design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Garfie
28421 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:31

To jsem ráda, že v tom nejsem sama!

Evaeva máš pravdu, že ty sedačky bývají typické v bytech, zatímco v domech sedávám většinou u stolu, důvod bude asi to, co popisuješ. 

Pinot Noir Já už taky zažila takové překvapení, že sedíme u stolu, jeden známý si dokonce chodí automaticky sednout na sedačku a pak se přesouvá, protože zbytek společnosti jde automaticky ke stolu!  

Taky mám zkušenost, že mužské návštěvy si spíš sedají na sedačku, oni se tam klidně nějak rozvalí, i na návštěvě. :-) Zatímco ženy v tomto bývají takové upjatější, nebo třeba když máte sukni/šaty je příjemnější sedět u stolu. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 09. února 2022 20:10
Reakce na notna:

Janulik03 Asi budeš typ hostitelky, která má při příchodu návštěvy už vše připraveno. Já právě naopak. Dost ještě chystám, vařím, když u nás už návštěva je. Bych byla naštvaná sama v kuchyni :-) Ale chápu, že to někomu vyhovuje.

​Já úplně nesnáším, když někdo kouká jak něco dělám, takže představa jak mi návštěva kouká pod ruce je moje noční můra.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. února 2022 20:40

rasaNori ja sa toho zbavim... no neviem kedy. je potrebna rekonstruckia celeho bytu vratane a najma novej elektroinstalacie a vody. steny burat neplanujem pretoze su nosne :D momentalne na to peniaze nemam a este roky mat nebudem. uver si brat nechcem a vezmem az ta elektrika komplet prdne a nebude ina moznost ako to konecne realizovat

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 09. února 2022 22:31

Jsem frustrovaná, tenhle rodinej podnik nám očividně neslape. Vybereme jednu koupelnu, takovou velkoformátovou dlažbu, spíš samba to tuklo do nosu, říkam, jo OK, je v pohodě. Jedu to dvakrát ještě dovybrat, začne se mi to dost líbit, měsíc to je prostě už hotova vec. Pošleme to tchánovi ať nám to vypočítá, kolik je toho potřeba. Ne je to technicky na prd, ať vybereme něco jiného. Pošlu to kamarádovi, co je obkladač, ano trošku si u toho zanadavaji, ale běžne se to dela. Ne je to prej stále na nic, mám vybrat něco jiného.....Mám sto chutí vybrat nějakou tu metro dlazbu, dlazky 10x5 cm ať si to tam skládají, nejlíp ještě podle nějakýho barevyho klíče! Jako o nic nejde, ono je to do takové já tomu říkám ,,špinavá koupelna,, kde bude i kotel, pračka,sušička ale zároveň i sprcha a WC abychom si v jedné koupelně nezavazeli. Ale stejně, možná bych nějakou tu drobnou mozaiku přece jen na oplátku měla, ne?:-D 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 09. února 2022 22:40

Karja na skládání podle barevného klíče bacha ,upleteš si.na sebe bič že budeš muset stát nad nima a kontrolovat je

Jinak.je to všude, když jsme vybírali kachle do koupelen my, muž strašně chtel,  aby byla jedna z koupelen červená.  Celý ty roky co jsme spolu mi tvrdil že je jak Windows v základním nastavení tj. rozeznává 16 základních barev. Takže jsme půl roku objížděli všechna koupelnova studia a Moravě a Vysočině,  protože nikde neměli tu "správnou červenou "

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 09. února 2022 22:44

Sairon Hahahahaha. No jakoby sambovi je to esteticky jedno, docela i finančně, ale nechce se moc nadřít nebo jako chce aby to bylo technicky funkční, dává tomu přednost před estetikou. To já rozhodně ne! 

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 09. února 2022 23:03

Karja oni vzdycky frflaji. U velkoformatu musi byt stena podlaha  asi vic rovna. 

Ale nasemu obkladacovi to nevadilo, on si i dal podminku ze stenu chce jen na cihlu a on si zbytek nahodi sam. 

Ten velkoformat muze trochu pruzit (hlavne delsi a uzsi formaty) a je treba je pak nadzvedavat a dorovnavat takovymi svorkami za pak korun. Ale nic sloziteho. 

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 09. února 2022 23:05

Karja musis mu rict, ze pak nebude tolik spar na cisteni, pripadne vubec, pokud to budete davat bez spar

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 09. února 2022 23:09

Candance Jo. Nejde o velkoformat, ale o to že je to dlazba na stěnu, ne obklad. Což je prý hrozně tvrdé na nějaké vrtání a úpravy když se na to bude něco dávat. Ale není to žádná novinka na trhu, je to věc snad pět let stará a dost lidí si jí dává. No prostě já nevidím problém:-D:-D. Ale prostě tchán je stará škola, no. Jako on u všeho by to dělal dvacet let pozadu, s klasickými výrobky, co nejjednodušeji a prostě nedejboze aby se tomu něco stalo za ty roky pouzivani. Co že to bude hnusny, ale hlavně že se to neposkrabe a nic s tím nehne:-D:-D 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 09. února 2022 23:10

Candance Já myslím že čištění spár je u všech co to dělají úplně jako věc jak výlet na Mars:-D. Já výběru něco jiného asi,mně je to fakt fuk, jen jsem litovala toho času a té komunikace....jo a pak taky upřímně ta dlazba vypadala že i šlépěje v holinách na ni nebudou vidět;-(((

Offline JankaM
3074 příspěvků moje polička 10. února 2022 06:54

Karja u mně je čištění spár taky jako výlet na mars, nikdy jsem neprovozovala

Offline continuity
42652 příspěvků moje polička 10. února 2022 07:24

JankaM že? Myslím, že moje dítě se na Mars určite dostane dříve než já budu čistit spáry. 

Nepozorují žádnou zašlost, žádný problem. Já teda nemám nikde bílé spary, co jsem pochopila, že je prapříčina všech problémů. (ale my nemáme ani bílé zdi )

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 10. února 2022 07:26

continuity Karja my meli na byte takove svetle bezove  v koupelne a tam teda byla hnusna cesticka k umyvadlu, takze jsem to obcas musela vzit parnim cisticem. Asi to bude tim, ze jsem minimalne vytirala?

Podobne v kuchyni, na podlaze i obkladu neco do bezova a dzemy a tak nechavaly stopy.

Offline continuity
42652 příspěvků moje polička 10. února 2022 07:30

Candance jestli to spíš nebude tím, že u nás k umyvadlu žádná cestička nevede. volná plocha má 60x45cm, tam barevné odchylky budu pozorovat jen těžko.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 10. února 2022 07:33

continuity Candance JankaM já čistila po deseti letech spáry na podlaze kolem sporáku a dřezu a ony byly potom o tolik čistší než zbytek, který se mi do té doby zdál úplně čistý, tak jsem musela vzít celé přízemí. . Tak se do toho radši ani nepouštějte. 

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 10. února 2022 07:35

Pinot Noir jj to se mi taky stalo.Pripadne v polovici dosel elan a nechala jsem to tak

Offline rasaNori
8822 příspěvků moje polička 10. února 2022 08:53

Karja my mame uplne boziho obkladace, poradi si tady uplne se vsim. Dokonce kdyz jsme tady loni saskovali s fasadou, tak jednoho dne dojel i s nejakym kamaradem a natahl nam final se slovy, ze se na to diletanstvi uz nemohl divat:D

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. února 2022 09:08

Karja Vyber si to, abys byla spokojena! Jako fakt, kdo to bude cistit co? Chlapum je to fakt jedno...My ted obkladame technickou mistnost svetlou zulou, tez cast hlavni chodby. A koupelnu a jinou chodbu mame taky pekelne tvrdou dlazbou, rezani bylo strasny. Ale co, tak to proste trvalo trosku delsi dobu. Jinak to mame doma ale podobne, taky "nic nejde" a pak to casto najednou jde. Ale my rekonstruujeme, ty mas jedinecnou prilezitost to postavit idealne uz napoprve bez kompromisu nosnych sten a nebo kopani puvodnich podlah, ktere jsme ted nektere nechali. No a nelibi se mi, ale rozkopat uplne ale uplne vsechno jen kvuli estetice (ktere si vsimnu asi jenom ja a vy tady na foru), no to bychom se asi rozvedli

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. února 2022 09:14

Pinot Noir No presne. Jsem dokonce zila v tom, ze spary byly sede uz puvodne. No nebyly . Ale radsi to necham. Jeste v koupelne jsme udelali svetlou sparu, uz jsem vylecena. rasaNori Jak te tak ctu, tak jedete asi podobny styl. Aneb porad se neco predelava . Ja do toho podedila jeste malou chatu po prarodicich a ta se rozhodla ten samy rok, ze se cela zacne rozpadat. Takze jedeme na dvou frontach, teda muz zarizuje a ja mu kecam do realizace. A nasi taky postupne predelavaji sto let stary dum. A bohuzel i nej kamoska bude kompletne bourat, takze kdyz prijdu nekam, kde maji cisto a neprekracuji krabice s dlazbou, tak jsem u vytrzeni. 

Offline rasaNori
8822 příspěvků moje polička 10. února 2022 10:08

Jos my zijeme v rekonstrukci stareho domu uz 6 let, do toho jsme si stihli poridit 2 deti a jeste se nerozvest. Navic muz je presne ten typ zamecke kovani, a stary nabytek, zatimco ja jsem spise na modernější veci. A casto je to kompromis na obe strany.