design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 15:05

Candance já myslím že ty nádoby na dešťovku už jsou u novostavby povinné

s těma lištama naprosto souhlasím, je to hnus, stejně tak různé roztahané prodlužovačky... no takže máme oboje protože muž to nechtěl řešit

Karja taky nám chybí zásuvky na chodbě/schodišti/komoře - na nabíjení či připojení různých spotřebičů typu robovysavač, společná tiskárna před pokoji dětí apod

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 15:09

viktorka_od splavu @karja

Kamosi maji dokonce v jedne zdi takovy vyrez, kde sidli robovysavac

Ja mela v dome naplanovany i tunel z koupelny do pradelny

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 15:10

viktorka_od splavu a ty zasuvky presne, my naplanovali kde bude klavir pro dceru a zasuvku jsme malem zapomeli

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 15:12

Candance Jj, destovku mít budeme. Sambo nemá pojistku a nemá upravené své finanční záležitosti, musím s tím tedy počkat, až se poměry upravi, to vymyslím bazén nebo tak něco. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 15:52

Karoleena jee, to je pro mne jak na zavolani. Resim kuchyn, uz je navrh temer hotovy a takovou nejakou sedozelenou chci do kombinace. Pred par dny jsem videla vzorkovnik od eggera a tento odstin tam nebyl, jen same sytejsi. Tak dobre vedet ze tato konkretni barva existuje, budu po ni patrat  kdyz nesezeneme, tak budu mit barvu taupe

Online Myrtila
5266 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:07

Candance Nejdriv jsem si rikala, proc zásuvku na klavir, pak mi to doslo  Ja mam doma normalni pianino a pri prvni schuzce s architektem byl muj prvni pozadavek, ze se tam musi nekam urcite vejit, pak nam rikal, ze jsme ti, co stavi dum kolem klaviru

Online Myrtila
5266 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:10

Karja Tak kdyz si udelate to splachovani destovkou, tak snad jeste porad na to bezi i dotace. My na to delali pripravu jeste pred jejím vyhlasenim, no a jak se nam pak ta jedna trubka ve zdi navic hodila

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:14

viktorka_od splavu já naplánovala úplně všechny zásuvky, ale provoz u půlky z nich nakonec ukázal, že jsou potřeba jinde, takže taháme prodlyžky a zásuvky nám překáží za skříní. Věřím, že v dalším bytě bych byla úspěšnější:)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:18

Evaeva proto je dobre naplanovat ten nabytek uz pri priprave stavby, pripadne pri stavbe. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:19

mnum Já tenkrát váhala mezi nějakou šedobéžovou co se jmenovala myslím mussel, škeblová?:) A ze zelených se mi líbila jednak tahle pistáciová a pak ještě fjord green, ale ta už mi nakonec přišla moc tmavá. Ale je taky pěkná a z kategorie šedozelených.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:22

Candance já měla i nábytekpřestože je to moje profese, ukázalo se, že jako bezdětná jsem se nedokázala dostatečně vžít do rodiny se dvěma dětmi. Respektive si myslím, že až bude dětem třeba šest, budeme to mít zařízené podle plánu, ale teď jsou různá přechodná období (ještě máme přebalovák, ale zároveň už spí ve svém pokoji, spí v jednom pokoji, v druhém je herna,...)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:24

Evaeva tak to je jina. To bych tez neumela

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:29

Myrtila stavět dům kolem klavíru je náhodou v rodinách s klavírem (nedej bože několika) docela běžné ona je to fakt obří věc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:02

Candance je to teď trošku složitější, jak jsou kluci malý. Snad každý půlrok stěhujeme nábytek:)

Online continuity
42694 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:03

Koncové zařízení se dnes běžně připojují přes WiFi. Nedělala bych si zbytečný stres. Je potřeba naplánovat vedení kabelů od operátora a rozvod na WiFi routery, jestli to půjde kabelem. Ani ty WiFi routery nejsou neřešitelná věc. 

Online continuity
42694 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:06

Evaeva přesně tak. V obýváku už je třetí uspořádání. Ložnice nějak drží lajnu od začátku a dětský pokoj postupně dospěje do finálního stavu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:09

continuity my zase držíme ten obývák, když pominu ten přebalovák. Máme tam dost dveří a průchodů, že v podstatě existuje jen jedna varianta. Taky jsem úplně nepočítala s tím, že muž bude pracovat z domu, když budou děti malé, že jo:)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:09

continuity za toto chválim samba, ako je on nepraktický, tak tu sa prekonal a naplánoval routery a všetky tie krabičky, ktoré netuším na čo sú, do skrine na chodbe. Podľa toho nám aj stolár vyrobil skriňu. Aspoň jedna vec čo mi nekole oči. 

Online continuity
42694 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:17
Reakce na Evaeva:

Taky jsem úplně nepočítala s tím, že muž bude pracovat z domu, když budou děti malé, že jo:)

​no já zas nepočítala s tím, že tu budou dvě děti na distanční výuce. A vidíš, pracovní kout v ložnici je taky nove. Je potřeba flexibilita, ono se to vstřebá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:22

continuity mě to žíly taky netrhá. Ono v tom paneláku taky řešíš každý centimetr, v normálně velkém domě máš přecejen víc místa.