Kan Ale vůbec neřeším stáří věci. Jde o celkový dojem, jaký člověk má z toho domu. Já na návštěvě neřeším asi vůbec nic, ale někdy to člověka úplně bouchne přes nos. Asi chodíš málo na návštěvy;-). Já to neumím asi přesně popsat, oč jde;-)
design a architektura
Kan Joo už vím, co je asi zavadejici ,,to Hmm 2010,hmm2015,, tak to mělo být, že u nějakého domu si řeknu že je z roku 2010, u jiného, že je o něco mladší. Ne, že konkretizuji každý jeden kus;-)
Karja Ano, ano. Sorry.
Tak tato debata o kuchynich mi prisla jak na zavolani... Kdyz se nic neskomplikuje, tak za nekolik tydnu budeme majiteli noveho bytu, ve kterem si budu navrhovat kuchyn
a jak jsem si prohlizela ruzne inspirace po netu, zakotvila jsem prave u kombinace bila- svetle drevo- salvejova zelen. Ja jsem na zelenou a modrou v interieru trochu zatizena
Spis matny povrch, keramicky drez, jednoduchy minimalisticky vzhled s nejakym zajimavym obkladem za linkou ( plasticky/ metro/ cementovy...). Plus bych chtela k jidelnimu stolu z jedne strany lavici, idealne kdyby navazovala na kuchynsky ostruvek. Libily by se mi taky kovove prvky v ne bilem kovu, ale matne zlate/ medene/ mosazne, ale to uz nevim zda by se netlouklo s ostatnim zarizenim toho pokoje jako kliky na dverich, vypinace... Tak uvidim, co realne poridime, ted je dulezite aby ted ten byt opravdu klapl ![]()
U nas v dome je to ted desna splacanina, protoze po rekonstrukci je dolni zachod s koupelnou, castecne vstupni prostor ktery se ale bude stejne predelevat, plus hostinsky pokoj. Jenze v nem je stary gauc s rucne sitym hnusnym cervenym potahem ze ktereho opadava kozenka, na kterem se po rozlozeni dobre spi. A to je treba u meho muze neprustrelny argument proc ho nevyhodit a nekoupit neco jineho/lepsiho. Taky tam skladujeme spacaky, ktere nemuzeme mit sbalene, plus je to jako herna pro deti plus jsou tam takove ty kramy co jsou velke a nemaji sve misto jako cestovni postylka/krosna na dite atd. Obyvako kuchyn nas mozna ceka pristi rok, zatim jsme tu v tezkych 90:D zarizovat si to sama, tak jsem v pohode, ale mam muze ktery ma uplne jiny nazor na krasu/funkcnost/prakticnost nez ja. Metro tiles? Jak za komunistu. Keramicky drez? Ne. Atd. Argument kdo vari ten si vybira kuchyn by u nas neprosel. Varime oba, radsi on, ja zas radsi pecu. Ale uz mam vybrane svetlo do obyvaku, misto naseho 5 ramenneho lustru. V kuchyni a nad stolem mame treba stare svetla, protoze mame nizke stropy. S dispozici tady taky moc nehneme, je to 100 let stary dum. Vrsek je taky vtipny, poradek se mi dari udrzovat jen v loznici a detskem pokoji. Pracovny a odkladovy kumbal (aka pokoj o 4 m2) tak to je bez sance. Tim jak se tady porad neco prevrtava a porad se sibuje s vecma, tak nez stihnu s tema dvema neco roztridit a vyhodit a uklidit, tak uz se to na me vali odjinud jak povoden. A muz uz chodi a spekuluje, kdy vymenime strechu![]()
cca taková barevnost mne oslovuje, mozna trochu jiny odstin zelene, takovy vic do seda
a tady je inspirace na reseni sezeni u jidelniho stolu. Akorat bych nechtela varni desku za zady 
Dám sem na chvíli naši kuchyň,.podle zdejších měřítek úplně out ![]()

mnum ta zelena je fakt na nabytku krasna. Ono postaci aj jeden kus.
Co sa tyka lavice k stolu tiez sme zistili ze je to pri vacsom pocte stravnikov prijemnejsie a opticky to asi nevyzera tak zapratane ako so stolickami.

Nas caka uprava otcovej kuchyne. Nic moc spotrebicov nepotrebuje, staci mi vstna doska , taka ta dvojplatnicka a mikrovlnka na ohrev. Sam si nevari cez tyzden mu vozia jedlo vikendy sa stravuje s nami. Ma tak svoju samostatnost a ja nemusim varit ![]()
ukazala som mu vo by asi u neho stacilo a vyzeea to ze ano.

JankaM jsem mela hodne podobnou, dokonce myslim stejne uchytky, jen v dekoru dreva. akorat me to naucilo nenavidet ty otevrene policky:-)
áno, so zelenou súhlasím. Máme jedno kreslo, ktoré sme si nechali prečalúniť na smaragdovozeleno a je to taká ozdoba našej obývačky
A ďakujem za potvrdenie jedálenskej lavice, mne sa to páči od detstva, pripadá mi to také útulné, príjemné posedenie, aj pre návštevy (a tiež trochu iné než vidíme v 90% domácností)
. A pak nektery to nezajima, kdyz jsem se s tim setkala poprve, tak me to sokovalo, ale proste funkcni ok, jde na gauci sedet, ok, je hnusnej? Nevadi, je funkcni.
Tak to mám já. Nábytek, kachličky, lustry, je mi to úplně ukradené. Jednou jsme nějaké koupili, a to takové, na které zbyly po té zpackané stavbě peníze, a dokud se ty věci nerozsypou, budou tu s námi až do smrti. Přiznám se, že zabývat se rok obkladem nebo barvou kuchyně je pro mě nepochopitelné.
JankaM takové poličky mám v současné kuchyni a nemám je ráda, nic se na ně pořádně nevejde, jen svádí k ukládání drobností (můj muž je na to expert, když něco zabaví dceři, vyloží to nahoru do poličky a už dál neřeší, on na tom prach neutírá...). Ale já obecně mám raději užitkové věci schované a na polici jen něco vyloženě dekoračního - kytku, vázu, hezkou svíčku atd.
0zero7 Uz ho skoro mam!
Pinot Noir to ale nemusi byt vubec rok, ani zdaleka a vysledek muze byt super, fakt to neni bud a nebo :) to by me obtezovalo taky, ikdyz ja jsem clovek, ktery se rad obklopuje peknymi vecmi a rozhodne mi na designu zalezi
mnum ta prvni kuchyn je moc hezka.
Pinot Noir ja som takto odkývala mužovi prvú podlahu do tej našej obývačky, ktorú chcel. Pretože on je z tých nerozhodných a je schopný sa každou prkotinou zaoberať strašne dlho, tak som bola taká šťastná, že natrafil na niečo, čo chce, už po pár dňoch, že mi to bolo úplne fuk ako to vyzerá. Ale našťastie sa teda páči aj mne :-)
Pinot Noir máma má v koupelně třicet let tři různé obklady, protože jsme poslední patro a zřejmě to dělali z toho, co zbylo. Táta nechápe, proč by to konečně chtěla vyměnit:) Stejně tak světla, dveře všechno třicet let staré panelákové, funkční, v pořádku ale hezké ne. V podstatě na všechno řekne, Vždyť je to ještě dobré.
jinx jo, to jsem smíchala dvě věci, je mi jasné, že ne každý, který se výběrem zabývá, to řeší rok. Mně na designu nezáleží, mám jen pár nejzákladnějších požadavků, jako bílé stěny, žádné koberce (v tom jsem s dětmi dočasně musela přimhouřit oko) a žádné prach lapající reliéfy na nábytku.
viktorka_od splavu mnumv pravo je zabordeleno už přes míru, to uznávám, ale prach tam tedy neutírám. Všechno bych nechtela mít úplně uzavřené, ty věci vlevo chci mít po ruce hned, bez otvírání.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my