design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2021 18:07

Karoleena to už je třeba pro mě takové...prázdné, nebo jak to popsat. pěkné, ale ideál mám jiný.

jsem na takové plné, barevné, kutlochovité interiéry :) miluju barevné stěny a pohodlná křesla a koberce.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2021 18:10

mám ještě praktický kuchyňský dotaz...myslíte, že je lepší lesklá kuchyně a matný obklad nebo obráceně? asi nechci oboje matné, ani oboje lesklé.

logicky mi přijde lepší lesklý nábytek (že by se líp otíral), a matný obklad (protože na lesku ty různé kapky obecně nebývají nic moc), ale nevím, aktálně mám právě mat+mat, tak to neposoudím.

Offline 0zero7
11730 příspěvků moje polička 09. března 2021 18:11

Jiná Realita Local Project je uzasnej! MHOTG je vycuc, maji host editory co jim delaji obsah, je to prijemny, diky tomu rozsahu.

Karoleena modernhouse je super! I ArchDigest je dobrej!

Svantjeundfrieda jsem neznala, dik, bozi barvy!!!

Mumakari ma barevne moc hezkou koupelnu. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. března 2021 18:14

Jiná Realita No ale zrovna barevnejch eklektickejch kutlochů je na tom Modern House přehršel! Z poslední doby mi utkvělo tohle třeba, druhá a třetí fotka zejména. Já na ty barevný stěny zas tolik nejsem, ale tohle zaujalo i mě. :) Ale tam je to co post to jinej barák, tak se tím člověk musí trochu probírat, a většinou se pak k tomu, co člověka zaujme, dá najít ještě mnohem víc fotek u nich na webu.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. března 2021 18:37

Jiná Realita Já jsem asi nezaznamenala - necháváš si tu kuchyň dělat, nebo vybíráš v ikei? Pokud za B, tak tam bych se matu na nábytku možná fakt bála, že to bude opatlaný, ale už jsem tam, jako asi všichni, nějakej pátek nebyla :)),  tak nevím, jakej mají sortiment dekorů aktuálně. Jestli si necháváš dělat, tak tam bych řekla, že už je to spíš záležitost vkusu (a rozpočtu) než praktičnosti, páč i mat už se dneska dělá takovej, co se neopatlá, ale právě bývá dražší... 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 09. března 2021 18:38
Reakce na continuity:

Kdo mate ten stůl z nabytekmirek.cz?

Někde jsem to vzala a nevím kde. 

​určitě tu o něm byla nedávno diskuze, já na něj četla jen samé pozitivní recenze, rozhoduju mezi stoly KošiceBratislava, jen stále váhám nad tím masivem, jak ošetřit a jak s údržbou, dvě děti, i když už 8 a 12 let mu asi stejně dají zabrat.... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2021 18:49

Karoleenaještě úplně nevím, nejraději bych si koupila v ikea, protože truhlář za ni chtěl víc než dvakrát tolik (aneb za cenu jeho jen kuchyně bych měla kuchyni z ikea a všechny spotřebiče odkudkoli, včetně osvětlení), ale až včera v noci jsem si s hrůzou uvědomila, že nevím, jestli je tam úplně přesně pravý úhel v rohu. ona rohová být musí. kdyby nebyl, tak tam ikea nepochybně nedám, a mám dilema vyřešeno.

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 09. března 2021 19:14

Jiná Realita ten nápad s decentnou ružovou sa mi strašne páči!

Karja ja to tak mám tiež, ale len s rokmi, keď sme zariaďovali niečo my. Inak som presvedčená, že tieto posledné roky sa budú pamätať práve podľa sivozelených kuchýň a sivých gaučov kombinovaných so žltými doplnkami.

A dodnes si pamätám, ako sme si zariadzovali prvý byt, totálne nahajpovaní, presvedčení o vlastnej originalite, potom sme išli navštíviť druhých nových susedov v bytovke a zistili, že skoro to isté, dokonca kuchynské hodiny mali totožné .

Ale to sa mi tu dobre smeje, my sa chystáme "na staré kolená" toto leto prvýkrát rekonštruovať, doteraz sme sa vždy presťahovali skôr, ako bolo treba, takže prvýkrát ideme trebárs maľovať "zabývaný" priestor, dteraz sme vždy len prázdny byt....a aj keď neplánujeme v podstate veľké zmeny, hlavne tak nejako obnoviť, aj tak som zvedavá, aké prekvápka nájdeme a či to nakoniec nebude "2021"

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 09. března 2021 19:44
Reakce na 0zero7:

mnum Ta kuchyn na prvni fotce je moc hezka, mosazny prvky s tou salvejovou vypadaji dobre, zalezi na zivotnosti, jestli se ti to bude libit i po 10 letech treba. Ale neni problem asi vymenit?

​Libit se mi to asi bude, uz se mi to tak libi asi 20 let (myslim nebily kov). A i kdyby, tak jak pises, vymena uchyte kneni problem. Tak uvidim co nam kdo nabidne.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. března 2021 20:20

Jiná Realita Aha, no tak uvidíš, jak se to s tím rohem vyvine. Navýšení nákladů ti samozřejmě nepřeju, ale na druhou stranu, růžovou kuchyň bych ti naopak přála moc! A už jsem zkusmo obhlížela uni barvy v růžových odstínech i u Pfleiderera, pár jich tam mají, možnosti tu jsou!! :)) 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. března 2021 20:42
Reakce na Jiná Realita:

jinx mně přijde, že možná hodně (plusu) dělá ten předěl mezi linkou a obkladem (netuším, z čeho je, ale mít ho tam určitě nebudu). možná, že bez něj by to vypadalo divně.

asi do toho nepůjdu, ale zaujalo mě to, něco do sebe to má. 

​mozna jo, mne se to taky v tomto konretnim pripade libi, ale bez predelu a s jinou kuchyni to muze fakt vypadat uplne jinak

Offline Jimik
příspěvků moje polička 09. března 2021 21:46

Jiná Realita IKEA kuchyň dáš i do nepravého rohu, jen nebudeš mít skříňku doraženou až ke zdi a bude se muset upravit pracovní deska. Záleželo by jak moc jiný by byl ten úhel. Řešila jsem ve starém bytě stejný problém a jde to. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2021 21:48

Jimikdíky za info :)

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 09. března 2021 22:09

Jiná Realita doporucuju poradne premerit, protoze v malem prostoru ti pak ty centaky muzou chybet. 

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 10. března 2021 04:07

Jiná Realita no a taky ikea má pak ty montáže od hodin a když je tam nejakej netypickej mord, muže se to dost prodrazit, takže my si to před lety ukutili sami 

(kamaradce kdysi myslím od oresi prijel montovat jeden šmudla a ještě ji u toho něco zničil, proboural se zdi do koupelny nebo tak něco)

Offline Jimik
příspěvků moje polička 10. března 2021 09:28

Jiná Realita  Taky jsme si tu IKEA kuchyni stavěli sami, ono tam toho doměřování a úprav bylo víc, ale zase je využitý každý cm. Ovšem strávili jsme tím dost času.

Chce to fakt pořádně měřit, jak píše viktorka_od splavu

Teď v novém bytě máme kuchyni od Hanáka a na to, jak se prsí přesností obrábění na milimetry, museli montéři tady na místě dělat těch úprav překvapivě hodně a to si to sami zaměřili a pravoúhlé to tu máme.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 10. března 2021 09:48

Jiná Realita A ještě jeden pro mě překvapivý poznatek, který mě třeba vůbec nenapadlo ověřovat.

Pohlídej si hloubku spodních skříněk a šuplíků, to co jsem měla v IKEA skříňkách v jednom fochu, musím mít u Hanáka rozdělené, protože přestože vnější rozměry jsou totožné, zadní stěna těch u Hanáka je víc zanořená, takže je skříňka mělčí a nevejdou se mi tam třeba hrnce ve dvou řadách za sebe, jak jsem byla zvyklá z předchozí kuchyně a přitom je to rozdíl 2 cm a ve skladnosti to udělá dost. 

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 10. března 2021 11:36

PotrefenáhusaKeramický dřez z Ikei mám osm let. Několik let na něm nebyl ani škrábanec. Pokud mi do něj něco spadlo včetně litinového nádobí, dřezu se nic nestalo. Ale pár sklenic na víno ten pád nepřežilo. Řešila jsem jen běžné zašpinění a vodní kámen. Asi před rokem začala vařit i dcera a dřez dostal zabrat. Zbytky hlíny ze zeleniny a na to postavený hrnec z litininy, který si ještě podle potřeby posunovala , zanechaly škrábance v glazuře. Nebylo to za jednou, chvíli mi trvalo to dceru odnaučit. Když teď vylejeme do dřezu něco barevného jako víno, červená řepa, černý čaj, obarví to ty škrábance. Stačí ale pošplíchat octovým čističem a zmizí to. Pořídila bych si ho znovu.

V bytě jsme měli nerezový dřez, v kanceláři mám nerez s úpravou proti skvrnám, před rokem jsem pomáhala zařitovat kuchyni bratrovi, občas tam něco v kuchyni dělám, a ten má granitový. Na údržbu mi přijde nejsnadnější ta hladká bílá keramika.

Moc se mi líbí tvoje diplomatické vyjádření, že muž bere věci jako spotřební To se sedí i u nás. A tomu, myslím, je keramický dřez odolný. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2021 13:56

Jimik ano, IKEA má ty skříňky nejhlubší, což dělá neplechu v panelácích, kde jsou trubky vedené po zdi. U ikei se trubky za skříňku nevejdou a je potřeba to odsadit a mít hlubší desku.

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 10. března 2021 14:20

Prosím, asi DruI jedná se o klasický RD, v přízemí jsou obytné místnosti a v 1.patře též. Jedná se jedno nadzemní podlaží, nebo dvě? Pro účely Přiznání k dani z nemovitých věcí. Vyplnuji za syna. Děkuji.