design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:04

Mrakoplas Když já mám na modrou mimo oblečení (a to protože mi barvě  sluší) celkem averzi, mně se prostě nelibi sama o sobě:-D. Ale jinak ji, bílá,modrá a dřevo jde dohromady. Měla jsem uloženou takovou kuchyň tu s těma vyfrezovanejma dvířkama (od toho jsem taky upustila, to docela prodraží tu kuchyň a je to v podstatě jen paráda). No ale stejně to už chce trochu umu, aby to nebylo děsný a ten nemáme. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:05

Karja aha, tak to ja som zas na modrú maniak, moja najobľúbenejšia farba. Ale ako sa tak obzerám, v byte nič modré okrem malých doplnkov nemám

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:07

Mrakoplas mne sa tiez paci modra ale doma by som ju nechcela :) na co mi ako prve padol zrak bola ta chladnicka. my mame nerezove spotrebice a to je horor cistit! hlavne chladnicka umyvacka a mikrovlnka

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:09

eless hej, tá mi tam tiež kole oči. Tu chytiť len v rukavičkách

Online notna
9362 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:20

Karja Určitě se poptej i jinde. To je fakt divný, taková malá nabídka. Třeba ten truhlář nebere celý sortiment. Když jsem vybírala , tak to byli obrovské vzorníky. Firmu teda nevím, protože nakonec u nás vyhrál lak s vysokým leskem.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:22

skusala som ikea planovac kuchyn. ten sektorovy nabytok je uplne naprd ked si chcem vytvorit vizualizaciu ako by to priblizne mohlo vypadat tak narazim vzdy na nesediace rozmery skriniek takze su tam hluche miesta. a v kuchyni madla na skrinkach nechcem ale tu sa nedalo inak. a tiez neponukaju zabudovanu vinoteku v spodnej skrinke :D spravila som si 2 verzie nad ktorymi rozmyslam. v jednom navrhu som zabudla umiestnit zastenu za pracovnu dosku a v druhom zase nemali uzku vysoku skrinku takze kus chyba. a co je uplne sibnute ze ponukaju do vizualizacie rozlozeny stol (pre navstevy) ktory sa nezobrazi v mensej beznej prevadzkovej verzii a stolicky mali len 2 druhy.

idem teda s otazkou, ktora verzia je v praxi pohodlnejsia na pouzivanie? pripadne nejake dalsie tipy?

1. od sporaku kukat na tv v obyvacke

2. krajsie umiestnenie vysokych skriniek/spotrebicov

Offline Catherinne
10783 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:23

eless Mrakoplas máme nerez ledničku a myčku a naprosto ok.

Výklopy horních skříněk, teda jejich postupnou výměnu zrovna řešíme a už jedině blum. 

To, co máme je děs. Jediná vada truhláře, škoda, že se nezeptal.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:28
Reakce na Catherinne:

eless Mrakoplas máme nerez ledničku a myčku a naprosto ok.

my tu mame deti co vsetko zacapkaju

Offline Catherinne
10783 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:30

eless tak děti tu nemám, pravda, ale oni i chlapi matlaj rukama tam, kam nemaj. Ale mám pocit, že nám při prodeji říkali, že to má nějakou speciální úpravu proti omatlání

Je teda fakt, že ruce mívá čistý...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2022 21:50

elessmě se víc líbí ta první verze, ale přijde mi, že je trouba daleko od sporáku a hlavně tam chybí nějaký odkládací prostor na to, co z té trouby vytáhneš. Zvážila bych, jestli ti to nebude vadit. U té druhé mi přijde divný ten kout vedle vysoké skříně, hlavně opticky teda.

Offline brrr
12299 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:09

eless Nebudeš si v první verzi zbytečně stínit? Ale ten roh ve verzi druhé je takový divný.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:10

Evaeva dakujem za postreh. pri prvom je oproti trube stol na rychle odlozenie a pri druhom by som ten divny roh doriesila v studiu co by mi navrhli. mozno by boli rovnako hlboke skrinky s tymi vysokymi a odkladali by sa tam trebars male spotrebice. v tom ikea planovaci mi to tak naskladat neslo

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:12

eless ta druhá varianta je víceméně moje kuchyn, jen já k tomu mám ještě v prostoru ostruvek. A rozvržení linky mi přijde dobré, to se mi pracuje dobře, jen na vyskládávání věcí do a z ledničky (pokud beru víc věcí) dost využivám ten ostrůvek jako odkládací místo, pokud máš naplánovanou lednici vlevo od trouby, tak zvaž že budeš celkem daleko chodit s věcma a řešit zavřenou/otevřenou větrající lednici).

a Evaeva má pravdu ten kout vedle vysoké skříně je divný. Já tam mám chlebník, sodastream a podobné věci, které by jinde zavazely,takže ten prostor nějak využiji,ale pokud ho neplanuješ jako místo na ubytování takovýchto věcí,tak ho asi jinak moc nevyužiješ.

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:14

eless víc se mi líbí první návrh.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:15

eless za me ta prvni. Pokud bys chtela blizko odkladaci prostor z trouby, tak by sla vymenit s lednici?

Offline DruI
5555 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:16

Karja My máme modré skříně v předsíni a jsou fajn. Kuchyň teda máme vanilkovou a bordovou :) Modrá kuchyně by mi nevadila, ale nechodila by se ke zbytku pokoje.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:43

Karja sedozelenou a drevodekor mam ja, ta zelena je odstin Papilio od Fundermax a drevodekor je Kronospan dub castello medovy. Mne se ta kombinace hrozne moc libi, je velmi prijemna, doporucuji

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:43

notna Hele to já jsem něco špatně pochopila určitě. No nechci mu ted moc volat, nebot jsem od listopadu kdy jsem si domlouvala termín realizace vůbec nepostoupila, takže až si nějak utříbim i další věci, třeba o kolik ten termín realizace posuneme:-D:-D. 

DruI Jo, do předsíně chci určitě barevné skříně, to se mi líbi moc, kuchyn uvidíme jak dopadne. 

eless Seš fakt šikovná, jak sis to takhle dlouho malovala? Protože do této fáze jsem to nikdy nedostala, vždycky jen tak zhruba a pak jsem na to neměla nerva. Nakonec jsem to hodila na papír:-D. Jinak se mi líbí spíš ta jednička s tím, že bych troubu vymněnila s lednicí. Na dvojce mi nějak pocitově vadí to vaření v rohu, jak za trest.

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:49

Ještě  se zeptám ke koupelnám, už máme vybráno do jedné takovou šedou, a do druhé ještě někde musim najít tu dementní bílou (bílá se nejhur vybírá ze všech věcí, je na tim nejvíc vidět nějakej estetickej nedostatek nebo nekvalita). Nicméně do obou se mi líbí černé doplnky - jakože baterie, topení, prostě místo chromu černá. Ale ted je otázka, nebude to za chvíli demode, jakože ted je to takovej vystřelek a pak se každej vrátí ke chromu? ze stran uklidu je to prej jedno a já na nějaky vodní kameny a chmataky stejne nejsem zatížená. 

mnum Díky podívám se. No přesně, příjemná nebo taková oku lahodící je přesné slovo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2022 22:54

Karja ta černá je teď dost trend, ale v bydlení se ty trendy zase nemění každý půl rok, myslím, že to nějakou dobu vydrží. Podle mě je skoro nemožné zařídit si byt naprosto nadčasově. Já bych si černou klidně dala. Ale z pohledu praktičnosti to rozdíl bude, bych řekla. Všechny pasty, šampony, krémy a podobně jsou spíš světlé.