Karja připomněla jsi mi, jak měla rodina bývalého přítele vydlážděnou kuchyň na chalupě. Vzali si na to místního "umělce". Místo, aby ty dlaždice naskladal klasicky jednu vedle druhý, udělal z nich ornament. Muselo mu to trvat děsně dlouho. A vypadalo to děsně. Měli na tom radši kobereček. ![]()
design a architektura
Tabea V ex-životě jsem bydlela v novostavbě, domě v tchánově investorském projektu. Spoluinvestoři byli jeho kamarádi Rusové, taková ta stará egoistická garda, která potřebovala ulejt prachy i sebe za hranice. Interiéry jejich domů se mozaikami a ornamenty jen hemžily. Korunou tomu byl nástěnný "kamenný obraz" palmy v hale. No neprodejný to bylo asi patnáct let, nejen teda díky tý palmě, bylo to celý strašně zbastlený. Nakonec to koupil jeden bývalý vysoký politik jehož novožena vkusem také neoplývá.
Včera mi přišla vysněná lampa, kterou slevili o 40 % (dva roky jsem na ni čekala!). A asi půjde zpět, je strašně veliká, v pokoji vypadá jako pěst na oko.

andulka01 někdy je potřeba si na nový kus zvyknout , ale pak možná nastupuje provozní slepota.
andulka01 Jo, pokud je moc velká, tak je to moc. Pokud je akorát tak vypadá moc pěkně! :-D
Jos A tak já na to peču, pojedu do Sika a prostě vyberu něco aby to byl obklad a čus, ta dlazba se mi fakt líbila, že na tim by nebylo vůbec absolutně nic, i hlína i vylity kafe by se vstřebalo, prach, ty jejich hrozny černý vlasy...:-D. Jako teď nastupuje fáze, že bych mohla vybrat něco podle sebe, když ten kompromisní mi zamítli, tak teď jsem na tahu vlastně:-D:-D. Ale škoda, žádnej dekor, co by sambo nechtěl, v rukávu nemám!
KarjaV Siku rozdávaj ty mini kachničky? A propisky, ale ty jsou šmejdovní, si pamatuju.
Kan jj kachny jsem tam viděla. Já už tam byla, nic extra se mi tam nelíbilo, ale hledala jsem bílé obklady. Něco sedyho nebo šedohnědýho tam snad výběru, kdyžtak vezmu ty kachny aspoň! :-D
ja sem prihodim podorysy kupelne:
1. povodny stav

2. sucasny stav (uz 20 rokov)

3. planovana zmena

a takto som si to rozhodila v ikea planovaci... samozrejme vobec nemaju dubovy obklad na stenu co mal ist k vani miesto tmavej sivej. a tie sive kachlicky som chcela skor svetlu bezovu ale tiez nemaju v ponuke. a celkovo to potrebuje nabytok na mieru lebo ani vana tam nepasuje a tak... proste ikea

Karja siko ma celkom pekne obklady co som kukala na strankach. otazkou je ako to vyzera v skutocnosti
eless Já se koukala především na ty bílé a nejsou pěkne. Jsou takové jakoby laciné nebo jak to rict. Ale hrozně moc záleží v jaké seš pobočce. Já jsem byla tady v zapadakove v okresním i krajském městě a nic, tady u nás i fakt jako ty koje dost hluboké retro, pak jsem byla v Kolíně, asi že už blíž ku Praze, a tam měli úplně jiný řady, ale taky klidně za 2.000 metr a ty pěkne byly:-D:-D A ty neměli u nás ani samostatné vystavené třeba. Jinak souhlasím, na netu to mají udělané hrozně pěkně.
Po procesu podobnému porodu jsem zadali do výroby krémově bílá okna. Fasáda bude v nějakém tmavším odstínu bílé, spíše do studena, vybírat budem, až budou okna osazená. Přístavek bude obložený dřevem a ještě jsem si vymyslela přístřešek, jakože zádveří. Tak jsem zvědavá, jak to nakonec bude vypadat

martek01 to, co je vidět na fotce, vypadá skvěle!
eless ja viem, že to asi nechceš počuť, ale mne sa zdá pôdoryse najlepší ten pôvodný stav.
Ja by som WC spojené s kúpeľňou nechcela ani za svet, zvlášť nie v prípade, že sa to dá elegantne rozdeliť.
Kde máte WC dnes?
continuity Souhlasím. A taky pořád koumám, kde má eless záchod dneska.
Karja asi z ruky, ale maji vyber tak koukni jako inspiraci
Karja Máš to těžký! Já dávala dlažbu na stěnu už někdy před patnácti lety, ještě jsem ji navíc s lahví Jamesona sama pomalovala nějakejma šílenejma obrázkama a pak sama vypalovala na chalupě v troubě, aby to drželo (dneska nechápu, kde jsem brala ten elán a drzost
), lepil mi to takový starý pán obkladač a ani nemrkl. Přitom fakt šlo o každý kus, asi bych ho zabila, kdyby něco prasklo. A vrtalo se do toho pět kohoutků a dopadlo to dobře!
continuity Taky se mi puvofni stav libi vic. My mame zachod bohuzel taky v koupelne, ale je velka a dame zastenu aspon. Zachod neni jinam kam dat. Ale mame jeste technickou mistnost jen se zachodem, nicmene daleko a bude tam asi bordel
A v kazdem vrchnim pokoji je mala koupelna se zachodem a koutem, takze tak. Penzion puvodne proste. Ale v situaci jedne koupelny bych to chtela zvlast....
continuity Taky souhlasím.
Jos To jsem neměla vidět, nejraději bych tady všechno přebouchala a obložila znovu! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my