JankaM mega? ![]()
design a architektura
Lama_z_Lana za 3 je tvůj ![]()
JankaM Aha, no je fakt, že do Hradce nikdo z mých pratel co dělají pro velké prumyslove firmy nikdy nejel no:-D. Já tamtudy vždycky jen proběhla;-)
Dám to sem, byt v HK v paneláku za 6mega. Jako jo, dům v pořádku, zateplený, nový výtah, byt s novým jádrem atd. Ale 6mil.?
za 6mil se dá u nás ve vesnici (kousek od HK) koupit dům ze 70.let (nutná rekontrukce) a nebo nový za 11,5 mil. Cena pozemku se u nás za posledních 5 let zdvojnásobila...
Potrefenáhusa Ještě se tě zeptám, o takovém tom ,,masivnějším dřezu jsi nepřemýšlela? Víš taková ta vana, asi keramická?: Já mám za to, že jsi sem ty inspirace dávala. Jinak ty dlazky se mi takhle v detailu moc líbí, já ty dlazky tak nějak přehodnocuji kvůli údržbě, ale zas se mi to líbí mnohem,mnohem víc.
Karja my ten keramickej zvažovali, ale jednak jsme chtěli dřevěnou desku (víc než ten dřez) a ty keramický nemaj odkapavace (nebo je to hnusny) a taky jsme se bali poskrabani/prasknutí, protože bysme kupovali nejakej levnější- já bych ho teda brala i s tím rizikem, ze bude za chvíli hnusnej/prasklej, plus teda já v ruce nemeju nic, ale nakonec jsme se na tom neshodli
Potrefenáhusa Jasná věc, díky za shrnuti pro a proti. Já mám hrozne ráda, když to takhle někdo udělá za mě:-D.
Uz mám něco víc namodelovaneho, spíš jen umístění spotřebičů, vzhled je prostě basic, to ještě neřeším Tohle mi vyšlo jako jediné dvě schůdné řešení. V tom studiu mi dali čtyři, ale z nich dvě nebyla pro mě vyhovující vůbec. Není tam zas tolik místa, spíš méně se ukázalo:-D Jako ta pracovní plocha není úplně OK prakticka. Taky se mi nelíbí mikrovlnka nad troubou, přijde mi to pro děti vysoko. Ale na treti skříň odshora dolů není místo. Lednička je vedle spajzu a blízko terasy a tak. S tou hejbat nechci.
Karja Mě se víc líbí dvojka, přijde mi dobrá ta odkládací plocha na ostrůvku, třeba když přineseš něco z té spíže. I jako pracovní plocha mi ten ostrůvek přijde lepší, já teda nemám ráda sporák na ostrůvku kvůli dětem. Jinak k té mikrovlnce, my máme troubu tak, že její polovina je cca ve výšce desky, to je taková klasická výška, mikrovlnka nad ní je opravdu docela vysoko. Zrovna nedávnou jsem na ní koukala a tu troubu bych klidně posunula o 20 cm níž, tím pádem by ta mikrovlnka nebyla až tak vysoko.
Evaeva Jj, já si taky říkala, že bych troubu kdyžtak nejak snizila. U té dvojky je nevýhoda ten drez tak daleko lednice a vlastně i od sporáku. No a s tou bezpečnosti, hele přehodnotila jsem to. Horší mi snad přijde ten sporák v lince, protože holky mi na linku pořád lezou, chtějí něco v horních skříňkách nebo u dřezu...u toho ostrůvku není nic, co by je zajímalo, proč by si přistavovaly zidli a tak.
Karja líbí se mi dvojka s tím, máme troubu nízko, horní okraj je v rovině s deskou, mikrovlnka je hned nad ní.... A děti si ještě nedávno k ni brali židli.
Já bych tu troubu posunula níž, mám to tak celý život a nijak mě to neobtezuje, hodně věcí dělám právě v MW na zapékáni a na to potřebuji vidět. To bych si k MW musela brát židlí i já!
Karja Taky mi u té dvojky příjde ten pracovní trojúhelník lednice - dřez - sporák dost velký, hodně se nachodíš, jak je ten dřez lehce mimo. V té první variantě je to všechno takové pěkně kompaktně u sebe.
Jimik Jj je,ale zas ve finále budu určitě dělat vsechnu přípravu mezi troubou a dřezem na těch 60cm:-D. On ten dům byl koncipovanej prostě na jinej typ kuchyně, na takové ucko, plus jsme tam změnili jednu nosnou zeď u toho, a už to prostě nevychází:-D
Karja s tím dřezem je to fakt. Můžeš, prosím, ještě vrátit ten půdorys, já se v něm líp orientuju.
Já bych prohodila sporák a dřez a místo té vinotéky nebo co to je dala druhou vysokou skříň s troubou. Jestli bude jídelní stůl před ostrůvkem, tak bych tam sporák nedávala, to mi přijde zvláštní. Kde bude myčka?
Karja mne u tej jednotky chýba pracovný priestor pri sporáku a umývadle a naopak ten veľký plac pri okne nevyužitý. A dobrá poznámka od Evaeva , pri vareni pri jedálenskom stole by som sa bála obarenia stolovnikov. Ale zas pri druhej variante sa mi zdá to umývadlo príliš ďaleko, nachodis sa no. Takže som prd poradila, čo?
Karja Ještě koukám na ten ostrůvek. Ty skříňky z druhé strany (u jídelního stolu) nepůjdou kvůli těm židlím dobře otvírat, ne?
No to se tam nevejde, právě na té stěne jsou dvě okna;-(. Teď z hlavy myslím, že právě ta zeď mezi okny je 120cm,takže tam se sporák a vedle trouba nevejde. I mezi ta okna ten sporák se mi dávat nechce.
Evaeva Prosím tě, skříňky neres, ani ten stůl neřeš. Ta paní ve studiu byla značně kreativní. Ptala se mě i na úchytky, ukázala každou rohovou skříňku, policku. Já ji říkám , paní já jim musim rict, kde chci odpad a kde elektriku, já u dvířek fakt ještě nejsem:-D,,. Tohle je fakt jen na rozmístění toho hlavního;-)
Mrakoplas Hahaha, tak ještě mám jednu variantu, kde lednice je tam mezi těmi okny a pak mi pracovní plocha a tak všechno pěkně lícuje, ale ta lednička daleko od spíže, pokojů i terasy mě značně drala:-D. Ale asi ji dám ještě do hry.
Karja jakoze celá rodina chodí pravidelne vyjednať chladničku, tak nech sa nenachodia? ![]()
Nam chudakom, čo máme špajzu na medziposchodi v paneláku, sa smeje, no![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my