design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2021 21:31

Karja já bych v rodině s dětma tu varnou desku na ostrůvku zvážila:) Myslím kvůli opaření. Každopádně, když tam deska bude, tak bych počítala 90cm, pokud šetříš místo, tak minimálně 60cm. Koukni na tu ikeu a vyjdi z toho, co tam mají. I kdyby to nakonec dělal truhlář nebo nějaké studio, pro základní rozvržení to postačí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2021 21:33

Mrakoplas přesně, spousta takových drobností. Třeba v jedné koupelně má světlo nad zrcadlem vlastní vypínač, v druhé jen přívod a vypínač musí být součástí toho světla. Bydlí se mi tu dobře, ale některé ty věci pořád vidím.

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 05. března 2021 21:37

Evaeva Já to z tohoto důvodu také zvažují, ale ségra to má, hodně jsem na to koukala a přijde mi to v pohodě. A to ty její děti jsou fakt děsný teda! No každopádně tam bude, at už s varnou deskou nebo bez, tak to musím nějak namyslet. Tchán mi zase rádi, ať si spíš pořádně rozmyslím vzdálenost toho ostrůvku od té kuchyňské linky, abysme se tam dva nepletli q zároveň to nebylo daleko....Jak říkám, na me moc proměnných.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. března 2021 21:45

Karja Ostrůvek, nebo v tomhle případě už skoro ostrov, s varnou deskou, mám teď do kuchyně navrženej v rozměrech šxh 2600x1200, takže dá se fakt namyslet kdeco. Akorát se to pak s těma většíma rozměrama může lehce komplikovat, máš třeba zúženej výběr materiálů na pracovní desku (protože některý se ve větších formátech prostě nedělají), prodraží se ti o něco kování do extra velkejch zásuvek a tak, no...  Ale pokud máš v plánu vybírat v ikei, tak tam je to pak jasný, tam těch ostrůvků nemají zas tolik typů a mají k tomu i odpovídající sortiment, stačí naklikat v kuchyňským konfigurátoru. :)

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 05. března 2021 21:47

Karoleena Hmm, já se asi podívám v té ikey a z toho budu vycházet, co se jak tak bezne dělává, a v reálu pak ještě uvidím, kde co splasim. No to máš teda fakt mega ostrov!!!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. března 2021 21:49

Karja na ty vzdálenosti v kuchyni jsou určitě nějaké standardy, to stačí hodit do googlu. Myslim, že minimum je metr, 1,2m lepší. Velikost ostrůvku je hlavně podle velikosti místnosti. Pohlídala bych si dostatečný prostor na přípravu na obouch stranách, což bude fungovat i jako bezpečnostní prostor. A když bude prostor dostatečně hluboký, tak ani z té třetí strany se tam nedostanou.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. března 2021 21:59

Karoleena jsem ráda, že jsem našla někoho s dokonce ještě větším ostrovem než já (240x120). na mě všichni koukají jak na blázna. Tak děkuju

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. března 2021 22:06

MaeGandal Ale teda o fous!!

Koukám na výkres a mezi ostrovem a linkou je právě těch 1200, zdá se mi to teď v teorii tak akorát, ale víc ani míň by tam stejně být nemohlo. Nebo teda mohlo, ale blbě by to vypadalo, páč je to zarovnaný k oknu.

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 05. března 2021 22:22

Karja určitě lepší ostrov a dost daleko, abys mohla třeba pohodlně otevřít skříňku/šuflík a za tebou ještě někdo prošel, než mít ty frekventovaný místa nastrkaný někde v rohu a bít se o ten prostor s ostatníma členama rodiny:-)) u nás nějak na výběr s prostorem nebylo a tak máme sice dost pracovní plochy i úložných prostor ale je to velká kuchyň pro jednoho člověka:-) už jen když si jde někdo natočit vodu do sklínky tak si tam zavazíme, a samozřejmě jak na potvoru když potřebuju slít brambory tak jedno dítě má žízeň a druhý vyhodit ohryzek a muž do ledničky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2021 22:35

Karja koukni na tu ikeu, dej si to plánovače a uvidíš. Myslím, že to i radí s těmi odestupy a hlídá, abys tam neměla vysloveně nějakou botu. A počítej s tím, že to tak pětkrát předěláš:) Jak píšou ostatní, mezi linkou a ostrůvkem to chce mít ani moc ani málo místa.

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 05. března 2021 22:38
Reakce na Garfie:

711990 Necvakla bys mi to prosím (vůbec to nespěchá)? Já vím, že už tady ta tvoje kuchyň někde je, ale nechce se mi to dohledávat. Já teď do naší nové kuchyně chci nejpravděpodobněji taky metro, ale buď v nějaké modřepetrolejové (což se mi nedaří najít) nebo bílou/šedou, ale nenapadlo mě udělat jinak barevnou spárovačku. 

​Najit pekny petrolejovy obklad neni jednoduche, chtela jsem takovou koupelnu a po asi roce jsem to vzdala, uz bylo potreba neco koupit, tak mame bilo sedou. (Nakonec je to teda asi hezci nez ta petrolejova.) Kazdopadne jestli ho najdes, das ho sem na okouknuti? 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. března 2021 23:10

kdyby někdo z vás náhodou řeba chtěl nějaký plastický obklad, a nepotřebuje bílý, tak mně se hodně líbí marrazi outfit tetris. bohužel jejich "ice" odstín opravdu není bílý, ale béžový jinak mám v kuchyni ten. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. března 2021 00:39

Jiná Realita videla si ho naživo? Lebo v tom ich katalógu vyzerá na stene echt bielo. Majú aj Ivory, ale ice mi príde na obrazovke biely.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. března 2021 00:40

Mrakoplas právě že viděla. hrozně dlouho jsem čekala na vzorek, a pak jsem byla zklamaná :( je to zvláštní obklad, kromě té tetris struktury má ještě takový jakoby látkový povrch.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. března 2021 00:42

Jiná Realita to je škoda, vyzerá fajn. Ja som toto absolvovala presne pred rokom, tiež som hľadala biely štruktúrovaný obklad a tie marazzi sa mi páčili ale rozmery boli väčšinou úplne mimo :/

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 06. března 2021 07:26

Lenka22 Já měla taky elektrickou dečku a bylo to super! Pak jsem si právě přečetla o těch pomalých spáleninách a trochu se bojím!

Myrtila Já právě vím :-( Navíc teď, jak se nedá jít někam osobně, brouzdám jen online a to je za trest! Asi to taky nakonec skončí bílou nebo šedou, to je jistá záloha. 

Offline 0zero7
11736 příspěvků moje polička 06. března 2021 07:29

Jiná Realita tak ten je suprovej! V odkazu vidim

jen zlutou teda. Dokazu Si to nekde predstavit. Maji I jiny barvy? 

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 06. března 2021 07:37

My mame v kuchyni mozaiku (na údržbu nic strašného, a to vaříme každý den) a k tomu sparovacku v barvě terakota. K tem neutrálním barvám v kuchyni to vypadá dobre.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:11

Karoleena taky 120cm, na ostrově vaření, na lince dřez, je to akorát. Nam to teda nakreslili architekti, tak předpokládám, že je to nějaký standard. 

Jen my došlo, že mám délku 240, aby to licovalo se skrinkama v lince, které jsou 60. Tak mi zajímá těch 260. Ale je to jen technická otázka. My už dlouho noc nepridelavali, tak mě svrbi prsty

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. března 2021 10:46

0zero7 pod tou žlutou nahoře je dole řada hladkých komplementárních obkladů a ve všech těch barvách je i ten plastický (světle šedá, tmavě krémová, tykrysová, světle béžová a možná ještě nějaká). i ten hladký obklad má zblízka texturu látky, pokud si dobře pamatuju.