design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. května 2017 08:57
Reakce na 999:

Vygoogluju, díky!

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 25. května 2017 22:24

V Brně jezdí vyhlídkový autobus i s průvodkyní a mimo jiné u nejvýznamnějších vil zastavuje a je čas si projít zahrady. Kolem méně významných se projíždí. Pokud má člověk štěstí na průvodkyni, je to moc zajímavé. My bohužel trefili osobu skoupou na slovo 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. května 2017 16:30
Reakce na Jiná Realita:

tyvoe hliníkovej tank  v horkých letních dnech budou muset kolem chodit v azbestových oblečcích, jinak hrozí vážné popáleniny 

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 28. května 2017 21:19

Tak, tři dny mi trvalo, než jsem se pročetla až na stranu 69, ale posbírala jsem spoustu inspirace. Příští rok se chystáme stavět dům a právě řešíme projekt. Chtěla bych zároveň pořešit vzhled interiéru hlavní obytné části. Mám celkem jasnou představu, ale potřebuju to doladit a dotáhnout, ať je to v jednotném stylu. Miluju Švédsko a Finsko, takže styl bude jasný. Nemáte někdo tip na interiérové designéry?  Zatím jsem se dívala na tohle studio http://www.martinadesign.cz/en/

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. května 2017 21:38
Reakce na LadyMary:

A nenašla si cestou tip od Janulik03  na obchod s nabytkem? Moc se mi to líbilo, ale nezaložila sem si to a ted´ to nemůžu najít..

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 28. května 2017 21:47
Reakce na Ounz:

A nenašla si cestou tip od Janulik03  na obchod s nabytkem? Moc se mi to líbilo, ale nezaložila sem si to a ted´ to nemůžu najít..

Myslíš javorina.sk? Jojo, dívala jsem se, že tam mají moc hezké kousky.

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 28. května 2017 21:47

A hodně se mi líbí tyhle židle i se stolem....Židle

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. května 2017 21:53
Reakce na LadyMary:

Děkuju to bude 

ono, znova na to kouknu zitra.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. května 2017 22:17
Reakce na LadyMary:

TON má ty "severske" kolekce dost povedene, az prijedes, muzem jit mrknout do showroomu 

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 29. května 2017 11:00
Reakce na Krehutka:

A když už jsme u toho - co Jurkovičova vila?

Před pár lety jsem ji navštívila. Můj šálek čaje to není a bydlet bych tam nechtěla, ale musím uznat, že Jurkovičovi se podařilo zajímavé propojení lidové moravské či slovenské architektury s anglickou tradicí. Pro mě by byla nepřekonatelná ta centrální hala s krbem, otevřená do patra aneb nevytopitelný hlavní obytný prostor... 

Berte taky v potaz, že v době, kdy to stavěl, to byl defakto venkov (Žabovřesky snad ještě ani nebyly součástí Brna a ten prostor pod Wilsonovým lesem je dost odříznutý i dnes), takže se tam stylově ten dům hodil velmi. Dnes je to takový sympatický relikt, řekla bych.

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 29. května 2017 20:29
Reakce na jinx:

Super, už se těším

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 01. června 2017 11:05

Kdo že to tu jede do Seattlu?

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 01. června 2017 16:13
Reakce na dzizisketa:

Hmm, az na par detailu se mi libi moc....takovej neamerickej!  

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 01. června 2017 18:49
Reakce na dzizisketa:

teda ještě jsem nerozklikla další fotky, ale už ta v článku s oknem co sahá jen do pasu mě irituje, asi bych se v té místnosti zcvokla, mám neodbytný nutkání se ohnout a podívat se co je vejš:-(

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 02. června 2017 21:16
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. června 2017 21:34
Reakce na Dadoo:

Notyvole, tak to už je jiná liga. Pěkně to ladí s těmi plastovými okny. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. června 2017 17:21

http://bydleni.idnes.cz/terasa-zastineni-terasy-soutez-dnn-/exterier.aspx?c=A170602_121309_exterier_rez

popis u fotek: terasa není moc velká, aby zbylo místo i na zahradu.

tou zahradou je myšlen ten pruh trávy a pruh příšerných bílých kamínků s minikeříky v hrobové úpravě?

přiznávám, že nechápu, proč tihle lidé vykládají o tom, jak potřebují přírodu a čerstvý vzduch a tak, a proto si koupili dům a přestěhovali se z bytu, když úplně stejné, jen bez nutnosti sekat trávník, by to měli v bytě s terasou nebo větším balkonem. včetně sousedů ze všech stran.

vážně nevidím rozdíl. jen je to jistě stálo mnohem víc a mají s tím víc práce. museli si kvůli těm třem metrům čtverečních dohola vyholené trávy koupit sekačku, určitě to pořád zalévají...poslední dobou se mi zdá, že se pojem zahrada smrskl na "jakékoli místo, kam píchnu gril a může tam pořád dokola sekat trávu". je vtipné, jak tam paní vypisuje, že pořád chtěla zahradu, a nakonec je jí zatěžko dělat i tu jednu ze dvou možných činností tam, krom sekání trávy - udržovat prkna na terase - a proto je chce plastová. nechápu. zahradu by chtěla, ale ideálně z umělé hmoty, aby s ní neměla práci.

nemám vůbec nic proti malinkým zahradám. ale tamto nemá se zahradou a životem v něčem přírodním nic společného.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. června 2017 17:31
Reakce na Jiná Realita:

A to mne by to zcela stacilo, vic od zahrady necekam, jen bych to nenazyvala dum se zahradou ale byt s predzahradkou. Pokud je to za Prahou, bylo to i 100% levnejsi nez byt s vetsi terasou.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. června 2017 17:39
Reakce na Dadoo:

Tyjo, tak to je dost drsný..prima soused.