design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:00

continuity ano, presne to mame teraz. Ja tam skladujem kavu a musli a ani na to poriadne nedociahnem

Offline Emerald
2676 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:01

continuity Ja tam sklad cehokoliv nikdy nemela, ale uz bych si to taky nikdy nenechala udelat. Ale nez si tak za dalsich 10 let poridim novou kuchyn, tak s tim budu muset vydrzet.

Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:01

Ja som sa rozhodla, že nechám vymeniť okná. Nějaké vychytávky? Budu biele plastové, na tom sa nedá nič zmeniť. Teraz máme rolety, to si asi nechám urobiť znova. 

Potrebujem skôr zvukovú izoláciu než tepelnú. A v lete sa jedna strana prehrieva. 

Offline Emerald
2676 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:02

betsey jeste bych asi nedoporucila dvirka s folii, mam osobni i zprostredkovanou zkusenost, ze moc nevydrzi.

Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:03

Emerald a co tam máš? Mě nějak napadá, jak to lépe využít. Na karusel tam není místo kvůli sifonu a hadicím. já bych to místo ráda využila, ale vůbec nemám tušení, jak to zorganizovat. 

Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:04

betsey nad umyvadlem mi to tak nevadí. Mám tam sváteční porcelán, toho mám já hodně

Offline Emerald
2676 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:08

continuity ja myslela, ze pises o tom prostoru na lince za drezem.... pod mam vysouvaci dvojkos a po stranach tablety a sul do mycky a ruzne hygienicke zalezitosti, dostanu se k nim bez problemu

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:09

continuity jaj, myslis pod umyvadlom. No tam sa bojim pozriet

Ale mam tam nejake pekace a prazdne zavaraninove pohare, ktore sa este mozu hodit

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:10

betsey ja som mala umývateľnu stierku niekoľko rokov, farebnú a po čase to bolo trochu vidieť, nedala sa umyť dokonale. Sestra mala bielu a po čase tam dala sklo, vyzerala dosť hrozne. Takze ak sa pre ňu rozhodneš, bielu moc neodporúčam.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:11

Mrakoplas hmm, tak neviem velmi co tam dat. Teraz tam mame to sklo, ale to sa mi velmi nepaci.

No uvidime

Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:13

Emerald já se k tomu dostanu, nebo spíš ty věci se dostanou ke mě. Kdyz tam otevřu, vyskočí to na mě všechno.

Jaky tam máš koš prosím?

Offline Emerald
2676 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:23

continuity Zakladna je prisroubovana ke dnu skrinky, na vysouvaci konstrukci je pak prostor pro dva obdelnikove plastove kose. Zabere tak dve tretiny hloubky skrinky.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2022 12:46

betsey já mám za linkou desku ve stejném dekoru jako pracovní desku. Je to super, není na tom nic vidět. Kromě výše uvedeného, doporučuju výsuvné koše/police do spižni skříně. K těm mechanizmům na otvírání skříněk nahoru, já s nimi žádný problém nemám, mám je už pět let a úplně bez problémů. Tchýně je má dokonce přes deset let a taky jsem si ničeho nevšimla. Pokud honíš úložný prostor, doporučuju nechat horní skříňky udělat až po strop. Ubyde ti čištění a vejde se tam spoustu věcí, formy na bábovku, vykrajovátka, marmelády a sklenice od nich, vázy,...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:50

betsey s tymi hornymi skrinkami mi tiez hovorila dizajnerka, co nam navrhovala kuchynu, ze ked sa ti tie dvierka vyklopia niekam az pod strop, tak potom mozes problem na ne dosiahnut na zatvorenie, aj ked stojis na niecom. To zas mne nenapadlo. Tak na tie najvrchnejsie skrinky mam system tip- on (stlacis a otvoria sa same). 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:51

betsey Nech si udělat linku až po strop, teď se to hodně dělá a je to i pěkne. Tak jako to uceli ten prostor a myslím, že i místo potřebuješ, a o tolik to tu linku zase neprodrazi. Já se chodím dívat do jedné kuchyňské skupiny na FB, určitě bys tam našla třeba nějakou vzorovou kuchyň do bytu, abys využila efektivne všechen prostor. Jako designové to není nic moc, ale ty lidi tam to uspořádání dost resi a to mívají vcelku dobrý. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:55

mnum no a tym systemom ich ako potom zatvoris?

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:56

betsey Ze zkušenosti taky hlasuju pro šuplíky  místo dolních skříněk a výsuvnou špíz, o moc lepší. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:56

Karja skrinky az po strop mi vobec nenapadli, ze by som dala robit, ale je to dobry tip. Len ja som fakt nizka, aby som dociahla az uplne hore, to si budem musiet zaobstarat regulerny rebrik

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:59

betsey Já bych naopak výklopnou horní skříň rozhodně doporučila, je to jedna z věcí, která mě aktuálně v kuchyni vytáčí příšerně, ty horní skříňky s klasickým otvíráním do prostoru. Neustále to překáží, člověk to furt musí otvírat a zavírat, to je pak akorát festival zbytečnejch pohybů, jak by řekl můj oblíbenec Zdenda Pohlreich. :) A výklopných mechanismů je dneska xy, pochybuju, že by byly poruchový všechny plošně, nicméně rozhodně to mívá oproti klasickým pantům o dost zajímavější cenovky...

Další položka na mým osobním seznamu jsou výsuvy do spodních skříněk úplně všude, to mě taky hrozně otravuje, jak se člověk musí furt ohýbat a šátrat kdesi v hlubinách... No a z vnitřního vybavení by mi přišel ultrapraktickej drátěnej program na talíře do horní skříně tak, abych je mohla ukládat vertikálně. To mi asi vadí tak nějak obecně, když je člověk nucenej věci štosovat na sebe a musí napřed ledacos vyskládat ven, aby se dostal k tomu, co zrovna potřebuje. U věcí, co člověk používá jen semtam se to asi dá, ale u těch talířů mě to vytáčí fakt denodenně. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2022 12:59

mnum a nekazí sa ti to? Ja mám takú nad digestorom a ešte nad otvorenou policou a občas to kovanie vypadne. Neviem, či to zle namontovali alebo som také drevo :) Ostatné horné skrinky sa otvárajú zdola, dvierka majú presah (neviem ako sa to volá) a to sa mi zdá úplne najlepšie a nie je to ani vidieť. betsey ak nechceš úchytky, tak to odporúčam. Inak ak chces tú stierku bielu, tak na druhú stranu ľahko po pár rokoch premalujes ak bude špinavá.