design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 07. února 2022 12:12

Evaeva jako ve všem, někdo něco vymysli a kopírují to pak všichni, jen v různé kvalitě. Já takovou skříňku mám jednu, ta ale není na píst, má to jiný systém, otevřu tahem, zavřu mírným nadzvednutím dvířek, tím se dostane jedna část vodící tyče do druhé a dvířka se svou vahou zaklapnou. Teda nevím, ten popis je
Tenhle systém je asi levnější, zato snad pracuje bez únavy .

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 07. února 2022 13:25
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:03

My meli v byte 12 let folii a odloupla se zevnitr na jednom malem.roho, protoze drely dvirka (muzova chyba). 

Vysuvny mechanismus se nepokazil ani jeden.

Ted mame lak ale uz pri vyrobe me varovali, ze kdyz do toho narazi napr.decko autickem, muze se kus odstipnout.

Ptali jsme se pak i jinde a potvrdili nam to 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:12

Candance Dík no, tak už vím co si nedám. Holky do toho vrazi furt, hodně se mnou vaří, vlastně denně, furt si přiražeji k tomu židle, smrdlaj kolem nádobím. Já nevím no, truhlár furt prosazuje to lamino nebo jak se to jmenuje, asi tak, teď jsem úplně zblbla? Ale je tam mrzky výběr barev, v podstatě bílá, dřevo a pár světlých. 

Offline continuity
42654 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:16

Karja lamino máme a je to fakt bez problémů. I to docela schopně vypadá, není úplně vidět rozdíl mezi dýhou na dveřích a laminem na kuchyni. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:21

Karja lamino mysli to, co dela egger? 

To mame na skrini a je to ok.

Offline notna
9363 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:25

Ginger rozarkaPodívala jsem se na tu záruku a máme tam uvedeno i u výkopného kování doživotní záruku, která se řídí životností nábytku. Výjimku z té záruky mají jen prvky s elektřinou. Tak snad to bude OK. Kamarádka má taky ty výkopy blum už přes 10 let a fungují pořádně. Kuchyni dělala truhlářská firmy, tyhle výkopy nám doporučili, oni teda ani nechtěli montovat jinou značku. Ale přece jenom jsem se trovhu vyděsila, když jsem to tu četla. Oni těch kuchyní neudělají tolik jako kuchyňská studia.

Co nám trochu rozmlouvali, že mají dost reklamací, byly výsuvné elektrické zásuvky. Nenechali jsme se odradit a opravdu budou asi náchylné. Přece jenom to není tak stabilní jako přišroubované na ploše.

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:52

notna Myslíš takové ty tubusy? S tím žádnou zkušenost nemám, ale když si představím, jakou mi dá práci vytáhnout zástrčku u robota,tak se nedivim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2022 16:08

Karja lamino není špatná varianta. Nevím, kde jsi byla, ale dělá se velké množství dekorů. Koukni se třeba na ten zmiňovaný Egger. My teda máme ten lak, obouchané je to na jedné desce, co je za židličkou, my tam nemáme moc místa. Je to vidět jen z blízka, být to v matu, není to vidět vůbec. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. února 2022 17:20

Karja To mě trochu překvapuje, že by zrovna v laminu byl malej výběr dekorů, pokud se teda bavíme o laminovaných dřevotřískových deskách, jako bývá horší výběr u pracovních desek, tam to fakt je "dřevo", "kámen" a nějaký bílý odstíny obvykle, ale jinak to jsou naopak pořádně macatý vzorníky, kde je naopak problém nebýt tím širokým výběrem totálně paralyzovanej... 

Egger taky doporučuju, naopak třeba Kronospan moc nee.

Offline DruI
5555 příspěvků moje polička 07. února 2022 17:24

Karja Tak se truhláře zeptej jestli nemůže objednat lamino přímo pro vás, protože se určitě dělají různé barvy, akorát on asi nebere všechny dekory.

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 07. února 2022 19:23

Karoleena DruI No on právě bere od Trachey,ale ještě se zeptám a kdyžtak si i vezmu jiného truhláře, já na tu kuchyň od toho návrhu co jsem tady tehdy resila, už pak kašlala. Hele tak není ještě něco jiného základního než lamino nebo nějakej spesl druh lamina? A myslím fakt na dvířka, ne pracovní desku. Protože jsme to řešili i se švagrem přesně to malé množství dekorů a ten dělá v nábytkářské firmě, ten není úplně mimo. 

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 07. února 2022 19:43

Karja vzornik egger. Mame skrine a ted i novou kuchyn a vypada do dobre.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. února 2022 19:54

tak když tu jedou ty kuchyně, tak taky jedna pro inspiraci

https://www.dwell.com/article/haus-am-see-carlos-zwick-architekten-bda-a46e2a42

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. února 2022 19:57

Karja Jako fakt mě nic moc nenapadá, jedině že byste měli v merku nějakou trochu spešl povrchovou úpravu, nějakej mat/lesk na kterým nezůstávají prstíky a tak... Ono třeba ten Egger má různý kategorie desek, klasický laminovaný dřevotřísky, taky laminovaný dřevovláknitý desky, lamináty, sendvičový desky potažený laminátem, atd, ale to spektrum dekorů je skoro stejný, jim je jako výrobci asi celkem jedno, na jaký jádro to naplácnou. No dej pak vědět o co šlo, teď mi to vrtá hlavou!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:03

Karja egger toho ma tolik ze nevim co vybrat

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:04
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:17

Karja my máme tiež Egger lamino a výber je dosť velky, na ich stránke sa to dá aj nasimulovat na vzorové kuchyne, ako to bude vyzerať. Máme z toho istého aj nábytok do kúpeľne a vyklenok v skrini na chodbe. Odrane máme zatiaľ na dvoch miestach, ale to bolo našou vinou, dostali riadne šupy (pád noža a žehlicky), inak sa zdá, že to celkom drži. 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:52

Karoleena No mně to teď taky dost vrtá hlavou. Ono to určitě bude o tom, že švagr myslel něco jiného než já! I jsme si tim vysvětlovali že proto má každej bílou! Nějak jsme se zřejmě ztratili v hovoru. 

Jinak ten Egger vzorník jsem už sjížděla, ale je potřeba to vidět nazivo plus se zeptat toho našeho truhláře zda s tím vůbec pracuje. No, kuchyn je na rade až po koupelnách:-D. Ale zatím je moje představa takova jemne sedozelena s částí vrchních skříněk v drevodekoru. A když vymeknu tak to bude asi hedvábné šedá. Sambo chce modrou, tvl. modrou kuchyn:-D. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:59

Karja náhodou, kamoška má nádhernú kuchyňu, svetlo modrá, teraz si neviem presne vybaviť odtieň, spolu s drevom a vyzerá to fakt skvelo! Taká moderná kuchyňa. Ale videla som ju len na fotke a nemám ju k dispozícii ako dôkaz :)

A na pintereste som našla kedysi toto a silno nad tým uvažovala :)