design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Aranel
6547 příspěvků moje polička 07. července 2021 14:30
Reakce na Karja:

711990 To už je pozdě, ty se myslím dávají hned jak se dávají cihly. A nepotřebujeme. Aranel No ale zrovna vinyl ve vzoru dřeva na asi tak 90procent domácnosti, u té podlahy je to zrovna těžké, jakej jinej dekor dat. My teda dřevo zvažujeme, ale praktické a levne to není.

​Já vím, je to radikální. Vinyl třeba nějakej jednobarevnej, no.

Vlm Teda! Ne, potisk růží na bavlně mi nevadí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. července 2021 15:01

Karja 

Na dřevu nic nepraktického nevidím Podle mě je to podlahová krytina, která už se dost osvědčila. Přebrousíš a jede se dál.

Já teda taky nejsem příznivcem napodobenin a cokoliv s dekorem dřeva bych nebrala, ale je to věc vkusu.

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 07. července 2021 15:12

Candance tak celkove, jak bojujes plus teda vase stavba a stehovani

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. července 2021 15:29

Aranel Vinyl s delorem dreva mame taky. V detskem pokoji, na chodbe a v pracovne. Proste tam, kde se pocita s vysokou zatezi a bordelem  V pracovne mam velikou dubovou knihovnu s zeleznou konstrukci, tak by bylo skoda tam davat neco, co jako drevo uplne nevypada. Jasne parkety by byly asi lepsi, ale mnohonasobne drazsi (doma u nasich je mame skoro vsude). Taky je s parketami dost prace a neslucuje se to s vecnym nosenim bot treba po tech chodbach. Tak jsme sli cestou nejmensiho odporu. Hladka drevena podlaha v loznici zase dostala zabrat po navsteve psa a vsude mam skrabance, takze jinde byt nemuze. A uz bych ji znova nechtela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2021 15:51

dynda ono taky záleží kam to dáváš. Já bych si do paneláku dřevo nedala. S vinylem jsem spokojená, ale jiné příčetného dekory než dřevo/kámen/beton moc nedělají.

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 07. července 2021 15:55

viktorka_od splavu My máme fuj plastová okna, takže ta krabice nahoře nemá co zkazit. Ale chápu, že ne všude to jde takhle snadno.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. července 2021 15:58

Evaeva zrovna jsem chtěla psát, že když jsem někam chtěla dát vinyl, tak jsem zjistila, že v jiném dekoru než drevo/beton/dlaždičky (?) Je to dost bída.

Já to taky nemám ráda, ale do koupelny jsme dali dlažbu v dekoru dřeva. Ta vypadá dost reálně. Tam mi to nevadí. 

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 07. července 2021 16:12

Evaeva a co do panelaku? máme drevo, kantovku. Disajnove v pořádku, ale zlobí to hrozně. Další verze budou parkety pero,drážka, aby se to nemuselo lepit k podkladu.

Jinak rodiče měli parkety v paneláku úplně od nova jako podklad pod kobercem. ,

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. července 2021 16:13

dynda Karja my máme dřevo i v kuchyni. Je potřeba vybrat vhodné ošetření. A je tedy třeba počítat s určitou patinou, není to pro všechny.  U sporáku mám tedy kobereček, ale to spíš z designoveho důvodu a vlastního pohodlí, když tam dlouho stojím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2021 16:55

continuity mě to přijde "až moc" nebo jak to říct. Já jsem teda lajdák, já bych dřevo fakt nemohla. Ale v jednom bytě jsem měla lakovaný korek a to bylo super.

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 07. července 2021 17:42

Evaeva to dřevo je úplně v pohodě, povrch je v pořádku, až na kuchyň, kde je to po 12 letech zralé na přelakování. Spíš jak to pracuje a ten podklad nebyl udělán dobře, tak ty špalíčky občas vypadnou. Ale to je tím, že to delali dvě různé party a ještě kamarád. Dřevo za to fakt nemůže, nepovedlo se to jenom v obýváku. 

S lakem žádná extra údržba není, snažím se to moc nenamacet, všechny ostatní místnosti, včetně předsíně jsou v pořádku. Akorát u vstupu je kousek dlažby. 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 07. července 2021 20:08

MaeGandal dynda My jsme teď taky spíš pro dřevo, ale pár lidí nám říkalo, že to nejde úplně ideálně dohromady s podlahovym topením, ale to jsou všechno věci, co si musíme ještě zjistit pořádně;-).

Aranel Ale tak třeba jednobarevnej vinyl jsem v celém domě nikde neviděla. Podle mě ta velká plocha hodně metrů je dobrá práve jen v tom drevodekoru, neumím si nic jiného představit. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. července 2021 20:17

Karja no, k podlahovemu topení doporučují dlažbu nebo lity beton. To jsem třeba v obýváku mít nechtěla. 

Pěkný, jednobarevný vinyl si pamatuji z horního patra vily Tugendhat 

Offline EDITH4B
2128 příspěvků moje polička 07. července 2021 20:21

MaeGandal taky mě hned napadla vila TugendhatA můj strýc má taky takový světlý vinyl v celém domě (mimochodem v mnohém inspirovaným právě vilou Tugendhat)a vypadá to super.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2021 20:23

MaeGandal pozor, ve vile Tugendhat je mám pocit lino

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 07. července 2021 20:49

Evaeva lino=vinyl, ne?

Karja drevo bych na podlahovku spis nedavala, ten vinyl klidne

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 07. července 2021 21:25

viktorka_od splavu Jj no, uvidíme, jako argumenty mluví jasně. Ještě se musíme pořádně poptat. Zas to dřevo je fakt pro mě mnohem příjemnější! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2021 21:27

viktorka_od splavu vynil je snad přírodnější než linoleum, každopádně je odolnější, dělá se v dílcích.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 07. července 2021 21:39

Evaeva právě naopak, vinyl je PVC, linoleum směs přírodní drti na jutě

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. července 2021 21:41

Karja Jestli uvažuješ o podlahovým topení, tak jen špitnu, že některý kvítka to moc nemusí, Juka, dracena, clivie, ale dá se to vyřešit květináčem na nožičkách, nebo květinovým stolkem.