design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. července 2021 20:52

Evaeva to já vím, ale právě, kromě toho, že esteticky by to pro mne bylo ošklivé, my potřebujeme vyřešit jednu stranu, takže by byl vidět rozdíl a to dost. Vevnitř by to bylo vidět. Mně to kvůli pár týdnům v roce přijde zbytečné. Navíc já se nechci zavírat, já ráda koukám ven. Takže bych radši něco, kde pořád půjde vidět ven. My ani záclony nevedeme.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. července 2021 20:53

a ještě vám sem hodím jednu rekonstrukci a novostavbu ze Švédska

edit: odkaz zde

Online Karja
44443 příspěvků moje polička 09. července 2021 21:52

MaeGandal Tak poslední dvě léta se zatím zdají, že budou bez těch horkých týdnů. Uvidíme. Ale jo máš pravdu, on dost pojme i obyčejný kvalitní závěs, ale jseš pak ve tmě. Ségra mají všechno kromě kuchyně na jih, mají ty predokenni rolety a jsou tam v létě jak v bunkru. Ale v ložnicích to tak nevadí a vlastně největší okno mají na terasu, kde si dělají pergolu, pokud te by zastínili střechu, tak mají přesah a je vyhráno. To u vás asi nelze,co?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2021 21:54

MaeGandal rozumím ti. Pro mě by to horko byl asi pádný důvod, předokenní žaluzie je jedna z věcí, co bych určitě chtěla (na tom domě, co nechci:))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2021 21:56

Karja ty rolety mi taky vadí, žaluzie si natočíš tak, aby stínily, ale zároveň pořád vidíš ven. Nějaká pergola je fajn řešení.

Online Karja
44443 příspěvků moje polička 09. července 2021 22:05

Evaeva Hmm, ale je fakt, že těch žaluzií jsem si nikde moc nevšimla, spíš těch rolet. Asi to bude nějaké dražší řešení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2021 22:07

Karja ty rolety se asi používají i proti vloupání, ne? No u nás na sídlišti se teď hodně dělají právě ty žaluzie při zateplení. Taky bych je brala v ložnici, ale u nás se bude zateplovat možná tak za deset let:)

Online Karja
44443 příspěvků moje polička 09. července 2021 22:14

Evaeva Ty jo vůbec nevím, já to tak napozorovane nemám, nikdy jsem o tom moc nepřemýšlela a na bytech si teda snad ani nevsimla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2021 22:18

Karja některé ty byty se v létě hodně přehřívají a nic moc jiného s tím nenaděláš. Myslím tady u nás. Instalovat klimatizaci je složitější.

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 10. července 2021 04:16

Evaeva Karja  Kdyz jsme nedavno resili, jestli rolety nebo zaluzie, ochrana proti vloupani nas taky napadla, ale ty normalni rolety nijak nechrani, jak nam predvedl pan v prodejne, docela snadno je nejak vycvaknul a zvednul. No a cena, na nas dum vysly zaluzie mirne levneji, nez by staly rolety, ale ten rozdil byl tak maly, ze u jineho vyrobce to muze byt asi klidne naopak. 

Offline Tabea
8028 příspěvků moje polička 11. července 2021 18:45

Evaeva rolety je to, co se stahuje, až se zavřou i ty průhledy a žaluzie jse sklopit? Tak to bych byla tým rolety. Máme doma oboje, žaluzie propouští dost světla a když začne foukat, tak vyjedou nahoru...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2021 20:19

Tabea no ale rolety dělají bunkr, asi bych nechtěla mít je zatažené celý den.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 11. července 2021 20:31

Evaeva Já teda nesnesu ani stažené žaluzie přes den, jedině na noc. Takže se v horku peču, ale aspoň mám fajn výhled.

Offline Tabea
8028 příspěvků moje polička 11. července 2021 20:33

Evaeva Jo, rolety do ložnice, tam je bunkr ok. Není ale ok, když uspáváš děti přes den a žaluzie vyjedou kvuli větru. A do obytných prostor žaluzie, co jdou naklopit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2021 20:34

Len mě zatažené nevadí, já je mám natočené, aby odrážely slunce, ale pořád bylo celkem vidět ven. V současném bytě to jde, ale předchozí měl okna pouze na západ, naproti nic nestínilo, slunce tam pražilo od dvanácti do západu, bez žaluzií bych si tam mohla otevřít saunu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2021 20:36

Tabea to je pravda, já teda pochybuju, že ty, co si dávají lidi tady, jsou tak sofistikované. Ale za větru se asi vytahovat mají.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 11. července 2021 21:30

Evaeva predokenni zaluzie mame v praci a jsou super. Za vetru je teda vytahuji. Na ochrwnu proti zlodejum bych moc neverila. Kolegyne je ma v prizemnim byte sevzahradkou a zlodej ji prekonal bez obtizi.

Online Karja
44443 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:21

Doporucite mi nějakej kuchyňskej plánovač? Jestli Ikeu nebo něco lepšího? Už to musím rozplánovat pro dělníky, voda,odpady a tak. Jako v tomhle bych si i šla do studia někam poradit,vymyslet, ale nedostanu se nikam;-(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 21:27

Karja pokud chceš kuchyň z ikei, tak ten. Jinak by bylo vhodné navštívit to studio, kde to budou dělat. Ale umím číst, takže nic. Dělníkům by mělo stačit vědět, kde budou jaké spotřebiče a kde mají být vývody pro světla nad linkou. Ale záleží, co přesně to bude za dělníky, že jo.

Online Karja
44443 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:33

Evaeva Sambo a můj tata:-D. Ta elektrika prý ještě tak nehoří a to se prý dá dost měnit ještě v průběhu, a na to máme hrozně šikovného elektrikáře, ten mi asi i dost pomůže. No jako to studio, určitě by to dalo na dvě návštěvy, to je moc času, to ani nestihnu než to začnou dělat uz. Tu kuchyň to vypadá, že to spíš bude na míru, v Ikee se mi teď nic nelíbí a jinde jsem se teda upřímně ještě nezajímala, kde tak hledat aby to pro mě bylo cenově dostupné