continuity uz si to budu pamatovat. Plameny byly skoro metrove!
design a architektura
eless já bych teda řekla, že mezi dřezem a sporákem by měla být největší pracovní plocha - vyndáš z ledničky, odložíš, nahrubo očistíš, umyješ a pak děláš nejvíc činností než dáš vařit. Dřez bych dala na tu stranu vedle ledničky.
Ještě bych řekla, že je dobré vzít v úvahu, jestli je člověk pravák nebo levák, pokud je ta možnost. Já mám kuchyni spíš pro leváka, všechno mám trochu přes ruku. Ale to bychom museli mít zrcadlový byt![]()
Mulen no není nad vlastní zkušenost. Hlavně, že se vám nic nestalo.
Evaeva suhlasim. len ja teda trosku bojujem s navrhom co by vyzeral dobre dizajnovo a co realne potrebujem. ono totiz na tej kratsej stene by velmi dobre vyzerali vysoke skrinky so zabudovanymi spotrebicmi a potom na dlhsej pracovny priestor s umyvadlom a platnou. lenze momentalne ako mam platnu v kratsej casti a stojim takmer pri dverach do obyvacky a pri vareni mozem kukat na telku
takze z praxe by som chcela mat hlavny priestor na krajanie a varenie tam. alebo si proste dam maly monitor/tv na stenu do kuchyne a bude to fuk ![]()
betsey Jo, dvířka s folii si určitě neber, to je důležítá věc. Každej, kdo to má by si to už nikdy nedal, má to životnost tak 5 let, pak se to odlupuje. Já myslím, že se to dneska už ani moc nedělá, respektive mi to nikdo ani nenabízel.
Karja betsey My mame kuchymi ikea s folii 12 let a je jako nova. Varim porad. Kamaradka ma lak uplne otriskany, ale taky se k te kuchyni chova strasne, po 5 letech je uplne vybydlena. V koupelne mame skrinku nalakovanou, tam by folie asi trpela.
Jinak ja mam v 1 rohu otocny 2 patrovy vysuv (to si dost chvalim) a v druhem takovou sirokou skrinku, kde mam kos a za tim kontejnery na papir a plast. Neni to nejpraktictejsi, ale nemam na ne misto jinde.
Lamicka Tak to koukám. Já co znám tak mají všichni ty folie už úplně odrbane, ale u nikoho s kuchyní z IKEA jsem teda nebyla. Ale stejně bych si to raději nedávala.
V kuchyni na stěně za deskou mám 20 cm vysoký sokl ze stejného materiálu jako je pracovní deska a pak vymalováno omyvatelnou barvou Dulux. Mám to i za indukcí a jsem s tím naprosto spokojená. Mám to už 4 roky.
Karja Jediny maly zarez do te folie udelal muz vrtackou, upadla mu, tehdy jsme kuchyn meli tyden.
A ani to se nehlo. Utiram ji pri kazdem uklidu svedskou uterkou a opravdu zadne jine poskozeni nema, jako nova. Ted jsem si vzpomnela, ze stejnou ma i tchyne, jen jinou barvu, a taky se ji nic neloupe.
Lamicka Já mám lak na pár místech taky obouchlý, hlavně na dolních skříňce, vedle které je dětská židlička, celkově to vydrží míň než bych čekala. Je to taky tím, že je v lesku, na matu by to bylo míň vidět. Ale ani tak to není žádná hrůza, trpí hlavně tady ten jeden boční panel. U té fólie (jako u všeho) záleží na kvalitě Karja
Karja my máme fólii 11 let a maličko se zvlnila na boční hraně jedněch dvířek, které sousedí s troubou. Ale je to vidět jen při určitém úhlu pohledu, nic hrozného. Jinak žádný problém.nTakže jak píšou ostatní, záleží asi na kvalitě, ale nejvíc asi na tom, jak se k tomu chováš.
Pinot Noir No na tom chování to podle mě nezáleží. Protože jak se k tomu můžeš chovat špatně, když to máš třeba odchlíplé právě u těch vytížených míst kde je teplo nebo na těch, co často otviras. Takze spíš na té kvalitě.
Zaujaly mě ty negativní zkušenosti s mechanismem na výklop skříněk nahoru. Docela se začíná bát, nechala jsem je dát bratrovi do všech horních skříněk. Máte tu blbou zkušenost nebo reference obecně, že se to týká všec To kování je blum, mělo by to mít doživotí záruku. Tak to asi nebude platit na ty písty ![]()
Evaeva Rada, mít kuchyni uspořádanou lednice místo dřez místo sporák, jak píšeš mi , přišla nejužitečnější, co jsem četla, když js plánovala kuchyní. Fakt je to to nejlepší uspořádání. Měla jsem to tak v bytě. Teď v domě jsem to vzhledem k možnostem ve starém domě nemohla realizovat a je to fakt míň pohodlné.
notna my mame vyklopne kovani blum uz asi 13 roku a zadny problem. Ty skrinky jsou relativne male. Vyklopny mechanismus jsme davali pred rokem i do druhe kuchyne a ocekavsm stejnou kvalitu.
Karja ok, tak je to kvalitou, jako u všeho. Pak bych ovšem nehlásala, že folii nikdy, že se vždycky za pár let oloupe.
Pinot Noir Jasne ze u folie asi zalezi na kvalite i zpusobu vyroby tech dvirek, ale ja i dve zname rodiny s tim proste mame spatnou zkusenost. Mozna ze technologie pokrocily, ale ja bych ji uz nechtela. S tim, jak se k tomu chovas, to nesouvisi. My mame kuchyni 12 let, z toho cca 6 let jsme ji pouzivali parkrat do roka ( protoze jsme bydleli v zahr ), presto mi loni praskla podelne dvoje dvirka. Znicehonic.
Pinot Noir Jsem z toho fakt upřímně překvapena, ze to nekomu dlouho drží. Jen ta kvalita se dopředu asi těžko pozná, co se s tím bude kde a kdy dit. To už možná u tech jinejch úprav člověk líp odhadne, kde si to sám otriska:-D.
já měla fólii v pronajatém bytě kde jsme bydleli adiz dvanáct let fólie se začala odfukovat,ono to nebylo na první pohled vidět, když přišla návštěva neviděla nic.pri výběru kuchyzez do domu mě pán ujišťoval že uzz je to dnes jinde, že to dělaly dvířka z Polska a ty oni opravdu neberou,no přesvědčil mě.adi po třech letech jsem si všimla že horní dvířka hází jiný lesk u horní hrany,no řekla jsem si že to nic není.. postupně to začalo u šuplíků u ledničky, zajímavé že dvířka vedle trouby a od mycky se ani záruka v háji tak jsme se s manželem domluvili že holt koupumez nová dvířka.Zavolala jsem do studia a pán at to vyfotím a přijedeme.Pravil, že problemy s fólií měli, divný že jsme jim unikli a nekontaktovali nas a že zkusí jestli nám to jestez uznají..no uznali, vyměnili, uvidíme snad už to bude dobré.
notna Dcera ty výklopné skříňky měla asi 10 let a úplně v pořádku. Teď mají novou kuchyň a zvolili stejný způsob otevírání, právě protože se jim osvědčil. Asi záleží na štěstí.
rozarka já jsem s výklopy taky spokojená, ale teď jsme byli na dovolené v apartmánu, který funguje snad rok, a normálně se tam ty skříňky zavíraly:) Otevřu je, skloním se k myčce, chci něco uklidit a říkám si, to jsem blázen, že bych to neotevřela
asi tam koupili nějakou levnou kuchyni (chápu)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my