design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:37

continuity aj u nás sneží

Inak my už ideme dnes maľovať, obývačka už je v stave dosť dobrom, do konca týždňa by mala prísť podlaha a snáď cez víkend sa položí

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:45

betsey držím palce, budete to mať určite krásne. 

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:46

Ma nekdo nejaky napad jake svetlo k tomuhle stropu? Bude tam kuchyn plus jidelni kout, je tam jen jedno okno, a to je navic v takovem vyklenku, takze celkem sero.

Offline Magráta
8116 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:01

máte někdo zkušenosti s kotlem na peletky? muž chce peletkový kotel (v kombinaci se dřevem), já tepelné čerpadlo ... je to starší domek, takže nic pasivního, silné zdi, budou nová okna

ještě nám technik spočítá, jaké jsou tepelné ztráty a co by bylo pro nás nejvýhodnější 

Offline Magráta
8116 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:02

0zero7 ty to tam máš tak pěkný, skoro jak ve Středozemí :-) 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:10

rasaNori Svádí to k bodovkám, ty řady klenby. Jsou hladký, jednoduchý, dají se vypínat po částech a nebude se to tlouct se stropem.

Offline Liesel
1661 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:19

Magráta s peletkami zkušenost nemám, ale tepelné čerpadlo je vhodnější na podlahové topení. TČ je hodně o komfortu (bezpracné) a taky záleží na montážní firmě co nabidnou, na regulaci, ..., třeba by šla využít kotlíková dodatace (pokud bude výměna tepelného zdroje) a nebo zelená úsporám, kde je také možnost při zateplení spojení s výměnou zdroje tepla.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:28

rasaNori strop vje krásný,me by se líbilo něco takového

https://www.svet-svitidel.cz/lustr-na-lanku-diament-mini-3xe27-60w-230v-1/

https://www.svet-svitidel.cz/?search=kovov%C3%BD+lustr

https://www.bonami.cz/p/zavesne-svitidlo-opviq-lights-manavgat

Offline Magráta
8116 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:52

Liesel jj, o kotlíkové dotaci určitě uvažujeme (teď je v domku jen kotel na uhlí a ten my nechceme)... já si taky říkám, že TČ je komfortnější, sice pořizovací náklady vyšší, ale za nějaký čas se to (podle mého čistě laického názoru) vyrovná

škoda, že tam není plyn, to by bylo jednodušší 

Offline DruI
5561 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:56

Magráta Já bych šla osobně do čerpadla, kvůli jednoduššímu provozu. A taky pak není třeba nikde skladovat zásobu peletek :)

Offline Karja
44460 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:24

Garfie ty jo, nechceš mi ten budoucí dum zařídit? a nebo sem teda dávej kuchyň, já to obslehnu celý. Někdo jinej zase obývák:-D a tak:-D. Teď mám ale úkol až na dva měsíce, rozplánovat kuchyň a koupelny, jak tam co bude, my máme ten projekt jentak dost nacrtnutej a všechno se bude dělat v běhu:-D, a vybrat barvu střechy:-D. Nechápu, proč mají všichni černou, je to takový smutný:-D

Offline Karja
44460 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:26

Magráta Já bych si to pořádně spočítala, to tepelné čerpadlo je docela velkej náklad. A podle toho se rozhodla. Navíc kámoš, to má furt nějaký rozhozeny a on je hodně technický zdatnej, my bychom se z toho doma asi zvencli:-D

Offline viktorka_od splavu
49188 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:31

Magráta ja bych ve starem dome TC nedavala, to chce uplne jiny typ vytapeni, urcite resit s odbornikem a ne prodejcem toho systemu

Offline Liesel
1661 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:56

viktorka_od splavu takhle bych to neřekla, že do staréhod domu TČ ne. Záleží na úpravách, které se budou provádět, napojit stávající topný systém na TČ asi nebude to pravé, ale pokud bude Magráta dělat větší úpravy (výměna podlah, elektroinstalace, zateplení ...)je to na rozmyšlenou, klasický komín taky není žádná výhra, chce to zkontrolovat, nové vložkování v lepším případě, ale my houby víme, jak domek vypadá a kolik do toho chtějí vrazit....

49188 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:01

Liesel nn jde mi o to, ze si nejsem jista, zda s tc topny system zaregulujes tak, aby vyhovoval tomu stylu vytapeni co potrebujes ve starem dome ktery akumuluje teplo-ovsem ja ten odbornik nejsem tudiz bych to resila s nim

Offline Magráta
8116 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:15

viktorka_od splavu já jsem právě taky četla, že TČ není úplně vhodné do starších domů, ale tak zatím uvažujeme i o téhle variantě, resp. já o ní uvažuju, myslím, že muž už je rozhodnutý :-) 

Liesel ano, skoro vše - podlahy, okna, dveře, elektro, zateplení půdy (je tam jako izolace škvára, takže teď jsou tam měřáky na radon), v podstatě to bude nový domek .-)

49188 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:21

Magráta tak kdyz na tom budes trvat urcite to pujde, je ale mozny ze bude strasne dlouhy, nez se dum pri ochlazeni vyhreje, protoze tc ti radiatory poradne nerozhicuje, jen tak zabzdi:-) proto je ideal pro tu podlahovku

Offline Zu
2768 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:21

Magráta jee, gratuluju, nekde ve meste nebo mimo? A hodne stesti, my po 2 letech stale nemame stavebni povoleni, ted budeme prekladat na nase naklady lampu a pak uz to je snad vsechno a muzeme kopnout

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:27

Karja  Klíďo, mě by to bavilo!! 

0zero7  Palma na balkoně, jdi do háje!!!  Hezký to tam máš!

Offline Magráta
8116 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:40

Zubohužel mimo město, je to cca 20 km, takže zas taková dálka to není (ale domy ve městě jsou prostě mimo naši cenovou relaci) 

je tam krásná zahrada, na tu se fakt těším :-)