design a architektura

09. října 2016 22:17
Online Pinot Noir
29755 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:30

Já teda myslím, že domyslet nejde nikdy všechno a muset při stavbě domu promýšlet, i co budou potřebovat v té době ještě neexistující děti a co potom my na stará kolena, tak nemáme dostavěno ještě dnes a s prachama nám nezdrhla jedna firma, ale pět. Taky je třeba si uvědomit, že všechny tyhle věci jsou super, ale všechno něco stojí a každý pracujeme s nějakým rozpočtem. Takže nafukovat rozpočet, navíc v téhle době, o přípravy na další zařízení si taky nemůže dovolit každý.

Offline continuity
42693 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 18:32

Pinot Noir presne tak. Navíc ja už v jednom byte prípravu na kabeláž dělala. Bylo to v době, když se o WiFi nikomu ani nezdálo a dělala jsem ve firmě, která tahala kabeláž pro klienty, takže mi to kolegové udělali za hubičku myslím za dva dny. A z těch mnoha trubek se použily akorát ty na repráky a kabelovku

Offline Karja
44438 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 18:55

Myrtila No splachování dešťovou dělat nebudeme, já myslela jen tu nádrž na zalévání.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 19:00

Karoleena dekuji, fjord green je taky krasna, ale uz moc tmava na nas prostor. Tak doufam ze bude k dispozici ta pistaciova

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 19:29

na Aktualne na mě vyběhla další kuchyně do U, když se tu tak probírají

zbytek zde

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 19:33

a ještě jedna kuchyň z Austrálie

Offline Karja
44438 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 19:51

MaeGandal Hahaha, přesně naše dispozice, a takhle to v projektu i vypadalo:-D. Ale ta varná deska takhle na té 60hklloubce mi přijde fakt zvláštní. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 19:56

MaeGandal Ta prvni se mi libi! Mame starou do U, tak se inspirace hodi, dlo by to u nas aplikovat. Paradoxne mame hlavni mistnost velikosti stredniho bytu, ale kuchyn nijak velka neni a pekelne me stve.  Pinot Noir presne. Ono neco naplanovat lze horko tezko v novostavbe, ale v pripade koupe starsiho domu, ktery se predelava postupne, uz je to hotove scifi. My resili, ze i par nosnych zdi slo k zemi, ale nejde to aplikovat vsude, takze urcite dispozice uz zustanou. V idealnim pripade bych chtela idealne smerovany pozemek, na nem podsklepeny ale moderni dum s velkou terasou a vyhledem do okoli. No tak snad v pristim zivote . Ale ty trendy se tak meni. Nasi maji sto let stary "probihaci" dum, kde jsou obrovska okna, mistnosti jsou pomerne male a centralne je velke schodiste. My koupili takovy devadesatkovy dum, kde je chodba a z ni se oteviraji jednotlive pokoje, coz taky neni uplne prakticke. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:05

Karja hele cely je to stejny? Pokud jo, tak bych teda fakt nedelala diru a nechala to do U...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:22

Karja mě se ta první líbí. Nechceš to mít takhle, akorát ten poloostrov mít hlubší?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:26

continuity s wifi je to fakt, my máme všude datové zásuvky, ale všechno je na wifi

Pinot Noir nikdy nepromyslíš vše, ale zase mi přijde logické se zamyslet nad horizontem třeba pěti deseti let.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:28

Priznam se, ze mam panickou hruzu z popalenin u deti a kvuli tomu bych nechtela varnou desku do prostoru. Kuchyn mam do U a vyhovuje mi to, mam super dlouhou pracovni plochu a hodne uloznych prostor pod.

Online viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:32
Reakce na 711990:

Karja hele cely je to stejny? Pokud jo, tak bych teda fakt nedelala diru a nechala to do U...

​já zas naopak protože ty rohový skříňky jsou naprd

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:32

Lamicka já bych ten sporák v prostoru taky nechtěla.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:50

viktorka_od splavu dyt tady ani zadna rohova neni ne?

Online viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:52

711990 tak v Učku jsou logicky dva rohy kdežto když máš L a ostrůvek k tomu, je tam jeden roh a ostatní můžou být šuflata

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 20:53

viktorka_od splavu tak jako je tam urcite misto do rohu, ale nikdo te nenuti ho vyuzit. Vdyt ten roh muze bejt slepej a muzes tam mit suplik

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 21:14

tady mě zaujalo umístění mikrovlnky

tady to vypadá jako rozmístění u Karja 

a do počtu

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 21:18

a nebo bych šla do linky na jedné straně a ostrůvek. to by vyřešilo ty rohy, taky je nemám ráda

Offline Karja
44438 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 21:19

Evaeva Ale to bys ten polostrov musela mít už 90, a to je podle mě hnusný. 

711990 Mně na tím vadí to zmiňované vaření na té úzké lince, zvlášť když za tím je stůl. Nepřijde mi to dobrý, to vlastně ten zadní hrnec je kousek od okraje.

Já si teď pohrávám s Garfiemyslenkou a to vykašlat se na ostrov a dát do kuchyně velkej stůl. Já teď na vaření taky využívám svatecne stůl, na různý odkládání neceho a ničemu to nevadí a nebudu muset resit málo místa, že když se někdo rozvalí na židli, tak ho neobejdu a tak. Ten ostrůvek se mi původně líbil jako i dělící komponenta od obýváku, ale myslím, že to ten velkej stůl udělá taky;-). Plus ještě můžu tu jednu část Lka protáhnout ještě o metr a půl pod další okno:-D. 

No prostě teď budu asi tak tejden různé kreslit a pak na poslední chvíli, kdy už bude táta s odpadovejma trubkama v ruce fakt nasranej, výberu v pěti minutách tu nejdebilnější alternativu:-D.