak mě napadlo, že bych prostě dala nad sebe jen dvě ty 25...a 10 cm by zbylo volných (smajlík škrábající se na hlavě)...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2021 20:11

Jiná Realita já myslím, že by to asi divné bylo. Hlavně pokud budou horní skříňky nad celou linkou. Co je to za obklad? Proč tam nemůže být ten dořez? Deset cm není až tak málo.