design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:14

Karja bohužel dá, já souhlasím 0zero7 a připadá mi to i celkem normální (takhle to u nás doma bývalo s oblečením) ale kupodivu oni si často lidi pořizují i věci co jsou naprosto nepraktický a to mi teda pije strašně krev, tak bacha na to, zkazit právě můžeš hodně, sice budeš mít přesně to samý co všichni v ulici, ale do šuflíku nedáš A4 papír, z umyvadla bude ven stříkat voda a tak podobně

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:16

Jiná Realita no presne. Neznam nikoho s dotazenym stylovym bytem. Prijde mi, ze po tech stavbach a rekonstrukcich na to uz nebyva sila ani penize. My zarizujeme doted, a to tu bydlime uz 5 let. A taky se soustredim spis na to, aby to byl dobry pomer cena vykon, nez aby to slo nejak extra dohromady, ale uz se pomalu zlepsujeme, nicmene porad je to ikea plus par lepsich kousku, a vrchol meho petileteho usili je, ze nam polstare ladi s barvou koberce:)))

Design v mem okoli nikdo moc neresi, ja take nemam povedomi. Koukala jsem pro zajimavost na osvetleni na designpropagande, ktera se tu obcas zminuje. Libilo se mi, ne ze ne, ale jak neznam pribehy tech puvodnich znacek, tak kolikrat nevidim rozdil od lampy z obi nebo prouteneho stinitka, tezkeho retra panelakovych kuchyni. A takovych nas bude asi dost.

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:16

Jiná Realita me se zda, ze v tech casopisech jsou spis prave byty co jsou na tom opacne nez co popisujes, protoze lidi si je zaridili sami, vkusne a zajimave. Nevim teda o jakych publikacich se bavime, co jsem videla v posledni dobe tak urcite spis vlastni invence. 

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:18

Potrefenáhusa Jo nevadí, ale mně se to právě nelíbí, je to takový neutrální pro mě. Prostě jakoby o ničem, ale je to jednoduchý si to tak zařídit;-).

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:21

Gatita Ja jsem po prestehovani v listopadu trochu vic pritvrdila smerem 70tky (budova je cca 1975, predtim jsem bydlela ve starem dome), to by asi moc neuspelo, tady ty asociace jsou pravda trochu jiny. Jeste to nemam hotovy, ale bydli se mi tam moc fajn. Jo a zkousela jsem poprve jestli se mi vejdou veci na balkon a mam radost! 

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:23

Karja Hele, kdyz poresis dobre funkcionalitu, tak si pak muzes udelat barvu jaka se ti zlibi a bude to dobry, nekde jsem ted videla tmave petrolejovou kuchyn a bylo to moc hezky

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:26

0zero7 Jo, to se mi taky líbí, ale hrozně záleží na tom celém prostoru, já myslím, že ta světle zelená je taková tvárnější vůči zbytku. Jak se ta šalvějová barva vlastně řekne anglicky? Až si budu googlit inspirace?;-) Diky

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:31

Jiná Realita take se mi libi, kdyz ten byt nese stopy toho, kdo tam bydli. Ale zas toho nesmi byt moc.  A mas pravdu, ohledne absence tech krasnych veci, je to zvlastni jev. Vsechno jen ryze ucelove, max par rodinnych fotografii z atelieru. V jednom z tech bytu se uvazuje o obrazu na zakazku. 

Ja toho teda taky moc nemam, par grafik a jeden desnej plakat zakoupenej na erasmu, kterej kazi dojem z celyho prostoru:) 

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:37

0zero7 vsak na 70' neni nic spatneho. A byt mas urcite krasny, o tom vubec nepochybuju. My to placame tak postupne, jak je energie a ochotna utracet. Takze jsme uvizli v takovem tom bode, kdy nemas vsechno nakoupene z gruntu, aby to slo dohromady, ale ani to neni nijak zajimave eklekticke. Akorat u detskeho pokoje jsem mela ten luxus, ze se zarizoval od podlahy, a i tam jsem to malicko zprasila. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. března 2021 22:45

Si vždycky vzpomenu na jednoho mýho bývalýho kolegu, kterej si právě takovej uniformní byt v developerským projektu pořídil, no a ten se mě jednou zcela vážně ptal, zda bych mu neporadila, kde nakoupit všelijaký ty cituji "drobnosti, sošky a jiný kravinky, aby to u nás vypadalo zabydleně". Si myslím, že si fakt představoval, že naběhne do Kiku, naháže do koše zepár rámečků a svícínků a jeden nápis Home, doma to náhodně rozestaví a voilá, útulný domov! 

No, já teda taky jednoznačně preferuju, když se na mě tyhle artefakty nabalujou tak nějak samy postupem času, přirozeně. Čímž teda nevylučuju, že se na mě občas něco nenabalí i po cestě ke kase v ikei...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2021 23:11

Karja já bych řekla, že asi sage green.

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 08. března 2021 23:47

Karja sage green

Karoleena nenenenene, sosky nahodou, nektery veci Ikea uz jsou davno artefakty, protoze se nevyrabi a chtej za to latu. lol. Ja mam taky rada trochu vyvoj! Ono to proste roste s tebou.

Ha, Realita byla rychlejsi :) 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2021 23:56

0zero7 mně u ikea mrzí, že přestali vyrábět ne některé sošky, ale některé dekory dvířek :( mívali plastická bílá, jak by se mi teď hodila do koupelny.

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 09. března 2021 00:09

Gatita asi jsem to uz sem davala? Nejsem si jista  prvni fotka mi nejak vybledla prenosem  Nevim proc. Svetly ram nad gaucem ceka na obraz od Luna

To se moc tesim  ten druhy Se uvidi az co Bude na stene co neni videt  Ramy uz mam, ted vybiram co do nich. Bude to obmenitelne lehce.

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 09. března 2021 00:13

Jiná RealitaIkea mivala nekdy sosky? :) Ja jsem chtela ty jejich schudky, na kytky na balkone, taky je uz nemaj, grrr

Offline 0zero7
11733 příspěvků moje polička 09. března 2021 00:15

Vzadu vedle police jsem koupila Fridu. Jeste ji teda musim povesit

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2021 00:37

0zero7 já jsem to myslela ve smyslu ty "artefakty". že mě nemrzí, že nemají nějaké nevímco, ale ta dvířka mě mrzí dost :(

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. března 2021 06:32
Reakce na Karja:

dynda Nevím, ale znáš to takový to, když vlezes k někomu domu a řekneš si ,,Hmm 2010, Hmm 2015. Tak přesně to nechci mít doma, aby mě někdo takhle zadatoval. A třeba moji kamarádi mají teď všichni dost stejne domácnosti. 

​Hele a to fakt někdo pozná?  Já mám v kuchyni tonetky 18 z roku 1995  v chodbě věšák tonet starý sto let a v obýváku nábytek od Kropáčka a Koželky 1950

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 09. března 2021 06:41

Kan Tak u tebe právě asi ne. Jde o ten celkový dojem;-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. března 2021 06:52

Karja Právě ten celkový dojem je ten eklektický mišmaš, protože každý kus nábytku má v rodině nějakou historii, kterou známe jen my. Překvapilo mě, že někdo na návštěvě řeší stáří věcí jak na zámku.