design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:40

Jdu na to mrknout, diky obema. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:59
Reakce na :

Mne ta stavba prijde seredna, ten typ budovy, na kterou proste nechcete mit vyhled. Zcela uprimne, co presne ti na ni prijde hodno zachrany?

Tak je to rozporupulná stavba, chápu, že se nemusí líbit každému. Ale situace byla taková, že bylo domluveno, že rekonstrukce proběhne v každém případě. Protože se ale začaly objevovat různé tlaky na odprodej bazénu (ten je - tedy byl, teď jej vypuštěný - parádní), který je nedílnou součástí komplexu a další další podivnosti, tak magistrát KV zažádal o prohlášení komplexu za kulturní památku.  Aby se zaručila kvalitní rekonstrukce a zachování celistvosti díla. Aby to neprobíhalo živelně a bez architekta a bez dohledu památkářů. Nejspíš by to taky byla o něco větší záruka toho, že to neohrozí ani jeden z ročníků filmového festivalu. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. května 2017 10:55
Reakce na :

Kdyby v tesne blizkosti, on je jeji soucasti...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. května 2017 11:54
Reakce na :

Hotel je celkem funkční, ale potřebuje nutně opravit.

http://www.thermal.cz/cs/o-hotelu/

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 08. května 2017 12:21
Reakce na domenica:

jednou se budem bit do hlavy za to, jak lehkovazne jsme se techhle staveb zbavili ...

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. května 2017 13:08
Reakce na domenica:

Tak není to úplně můj šálek čaje (podobně jako třeba "tvoje" Kotva  ), ale hlavně se naskýtá otázka, co by asi postavili místo něj - jestli by to ve finále nebylo ještě horší. Známe to - kdo by vyhrál zakázku... jak dalece by musel dodržet všechny požadavky (na místo, styl)... a kam by se mezitím poděl festival!

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. května 2017 13:35
Reakce na barbucha:

Tak já nemůžu říct, že je to nejkrásnější stavba na světě (Kotva se mi líbí o něco víc ), ale má svoje kouzlo a má kulturní a společenskou hodnotu. Brutalismus není a nechtěl být primárně krásný, ale tohle je kvalitní architektura a už nikdy nikdo nic takového nepostaví. Ačkoli se to zvenku nezdá, uvnitř je spousta architektonických a technologických vychytávek... prostě já jsem doufala, že se to podaří zrekonstruovat citlivě, v duchu původního vyznění, a určitou zárukou toho by bývalo bylo, kdyby z toho kulturní památka vznikla. No tak ne, bohužel. Samozřejmě, teoreticky se teď můžou rozhodnout to i zbourat. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. května 2017 13:42
Reakce na domenica:

Jasně, kulturní památka je určitá záruka. Hlavně blbý je, že je to v těch Varech - kde, jak víme, si každej dělá co chce (pokud dobře zaplatí).

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. května 2017 13:50
Reakce na barbucha:

Je to v dobrých rukou.

(fotka: Dan Materna)

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. května 2017 13:57
Reakce na domenica:

Nech toho 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:25

https://www.novinky.cz/kultura/437525-skandaly-v-umeni-da-se-ve-vile-tugendhat-bydlet.html

Já bych tam bydlela s radostí. Některé komentáře jsou děsné.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:38
Reakce na Kokoska:

pro me je tugendhat dokonala, ve vsem, naprosto. stehovala bych se klidne dneska:-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:43
Reakce na Kokoska:

ty komentáře jsou taková klasika no... už mě to ani nepřekvapuje. jako nejde o to, že se všechno musí všem nutně líbit, ale to podání je na ránu 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 15. května 2017 11:16
Reakce na nolita:

Ty komentáře o strohosti a neútulnosti, není kam pověsit obrazy... jasně to je od lidí, kteří viděli na obrázku tu prosklenou místnost s onyxovou stěnou a nic jiného o tom nevědí.

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 15. května 2017 11:21
Reakce na Kokoska:

Já se už dávno přiznala, že Tugendhat je pro mne dokonalý, a bydlet se v něm podle mého dá velmi pohodlně, ba přímo luxusně.

Zato v Loosově raumplanu bych se zcvokla, tvl, furt samé schůdečky.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. května 2017 11:23

přiznávám, že o vile jsem nic nečetla, nicméně se nemůžu zbavit pocitu, že jsem slyšela, že byla minimálně nepohodlná z jiných důvodů, než nemožnosti si pověsit obrazy. například do ní teklo a všudy profukovalo. ale nedám ruku do ohně za to, že šlo o tuhle a ne jinou slavnou vilu  já bych tomu ale docela věřila a myslím, že i při moderním provedení by to zrovna záruka teplotně vyváženého domova nebyla.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. května 2017 11:26

já bych tam bydlet nechtěla. nejsem zrovna typ obrázková bydlenka, ale ta nemožnost si tam dát naprosto cokoli osobního, aniž by to narušilo předem daný ráz, by mi prostě strašně vadila. vadí mi to i na všech dnešních moderních interiérech. potřebuju si někam umístit třeba fotky praděda nebo obraz mého předka, který je sice naivní krajinka, ale mám ho ráda. 

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 15. května 2017 11:28

BTW, zítra jdu do vily Stiassni, to je též něco jiného, ale velmi se těším! Zatím jsem tam byla akorát trochu v zahradě a v tom přednáškovém centru (to je teda děsné, kvalitou zpracování).