Karja ja jsem vzala 5 plotynkou indukci, ale az po namotnovani jsme zjistila, ze ta pata je jen na udrzovani tepla, no ale aspon hrnce se tam vejdou a nad tim mam kulatou digestor (chtela jsem takovou, aby tam nebyly plochy, kde se usazuje mastny prach) urcite mensi nez ta deska a nenapadlo me, ze by to necemu vadilo, ale uznavam, ze ji pouzivam hlavne jako svetlo, odtah poustim jen kdyz neco pripalim 
design a architektura
baltik No takovouhle asi chci. Ale na jiné jsem se v podstatě ještě nedívala. No s tou varnou deskou se to pokusím nějak vymyslet aby to bylo trochu větší, uvidíme co trh nabídne.
Ma nekdo digestor vestavenou? Nejake zkusenosti, jestli ty pary nenici skrinky. A jsem taky tym Karja a jeji rodina, zapominam poustet a vadi mi ten hluk, takze klidne varim v pare i sebe.
Jos my máme vestavěnou, jako malinko to poznat je, ale máme kuchyň 12 let a klidně bych si to dala znova. Já bojuji s místem pořád a je to je další skříňka ( mám v ní jenom komín, jinak je to bežná hloubka).
Taky ji teda pouštím jen výjimečně.
Jos No já bych to pouštěla víc, ale máme fakt starou a hlučnou. A taky už není nejčistější vevnitř, takže radši páru než prach:-D,ono se to dá určitě vevnitř nějak vyměnit ale do takovejhle akcí už se tady pouštět nebudu teda!
Jos Naši mají tu vestavnou, a před tím taky (jenže to měli takovou tu nesmrtelnou plastovou kuchyň), ale teď to taky mají v pohodě a mají tu kuchyň asi 8 let a přitom tu fólii mají na jiných místech už odrbanou ale u digestoře zrovna ne. I mi přijde že se do těch skříněk dá něco dát, nepřijde mi to jen na komín, odkládáme tam hodně.
continuity Na kliku.
A to i když věšák mám.
Karja Aha, snížit strop, tak to už je fakt opruz. Já tady nemám komín, takže máme digestoř jen s uhlíkovým filtrem, to je pak jedno. Teď tady máme v prostoru takové levné řešení, to by se tvému sambovi mohlo líbit. :-) Máme normálně dvě levné nástěnné digestoře přiražené k sobě.
U nás je digestoř nutnost, kuchyň je spojená s obyvákem, máme prostor hodně propojený i s patrem, otevřené schody prakticky u sporáku, všechno jde hrozně cítit po celém domě.
continuity Diky. To mi prijde relevantni, 12let. My mame obri starou a mista moc ne, a je to vecne zaprasene, proste hruza. A jeste z ni vede prihnana odtahova roura. Karja JJ, kdyz pustim nejvyssi stupen neslysim uz vubec nic.
Karja no tak jsem to myslela, ten komín tam zabere něco místa, ale rozhodně tam zbývá dost prostoru kolem. Mám tam dvě krabice od bot, ponorný mixér, toastovac s náhradními dekami a váhu.
Garfie Ne, oni mi tam udělají takový ten podhled a dá se do toho i osvětlení i pro linku. Ono to tak i predeli tu místnost od kuchyně do obýváku. Jako švagr mi radil řsi udělat ten podhled i nějak kolem dokola obýváku, že to pak dělá pěkny dojem a světlo v místnosti když je vetsi, on je můj guru, já ho ve všem poslouchám. Ale tohle vůbec nezname, tak to není přes samba průchozí:-D. Jeho guru není:-D
Karja Já si vlastně teď vybavila, že jsme tady ten tvůj ostrov nějak řešily, že jo! Rozhodla jsi se teda nakonec pro něj a vaření v něm, chápu to správně?
Jos Nemyslím si, že by se skříňky okolo vestavné digestoře ničily. My to tak máme pět let a v pohodě, mamka to tak měla v paneláku dokonce přes dvacet let a taky v pořádku, akorát ona měla takovou tu trochu vysunutou.
Naše celkem nová digestoř taky hlučí strašně. Pouštím jí jen, když dělám něco na pánvi. Ale on ten komín má trochu odtah i vypnutý. Mě teda obecně vadí všechny hluky z kuchyně, ale digestoř je suverénně nejhorší. Příště bych si kuchyň udělala úplně oddělenou (máme dva průchody, ale žádné dveře)
My máme vysuvaciu, je to fajn ale púšťam len na prvý stupeň, Max na druhý, neznášam ten zvuk. Na prvom je to úplne tiché, ale potom hlasitosť riadne graduje :))
Toto je digestor u nas. Prasi sa na to lebo ma sikme steny a ten dreveny obklad je tak zamasteny ze to nicim nejde dole. V novej chcem vysuvny v skrinke. Miesto na policke okolo komina bude akurat tak na kavu caj a podobne

Nakonec jsem se rozhodla pro to ucko, i se mi to tam dobře vychází na to vaření s dětma, že se to zdá že mi nebudou lézt po varné desce a tak:-D. Vařit budu do středu místnosti no, ale to rameno se sporákem bude široký dost. Jen se nám tam hůř vejde ta obývací část. Jak řekl kamarád, gauc tam dáme nejakej pro barbinky:-D. Jako už to prostě bude mít jinej koncept než takové ty klasické obývaky s velkým gaucem a centrem dění televizi.
Karja To já tak mám taky, i myslím, že jsi víc "kuchyňský" typ a návštěvy ti sedávají stejně v kuchyni, nebo ne? U nás se sedí na sedačce fakt výjimečně. A já na návštěvách taky raději sedím u stolu!
Garfie Jo my jsme rozhodně kuchyňský typy a televizi máme až teď s dětma, od covidu:-D:-D. Tak jsme spíš upřednostnili tu kuchyňskou a jídelní část. I tam bude místo na hraní děti, květiny, a tak všechno mozny,ale jak je to u těch oken u terasy, tak to klasický domácí minikino se z toho prostě neudělá. To mi právě dost montovali v tom jednom studiu, velkou sedačku do L s bednou uprostřed hlavní stěny a od toho se všechno odvijelo, malej stůl a malá kuchyň a tak....zajímavy bylo že to bylo kuchyňský studio, co pak děla pripadne i tu samotnou realizaci. Člověk by čekal že ti tam nafarej 6 metrů dlouhou kuchyn, s dvěma troubama, a nic, daj ti tam sedačku pro šest lidi!:-D
Karja
No tak to je fakt divný, leda že by byli tak fikaný a počítali s tím, že jak to uvidíš, dojde ti, že je to blbost!!!
Já jsem na tvé straně, hlavně v domě je prostě centrem života kuchyň a stů!!!
Karja Garfie Taky jsem pro dostatečně velký jídelní stůl. My máme sedačku v obýváku a naproti ní křesla, televize je bokem. Podle mě k sezení příjemné, ale stejně většina návštěv se usadí v jídelně.
Tento týden jsem v noci v tv zahlídla Jak se staví sen, asi nějaké opakování to bylo vzhledem k času vysílání. Byla to rodina a měli šest dětí. A jídelní stůl po rekonstrukci měl 7 míst. To jsem nepochopila. A to ty děti už byly větší, náctiletí. To bych už počítala i s nějakými kamarády občas a za chvíli i s partnery.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my