design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 10:15

Karja pokud se ti libi priznane - tak jedine nad ostov  nebo mezi okna?

stavis si novy dum, tak si naplanuj co se ti libi, my delali rekonstrukci.

nebo dat ten digestor na stenu, kdy jsou skrinky ale pak asi bez nich a nechat ho vyznit cely, jenze to bys nemela ty horni a to ty chces. Zkus zapremyslet nad tim U

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 10:18

Karja Kacířská myšlenka, potřebuješ ostrov? Nebylo by lepší mít tam velkej rozkládací stůl pro rodinu a pro nás, až přijedem na toho divočáka nebo co to bylo? Jinak vaření na ostrově bych se nebála, jen mi přijde fajn, když je k ostrovu přístup, ten přiražený stůl se mi úplně nelíbí.

Trouba ve výšce je fajn, ale nelpěla bych na ní, zase tak často se k ní nezohýbáš. Čistě prakticky ta lednička vedle sloupu není moc dobrá, kam budeš dávat věci z ní? Na ostrov? Navíc pokud jsi pravák, je neprakticky umístěná, protože budeš pravou rukou otevírat a levou vyndávat věci. A dřez pod okno nechceš? 

Vycházím teda myšlenkama jen z půdorysu, netuším, kolik je tam v reálu místa, jak široký budeš mít parapety u okna a tak...tyjo, když mluvím o parapetech, v Japonsku je zvykem mít kuchyňské okno jakoby vysazené ven, zevnitř pak vznikne super odkládací místo, to by se mi u nás taky líbilo.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 10:49

Garfie nad drezem pod oknem jsem u Karji tez zvazovala ale vetsinou pak nejdou otevrit okna

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 10:55

Na dřez pod oknem jsem se chtěla zeptat já, máte to někdo? Moc se mi to líbí, vyrábí se sklopné baterie pod okno, takže to se pak dá otvírat. Má to v praxi nějaký další zádrhel?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:14

Karja sporák pod oknem mám já, mám teda to okno asi 45cm nad linkou a dobrý, jen je to komplikované s digestoří, aby se ti tam vešla, my si ji nakonec dělali sami, protože jsme nesehnali žádnou která by neomezovala okno a zároveň nestála stejně jako celá kuchyň.

Jinak mám kuchyň podobnou do L s ostrůvkem, pracovní plocha je mezi dřezem a sporákem a pak na ostrůvku. A anižbych to plánovala ale tak nějak přirozeně vzniklo, že vařím většinou na lince, protože se mi nechce opláchnuté maso/zeleninu/atd přenášet na ostrůvek a kapat po zemi. Rychlé věci typu nakrájet chleba, a pečení řeším zase skoro výhradě na ostrůvku abych viděla na ty dva. Tak se možná nad tím zkus zamyslet i z tohoto pohledu. A pokud budeš mít ostrůvek jako pracovní plochu, nech si tam podlahou zavést elektřinu ať tam máš zásuvku.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:21

Karja a ještě, u obou variant kde budeš mít ručníky/utěrky? Máš na ně u dřezu místo? Mě třeba toto vubec nenapadlo a zachránilo mě že mám úchytky vodorovné a mám to všechno pověšené na nich, jinak bych s mokrýma rukama kapala přes celou kuchyň k nějakému věšáčku.

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:22

Rhaenys Od těch sklopných mě všichni odrazovali, je to poruchové. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:26

Karja zalezi jeste jake budes mit okno - dneska se delaji vselijaka - muzes je otevirat zasunovanim, zvedanim

nebo mit hlubsi parapet za drezem a pak by ti i klasicke oteviraci sly otevrit okolo baterie

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:31

Rhaenys Já to měla v Japonsku, ale tam bylo posuvné okno. Na žádný zádrhel jsem nepřišla, může ti voda cákat na sklo, ale v případě širšího parapetu je to úplně vyřešené. Ta sklápěcí baterie mi přijde taková zvláštní...můžeš to okno případně otevírat jen na větračku nebo směrem ven (ale to je asi přes dřez skoro neproveditelné) Ideální je teda to posuvné, teď ho v kuchyni mám taky a kdyby tam šla posunout voda, tak tam dám dřez taky. Kamarádka má nad dřezem neotevírací dlouhé okno a vypadá to taky super, prý ani nemá potřebu ho otevírat, větrá jinde a dává jí to příjemné světlo. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:34

Garfie my jsme meli dlouhe neoteviraci okno planovane na dobe, ktery  nakonec (zatim) nestavime.

Karja naplanuj si i umisteni kavovaru, robota-nechces ho mit uz zabudovany se vysuvne skrince?

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:36

Candance K tobě by se mi hodilo! Ty máš představu takového hodně moderního domu, že jo? Doufám, že se ti jednou podaří a podělíš se o výsledek. Je to pořád v plánu? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:53

Karja alebo batéria zboku drezu, ja to tak mám, v ľavom hornom rohu a je to úplne v pohode. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:59

Garfie ano jako 3 dum na stari

Jak jsi to poznala? Ja mam rada vsechno moderni, sterilni a strohe, jednoduche

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:11

Candance Vůbec nevím :-) Asi jsi tady už něco naznačovala, nebo z věcí co se ti líbí. Třetí dům bude nej!!! 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:34

Vyhrabala jsem jednu relativně příčetnou fotku, takže můžu tímto i oznámit, že výsledek místního hlasování ohledně barev z loňska nakonec vyhrála zelená, škoda jen, že to z fotky moc poznat nejde. :D

Jako plus vaření v prostoru vlastně beru i neúdržbu obkladu, takhle jsem si mohla dovolit dát za dřez bílou mozaiku, kterou si nejsu jistá, jestli bych chtěla pravidelně drhnout, takhle by to mohlo vydržet čistý o něco dýl.

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:39

Karoleena to vypada skvele, jen nevidim nic zelenyho:-))

btw to vareni v prostoru bez uklidu- kam se ta spina teda vrtne? (ja nad tim tuhle premyslela, protoze pri vareni svinim fakt strasne moc:-)

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:40

Hmm, jenže my se budeme stěhovat do sto let starého domu, a v kuchyni jsou krásná stará okna, která budeme opravovat. A já nemám kam jinam ten dřez dát tak, aby mi to vyhovovalo

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:42

Rhaenys No tak záleží, já když jsem původně v projektu měla ten dřez pod oknem, tak jsem si prostě řekla, že ho budu otvírat jen na ventilaci, když metr dál je další okno. A nebo si dáš tu baterii bocne;-)

49181 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:44

Rhaenys sla bych do te baterie zboku, nebo pokud bude okno dvoukridly, tak to jedno kridlo treba neotviraci. nemame pod oknem sice drez, ale i tak to okno otviram skoro vyhradne na ventilacku, uplne tak 2x do roka a to jeste jen pulku. umyt se teda da i zvenku.

49181 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:45