Karja na míru ti udělají skoro cokoliv. Vyšla bych z plánovače ikei, ten tě nenechá udělat nějakou botu, když budeš potřebovat skříňku třeba 50 cm a v ikei jí nemají, tak se Tim nebudeš trápit. Pak uvidíš, kde máš jaké spotřebiče a pak už zjistíš, kde potřebují jaký vývod. Důležitý je hlavně dřez, s odpadem se blbě hýbe, zásuvky můžou být prostě vedle toho spotřebiče skoro kdekoliv.
design a architektura
Evaeva Díky moc, tak zkusím tu Ikeu. Jako on táta občas nechce poslouchat teda, má tendence to dělat řemeslnicky, jak je to nejlepsi a ne jak si ,,mladá paní přeje,,. Tak kdoví, kde mi to kopne:-D.
Karja
tvůj táta je řemeslník, že má takové manýry? Řekni mu, že když to nebude podle tebe, tak mu to budeš pokaždé, když se uvidíte, vyčítat![]()
Evaeva On má výčitky asi jako denní chleba, to na něj platit nebude:-D. Ne on je vážně dobrej, jen ty technický věci si chce dělat podle sebe;-)
Karja dělá to pro dceru, určitě to bude dobré. Ale doporučuju ti věnovat tomu trochu času, kuchyně mi přijde důležitá. Vím, že nemáš, kde brát, ale následujících třeba dvacet let tam budeš vařit.
Evaeva Já zas po večerech docela čas mám na to mrknout. Ale asi k tomu nejsem moc stavěná:-D
Karja no ak budeš mať kuchyňu na mieru. (asi u stolára?) tak on by ti mal dať pre remeselníkov aj presný nákres rozvodov a odpadov. Len teda ju najprv naplánovať, viem. Ale tiež som to robila nahrubo v IKEA plánovači a stolarovi potom prekreslila na stvorcekovy papier, čo mi tu bolo poradene a bol to nakoniec najlepší spôsob. Vystrihla som si z papiera spotrebiče, skrinky a mala kreatívne večery :))
Mrakoplas Ahaaha, ale tak my ty odpady už děláme teď a kuchyň kdoví kdy. Ale tak nějak to takhle polárním, prostě tomu plánovací se nevyhnu, IKEA asi bude stačit na ty rozvody a pak se uvidí, co si s tím pocneme dál.
Karja To si sedne, my při rekonstrukci dělali novou kuchyň podle stávajících odpadů, koupelna stejně tak.
Kan Jako víš jak, ono si nakonec sedne úplně všechno:-D
Karjaja som kuchyňu riešila cez ikeu - plánovač kuchyne. Stojí to 30 eur, dáš ich návrhárke rozmery miestnosti a ona ti pomôže rozvrhnúť kde čo bude - vrátane napr. vody, elektrických spotrebičov a pod. Normálne ste spolu na zoom calle, a ona sa ťa opýta akej farby chceš kuchyňu, pracovnú dosku, akú chceš náplň skriniek, aký typ dverí, kam šuflíky a pod. Ja som s ňou naplánovala kuchyňu za dve sedenia, to prvé trvalo cca hodinu, to druhé možno 30 minút, v sobotu idem už priamo objednávať. Vrátane dovozu a montáže nás to vyjde okolo 3.500,-Eur, ale je tam fak 19 skriniek, z toho dve vysoké potravinové skrine, pracovná doska a aj osvetlenie. Ak ti to zmontujú oni, tak máš záruku 25,-rokov.
Karja bacha na mycku, musi mit privod vody a odpad ve skrince vedle. Tak abys tam nenaplanovala nejake zasuvky, za ktere by se to neveslo.
DrowRanger Díky moc, no jako docela v tom plavu, možná po pár dnech zoufalstvi posupu někam do studia. Navíc já vařím fakt hodně, možná tak profesionální kuchař vari víc, takže fakt by se mi hodilo aby to bylo praktické. Ale nejvíc mi zatím přijde, že je mi stejně nejpraktičtější, takové to uspořádání ,,postaru,, pěkně dřez hned vedle sporáku, trouba dole....
Kokoska Díky, no tak u zásuvek ještě nejsem a dlouho nebudu, to se pak i nějak vyvrbi dál. Zatím jsem u klasiky umístění dřez, varná deska a vůbec tvar linky:-D.
Karja zkus si něco vygooglit, jsou taková základní pravidla, jako že mezi lednicí a dřezem stačí menší pracovní plocha, pak by měla být největší, pak sporák,... Výhoda je, že už si žila v samostatných domácnostech, tak se zamysli, co ti vyhovuje a co naopak ne. A hoď to sem
získáš tak dvacet protichůdných názorů![]()
Evaeva :-DJj, ty základní pravidla mám najity;-). Já aspoň vím, kde bude stát lednice, takže jsem ráda, že jednu věc mám pevnou. Jinak je tam až moc volnosti a to je blby. Chtěla jsem varny ostrůvek, ale to jsem teď zavrhla, mně to asi nepřijde bezpečné z hlediska děti, jakoby já mám něco teplého na plotně pořád, vývary, dušení, atd atd atd, fakt jakoby hodiny denně a nechci furt řešit, že mám něco na plotně a nemůžou tam bejt děti samy. Takže to by byl aspoň další pevnej bod.
Karja no vzdyt jo, kdyz planujes vodu, mela bys mit predstavu, kde bude mycka. Drzim palce at to klapne podle tvych predstav, oni chlapi to fakt vidi trochu jinak. Nedej se!
Karja jo, moc volnosti je blbý, chápu. S tím varným ostrůvkem souhlasím, já bych strach měla určitě. Mám pocit, že máš celkem dost prostoru, ne? Pak fakt bude zatím stačit rozmístit spotřebiče, ty skříňky tam pak už nafrkáš.
Evaeva Jj jako skříňky teď fakt neřeším, to je na mě příliš komplikované:-D:-D
Karja
v malých kuchyních to člověk musí rozmyslet najednou
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my