Jiná Realita ja sa priznám, že sa mi hrozne nepáči, ako to drevo zošedne. Neviem teda či je to pravidlo ale videla som to už na viacerých domoch.
design a architektura
Mrakoplas mně taky ne, doma na fasádě jsme to měli natřené, jinak mi přijde, že to vypadá jak shnilé, i když je to úplně nové. možná na některých typech domů to není špatné, ale na těch katalogových dřevostavbách mi to přijde jak pěst na oko.
Bledule hezke rustikalni kachlicky
(a i zbytek)
Napadlo me ze mam naplanovano malo knihoven. Proto ted hledam neco ve tvaru kredence ale ne kredenc. Jednoduche, minimalisticke. Dole skrinka a nahore police... prosklene skrine.... cokoli kam docpu zbytek knizek.
Jiná Realita Tohle kladení obkladů jsem chtěla taky, je to foceno v nějaké kavárně, nakonec z nápadu sešlo.

Mrakoplas Jiná Realita mně se to líbí, tuhle fasádu má sousedka, bude to tak 12 let. Líbí se mi, jak je proměnlivá, na slunci světle šedá, když prší, zčerná, pak jak vysvitne slunko, tak bledne nerovnoměrně, z každé strany jinak... Líbí se mi to hodně. Nijak to neudržuje, zatím to nevypadá, že by vypadávaly hřebíky nebo že by se dřevo nějak poškodilo, ale 12 let není taková doba, takže info k té bezúdržbovosti bohužel nemám. Co tak slyším lidi na ulici, kteří myslí, že je nikdo neslyší, když je plot neprůhledný
, tak většině se to nelíbí, ale já bych to za tu naši zelenou nudu vyměnila hned!
Jiná Realita mam pocit ze tyhle fasady se delaji z kanadskeho modrinu, proto se to nenatira a mel by opravdu vydrzet. Ale 15 let? To se chce asi zeptat nekoho kdo uz to ma delsi dobu, aby rekl sve zkusenosti.
Jiná Realita Zrovna ted zaciname oblozeni casti domu dřevem resit. Podle me "bezudrzbova" znamena akorat to, ze se to pravidelne nenatira a necha se to svemu osudu. Myslim, ze kdyz jsme to zjistovali ve firme, ktera se tim zabyva, zivotnost uvadeli kolem tech 15 let maximalne.
My teda oblozeni natirat budem, pravdepodobne nejakym olejovym voskem (priznam se, ze vyber jde trochu mimo me, na tohle je odbornik manzel, ja jenom ukazu na barvu ve vzorniku) a pocitame s tim, ze budeme nater obnovovat.
Dalsi, co se ted dela, je drevo upravene teplem (da se to najit jako thermowood), melo by vydrzet dele, uvadi se asi 30 let. To budeme davat na podlahu terasy, taky ho teda budeme natirat olejovym voskem. Jeho hlavni vyhoda pro nas je, ze nema takovou roztaznost v zavislosti na okolni teplote a vlhkosti, takze mezi prkny jsou porad stejne (male) spary.
Takze za 15-30 let se muzu ozvat a poreferovat ![]()
Premyslim, jak upgradovat stare houpaci kreslo, ohybany ton.
Chtelo by to nejaky polstr, ale google mi vyhazuje jen same osklive podsedaky nebo medicinalni vlnene podusky
. Kreslo u nas musi zustat, tak hledam zpusob, jak ho ucinit pohodlnym a hezcim...Tak kdyby mel nekdo nejaky napad...
Gatita Čalouník? Včetně výplně nám opravil dost opotřebovaný nábytek.
Gatita čalouník, určitě. Nechala jsem si sparvit fakt hodně staré a zničené křeslo a dopadlo super.
Jiná Realita Dneska jsem se dílem Štěstěny ocitla v Baumaxu a vzpomněla si na tebe, že tam měli nějaké bílé prostorové obklady, tak jsem ti je cvakla, vypadaly dobře, možná tam měli i další, koukala jsem jen zběžně. A já nakonec skončila u matného bílého metra (které by se ti mimochodem možná taky mohlo líbit).

Garfie Ta mřížka je ale moc pěkná. I když stále držím palce růžové ![]()
andulka01 Ta se mi taky líbila moc, hlavně myslím, že je dost univerzální, dovedu si ji představit v moderním i nějakém retro pojetí. Ale růžová vede, mně se taky líbí! ![]()
Jiná Realita já bych do dřevěné fasády nešla, zhnusí to a jestli bych to ještě měla opravovat
to už se mi fakt nechce. Nechali jsme si udělat fasádu v kombinaci obkladových cihel a klasické fasásy. Z natírání jsem fakt vyrostla a za 15 znovu stavět lešení a znovu bordel na konečně dodělané zahradě, pěkně děkuji nechci...
Liesel No to je teda divný. Navíc to nevypadá, že by ta kuchyň byla jooo malá a jinak to nešlo. A ještě ta dětská kuchyňka je hrozně ošklivá:-D. Pak ten kallax na schodech mi přijde dost na divoko.
Liesel celkově je to strašně nesourodá sbírka, ten byt. Jsem celkem benevolentní, ale tohle na mě teda působí dost nepříjemným dojmem úplně náhodně posbíraných věcí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my