Evaeva Jo tohle, no ale to tam nemivame ani opatlane. No já jsem si četla nějaké recenze v těch bydlenkovskech skupinkách a jako ta černá to právě i spíš vyhrála (pro mě překvapivě).
design a architektura
Karja my máme černý dřez v kuchyni a je na něm vidět všechno. Tak ho myju furt. A vlstně i baterii, na ní bývá vidět prach, to by nerez asi schovala víc.
Catherinne Jo dřez je jiná kategorie, o tom jsem četla i slyšela že je hroznej casto. Ale ty baterie, sprchové kouty, nebo topná tělesa zatím v podstatě na netu nikdo moc nehanil
Karja já s tím osobní zkušenost nemám, takže je klidně možné, že se to tolik nepatlá.
Evaeva Těžko říct, v těch bydlenkovskejch skupinách jsou víceméně samé uklízeci maniacky, ty to mají posunuté, třeba to každej den leští! Kámoška taky každej den uklízí koupelnu třeba 15 minut.
Karjacierne baterie aj radiator sa udrzuju velmi dobre nevidim rozdiel medzi chromom. Ale cierne umyvadlo ani nahodou, to je peklo na cistenie. Za mna bolo pocitovo asi najhorsie na udrzbu medene baterie . To sme mali v byte zo zaciatku krasa a hlavne nieci ine a po case uz som sa nevedela dolestit. Cierne teraz dava hodne ludi a urcite to nebude len na chvilu.
A nerezove spotrebice mam doteraz v hlave ze uz nikdy, ale radsej zabudovane. A potom som si dala plynovu varnu platnu na ciernom skle.
no moje nočná mora na lestenie. Tak nezapunam svetlo nad nou radsej ![]()
Karja ja jsem asi divna, protoze jdu vzdycky proti proudu
ale drez mame cerny Franke a nedam na nej dopustit. Myju ho tak bezne a jednou za tyden cifem. Nerez bych uz nechtela.
Ty cerne baterie se prodavaji uz dlouho, ale bylo to drahe, az poslednich par let to ma v nabidce kazdy. Kdyz jsme delali kuchyni, tak jsem ji chtela, ale to jsme setrili a dali tam puvodni nerez, ta se ted rozbila a docela me laka tam dat cernou.
vsetkym dakujem za postrehy! pre mna velmi uzitocne. este sa teda vyhram s tou prvou verziou (v ramci dost limitovanych moznosti ikea planovacu)
Karja ja uz som mala dlho predstavu ze co by som chcela skusit takze v tom to bolo jednoduchsie. ale trvalo mi to asi 2 hodiny lebo dieta stale nieco potrebovalo a nemohla som sa dobre sustredit. dvojka by to varenie v rohu nemala take hrozne lebo hned vpravo mam fantasticky vyhlad z okna/balkonu. a vymenit poradie vysokych skriniek je najmenej. mne sa opticky viac pacili tie spotrebice v strede
Lamicka já mám franke takový světlý a to je teda za trest, za rok hrozně zašel a nejde to vyčistit. Dost mě to naštvalo, protože jsem se rozhodovala mezi tímhle a trochu tmavším, a ten by byl v pohodě. Prodavač se dušoval, že se to čistí dobře. Nevím, proč neřekl pravdu, věděl, že si vybírám jen mezi dvěma odstíny![]()
Karja Máme černý baterie a třeba sprchová hlavice se už olupuje (RAV Slezák). WC máme taky černý a za ty roky se nám to neokoukalo.
Evaeva My máme tmavě černý antracit a je krásný. Zkus cif bílý, to jsem se naučila od paní na úklid.
Máme černý dřez a zlatou baterii a naprostá spokojenost.A to jsem leštící a čistící maniak
Nedrhnu nijak často, narozdíl od nerezu co jsme měli dřív.
Mám černý dřez Franke (nějaký odstín z těch asi 5 černých, z kterých jsem měla na výběr) a chromovou baterií. Čistím, letím nějak průběžně a vše je jako nové.
Taky máme "černý" dřez Franke a čistý se udržuje velmi dobře. Mnohem líp než předchozí nerez, a to čištění věnuju mnohem méně času.
Jo no, zkrátka z toho vychází, že takhle pro toho uklidoveho flinka je to jedno jestli černá nebo stříbrná:-D
Lamicka myslím, že už jsem zkoušela, ale zkusím znovu. Trochu to jde tou nanohoubičkou. Švagrová má taky černý, takový jakoby s tečkami a ten je pořád jak nový.
Černou baterii z Ikea jsem měla ve svém prvním bytě už někdy před patnácti lety. A je pořád skvělá. Jinak ale černou nesnáším, i když se mi líbí. Mám v kuchyni černou dlažbu a to si spílám každý den. Kamarádka má černý dřez a je to prý jediná chyba, co v kuchyni udělala. Jinak ale myslím, že to není žádný módní výstřelek, naopak taková nadčasová klasika.
My už se taky konečně rozhoupali k postupné výměně naší příšerné (a zde proslavené) zelené kuchyně. Začali jsme černou lednicí.
Ale tu teda vyjímám z nenávisti, nic na ní není vidět!
Janulik03
Já vůbec nevím, co mě s tím černým sklem popadlo... ale vypadá to krásně... z dálky.
Garfie my meli cerny koberec, to bylo neco strasneho. Uplne to bralo energii a bylo na nem videt kazde smeti. V kuchyni mam lesklou cernou bridlicovou mozaiku na stenach, je to takovy muj cerny kout. Byla desne draha, proto nam uz nezbylo na cernou baterii
Tehdy ve studiu jsem nezavahala ani vterinu, libi se mi to i po letech. Nesmi toho byt moc.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my