design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2021 20:55
Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:06

dynda Nevím, ale znáš to takový to, když vlezes k někomu domu a řekneš si ,,Hmm 2010, Hmm 2015. Tak přesně to nechci mít doma, aby mě někdo takhle zadatoval. A třeba moji kamarádi mají teď všichni dost stejne domácnosti. 

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:14

Jiná Realita nene, mně ho sice někdo doporučoval (už taky nevím kdo:-( ale máme z kuchyně jaroš:-) nevyhovovaly nám totiž rozměry

49189 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:14
Reakce na Karja:

dynda Nevím, ale znáš to takový to, když vlezes k někomu domu a řekneš si ,,Hmm 2010, Hmm 2015. Tak přesně to nechci mít doma, aby mě někdo takhle zadatoval. A třeba moji kamarádi mají teď všichni dost stejne domácnosti. 

přesný, uplně ti rozumím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2021 21:22

Karja když to té dataci odpovídá, tak to jde. Ale my se jednou byli podévat v bytě, který jsme chtěli koupit. A tam to vypadalo jako z roku 98 a ještě blbým způsobem. A pak nám majitel nadšeně líčil, jak to všechno udělal sám a je to asi dva roky starý, tj. 2015

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:24

Karja to si daj poradiť od Potrefenáhusa , tá má tu nadčasovú kuchyňu v pražskom byte! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:34

Karja 

Myslím, že rozumím a už dlouho jsem to nezažila. Taky jsem už asi rok nikde nebyla, jestli to nebude tím.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:39

nikdo z mých známých ani kamarádů nemá doma žádný designový byt, který by se dal zařadit do jakéhokoli období. většinou si zařizovali spíš provizorně hlavně dost levně v době před tak 10, možná i 15 lety, kdy se designy neřešily, takže mají nějaké sektorové kuchyně a velký gauč, případně zařizovali teď, poté, co se finančně vyčerpali na stavbě nebo rekonstrukci, tím, co kde zbylo, bylo nejlevnější nebo rodina dala :)

pokud bych si udělala růžovou kuchyni, stal by se můj interiér šokantně výstředním!

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:41

Karja ha ha, pred dobou jsem byla na navsteve ve dvou domacnostech. Stejny developersky projekt, podobne byty. Dluzno rict, ze velmi hezke. Ale pak to jelo - stejna bila kuchyn vysoky lesk, stejna sedacka (šedá rohová), stejny stul lesklý bily, nad nim takove ty tri zarovky na lanku,  stejne scandi zidle, stejne sede zavesy, zadne obrazy, zadne kvetiny. Jako ja se tomu nesmeju, protoze tu sedacku z ikea mame taky tu samou.  Me to nijak neurazi, bylo mi tam prijemne, ale uniformita velika. Uplne vidim, jak se za par let na stejny interier budem divat s podobnym nadsenim jako se dneska koukame na byty s hnedou sektorovou stenou a fikusem v kvetinaci. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:50

Gatita mě ten typ bytu bez obrazů a čehokoli osobního, nečeho, co má duši, úplně drtí. jsou pěkné, ale je to jak bydlet v katalogu. přijde mi, že dnes lidi vůbec nemají nějaké krásné věci, na které se chtějí dívat. na stěně zarámovaná hesla ze supermarketu, nějaké plastové uniformní cetky, maximálně fotky (sebe sama), nebo v případě movitější klientely nějaké obrazy, které tam pověsil designér, a oni si do bytu přinesli jen oblečení a kartáček na zuby.

žádné obrazy "ten je po babičce", "ten jsme koupili ve florencii na blešáku", nebo třeba mísa od tety k narozeninám...já nejsem vystavovač, ale potřebuju mít kolem sebe věci, na které se ráda dívám a vím, proč, protože mají nějaký příběh. obrazy po dědovi, zarámovaný plakát, který jsem si koupila za 10 kč v levných knihách na vysoké a měla jsem ho celé studium v pokoji na zdi, kachle, co dělala matka na umělecké škole, nebo aspoň sklenici s mušlemi z pláží, kde jsem byla.

neumím si představit, že by mi byt zařídil designér tak, že by se do něj nedalo nic přidat.

dokonce někdy některé obrazy sundám a schovám a na nějakou dobu si tam dám zase jiné.

49189 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:56

Jiná Realita fotky sebe sama jsou hodně divný:-) ale já teda zas neznám moc lidí, kterým byt zařídil někdo jiný:P Gatita bez těch kytek a obrazů to třeba mají že se teprv nastěhovali? jinak teda, to už jsem párkrát navšívila takové holobyty, a připadám si tam strašně divně, kolikrát si až po několikáté návštěvě uvědomím, co je vlastně špatně

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 08. března 2021 21:58

No tu nadčasovost dela imho trochu nuda s mírným dojmem retra. Žádný zvláštní designovy prvky. Mne se ty jednoduchý kuchyně s dřevěnou deskou, keramickým drezem, průmyslovou baterii, metro dlazdickama a/nebo cementovou mozaikou libej už dlouho :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:05

viktorka_od splavu já neznám ani jednoho, myslím takové ty projekty v časáku, u kterých si řeknu wow krása, a pak mi dojde, že jsou navržené tak, že nejde nic přidat a v podstatě ani odebrat, abys neporušila barevnost, strukturu apod. prostě nemůžeš přijít, sundat obraz a pověsit zátiší od tety, nebo si dát na postel přehoz, co sis koupila na dovolené v mexiku, protože tě uchvátil, protože na zdi je nesmírně luxusní tapeta z itálie, a už tam nemůže být vůbec nic jiného.

do nového bytu by se mnou prostě musely odcestovat i věci, na které se ráda koukám :)

49189 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:06

Jiná Realita projekty z časáku beru jako pohádku, to není realita.. jedině Jiná;-)

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:09

Gatita Jiná Realita ono je to osemetny, pousta lidi si na to netroufne a nebo troufne a pak maji doma foto trojobraz nad sedackou, kdyz to prezenu. A pak nektery to nezajima, kdyz jsem se s tim setkala poprve, tak me to sokovalo, ale proste funkcni ok, jde na gauci sedet, ok, je hnusnej? Nevadi, je funkcni. To je jak s jidlem, jedi na pohon

Ja mam taky rada kdyz se duse majitele projevi, kdyz je odvaznej spravnym smerem, tim lip.

Garfie moc hezky to mas s tema schodama, barevne taky!

Jiná Realita me se ta ruzova libi, ta prvni je super a libi se mi i na stene s bilou linkou. Proc ne, klidne bych do toho sla. Ten obklad co ma holka jsem zvazovala ve svetle tyrkysove, protoze do podnajmu klasickej obklad dat nemuzu, ale asi to pecu. Barva se mi teda libila moc a hodila by se mi tam. 

Karja ty salvejove kuchyne jsou hezky, jde to minimalisticky i rustikalne a oboji dobry, to mozna zvaz.

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:09

viktorka_od splavu Jj, ale na druhou stranu, já nemám moc cit ani um si něco zařizovat, takže to dopadne, že přesně budu mít to stejný co všichni, protože tím se nedá nic zkazit;-)

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:12

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:12

Tady Se mi libi ten obklad 

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:12

Karja a to neva, ne? Když se ti to bude líbit a bude ti to dobře sloužit 

Offline EDITH4B
2128 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:13

Taky se ráda koukám na dílka poděděná po babičce, prababičce atd. Potřebuju to k životu. A ještě musím mít velkou knihovnu, ať bydlím kdekoliv.