Mrakoplas No asi to vrátím do hry. Ne, já mám radši když je lednička vedle spajzu. Něco dáváš do lednice, něco do spíže, tak různě mezi sebou....
design a architektura
Karja a u dvojky vyměnit dřez za sporák by nešlo? Nebo to nechceš?
Já jsem teda úplně marná jak vy dva, vůbec bych nezvládla naplánovat si obyč kuchyň, natož řešit ještě nějaký vychytávky.
Pár let jsem vařila v kuchyňce na chodbě v garsonce, nebyl tam sporák, trouba ani mikrovlnka, pekla jsem v remosce na zemi, dvouplotynka nebyla na lince, ale ve výklenku za rohem u koupelny... No jako už bych to teď opakovat nechtěla, ale zvyknout se dá na všechno ![]()
žluťásek To si nejsem jistá, jestli je rozumný mít ten sporák takhle mezi oknama. I když je tam tuším 120 cm mezi nima. No jo, sambo ten marnej není. Ten řekne ,,udělej to, jak chceš ty,, a má hotovo a jemu je to fakt jedno. Hodí ti třeba plánek a řekne, namaluj, kde bys chtěla zásuvky, zejtra to jdu delat. Tvl děsný,děsný. To vůbec není pro moji povahu.
Karja já bych u té dvojky taky přehodila sporák a dřez. Tak aby posloupnost byla, že vyndám z ledničky, odložím vedle, umyju ve dřezu a posouvám dále ke sporáku nakrájet a uvařit. Digestoře jsou stejně široké jako sporáky, takže pokud není v plánu varná deska 120, tak by to mělo být v poho.
u varianty jedna, bych se sporáku na ostrůvku nebála, ostrůvek vypadá, že je hlubší než těch 60. Známí to mají přesně takhle a je to v pohodě.
osobně bych asi přemýšlela spíš nad variantou kuchyně do U nebo dvě paralelní linky, ale nevím, jestli ten průchod není nějak důležitý.
Karja mne se vic libi dvojka, jen bych posunula drez az do rohu. Zustala by dobra pracovni plocha vlevo a mne vic vyhovuje, kdyz natocim vodu do hrnce nebo neco oplachnu a hned vedle to soupnu na sporak, nez s tim mokrym pochodovat pres roh. Sporak na ostruvku u stolu... no nevim, obcas z toho neco prskne, taky digestor bys musela resit, jak s odtahem. Nebo digestor nebude, staci okna na vetrani?
Kokoska Ta digestoř nad ostrůvkem není zas tak komplikované řešení, tam se dělá podhled.
Díky notak já sem dám asi ještě večer variantu číslo 3,lednice jinde:-D. A pak slibuju, že už sem nikdy s ničím nenapíšu. Pak půjdu až do zahradního vlákna;-)
Karja já na to plánování moc nejsem, zvyknu si má všechno a nic mě nějak netrápí, ale ten vařič na ostrůvku bych nechtěla, a nechtěla bych si tam k němu ani sednout teda. Ledničky doporučuju dvě, jednu rovnou na terasu, máme to tak od loňska a je to boží!
Karja mne to prijde cely divny, ale neumim vymyslet niz lepsiho! Tu MW a troubu mame v tyhle vysce a dosahnu v klidu, nic si nahlavu neleju. Maly deti stejne mikrovlnku neobsluhujou ne?
Karja mne prijde lepsi 2 - omyjes a ocistis potraviny, prendas na pracovni plochu, zpracujes a pokracujes ke sporaku/troube. Podobne to mam na chalupe a je to ok. Ale ja si taky zvyknu na vse.
Nechtela bych MW a troubu dole, malym detem jsem nedovolila ohrivat kvuli popaleninam a desetileta uz nema problem MW nahore obslouzit a jidlo vyndat. Mama ma vsechno dole a strasne mi vadi to ohybani, ale ono jde asi o zvyk.
Karja Jak už tu někdo psal, taky bych se snažila udělat to poradí lednice, dřez, varná deska, trouba. Taky hodně vaříš, zvážila bych varnou desku širší s pěti hořáky. Já bych je uživila. Jídelní stůl, pokud nebudete mít ještě jeden, tak bych k varné desce nedávala. A taky píšeš, že u vás bývají sestry i jejich děti, pořídila bych stůl větší.
Karja vymenila bych j dvojky sporak se drezem a super. sporak na ostruvku vubec a drez v rohu
desny desny
Karja taky dvojka. Ale vyměnit dřez se sporákem. A možná se trošku pohrát s umístěním obojiho, s rozestupy. Jinak cajk.
A nebo bych opravdu přesunula tu lednici na opačný konec kuchyně.
Karja mam hodne podobnou kuchyn. Sporak mam na ostruvku, drez mam pod oknem a v tech vysokych skrinich mam vedle sebe lednicku a spizirnu. A troubu mam na druhem konci linky, v te polovysce, ale mikrovlnku nevedeme, takze toto dilema jsem neresila.
Dřez do rohu určitě ne, to má tchýně a je to děs. Navíc nejde otevřít koš a myčka zároveň.
Karja V kuchyni, kterou jsme teďka nedávno rekonstruovali, máme podobnou dispozici a výsledný rozložení je bližší tvé variantě č. 1, dřez v lince u stěny, lednice na kraji, vaření v ostrově. I když ostrov... ona je to nakonec kuchyň do U, nemáme tam ten průchod a linka v prostoru je hodně veliká a hluboká, a naopak pod oknem už je v podstatě jen takovej prodlouženej parapet jako doplňková pracovní plocha spojující obě linky. Z vaření "v prostoru" jsem měla zpočátku trochu obavy, ale nakonec je to super, zrovna čtrnáct dní zpátky jsme tam pořádali víkendovou akci pro 10 lidí a bylo příjemný, jak jsme se okolo všelijak seskupovali, když se snídalo nebo se vařil oběd, pro všechny bylo dost místa, a člověk co zrovna u té plotny stál nebyl od společnosti odříznutej a nečuměl někde v rohu do zdi. Takže za mě zatím dobrý.
Jo ale zas nemáme vůbec mikrovlnku a smířila jsem se s troubou dole, teď tam máme dvě vysoký skříně (lednice, spížka) a třetí už by se tam nevešla.
Karja kdyz prohodis v 2 sporak a drez, mas nasi kuchyn. My ale mame U. - kdybys to spojila s tim ostruvkem, neslo by mit pracovni plochu a z druhe strany zidle (nemyslim bar ale myslim, ze se tomu rika snidanovy bar?)
Navic rozmisteni skrinek uz ted bych uplne nezatracovala. Plus hodne hodne zasuvek.
Karjajeste si rozmysli, zda priznany nebo schovany digestor
Ten stůl je tam jen názorně, jak přiřažením, tak velikosti;-) To byla vlastní iniciativa toho studia, oni mi to kreslili pro názornost celý tu místnost a zvolili větší obývák a menší jidelnu.
No já to projdu a ještě to vecer budu promyslet.Ale ten sporák mezi těma oknama to fakt není bordel? To jsem totiž automaticky vyřadila, že nelze.
Candance Jo tu digestoř to promyslim, až bude výsledné poskládání;-). Ale nic se mi líbí ty přiznané?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my