design a architektura

09. října 2016 22:17
Online Garfie
28421 příspěvků moje polička 12. února 2022 16:09

brrr Vůbec, já si jen tak brouzdám, abych byla v obraze. :-) Sleduju ty nemovitosti tam průběžně pořád. Ale ledy se trochu hýbou, už avizovali nějaké uvolnění, příští týden by vláda měla oznámit přesný rozsah. Zatím se odhaduje, že začnou pouštět i pracovní víza a navýší počet příchozích na pět tisíc, teď je max. 3000 denně. A možná i zkrátí karanténu pro očkované. Tak uvidíme. 

Ten dům je asi tři kilometry od mezinárodní školy a muž to má pořád tu svoji hodinu do práce. :-) No líbí se mi moc! 

Offline continuity
42651 příspěvků moje polička 12. února 2022 16:21

Garfie ta zahrada.

Online Garfie
28421 příspěvků moje polička 12. února 2022 16:30

continuity No viď!  Sice bych se styděla si tam šoupnout gril.... ale je to luxus! Tři ložnice, nevíc je to ve finančním limitu. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. února 2022 17:18

Garfie krasny, tam bych chtela bydlet taky :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. února 2022 17:34

Garfie Je to krásný, tatamimístnost bych brala i domů

Online Garfie
28421 příspěvků moje polička 12. února 2022 18:15

dynda To jen tak na pohled, tatami místnost je děsná. Já jsem právě šťastná, když najdu byt bez tatami. Oni se v tom trochu drží brouci prý, ze severu to neznám, ale v Tokyu se to stává. A plesniví, fakt musíš odklízet všechno pryč, oni tam nemají prakticky žádný nábytek. I futon musíš uklízet do skříně, mám už své zkušenosti. A tak zvláštně to smrdí, někde na pomezí vůně sušeného sena, ale nemusí to být pořád příjemný. :-/ 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:08

Garfie nadhera! A ten zachod je jeste zapecetenej?

Online Garfie
28421 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:58

moora Jasan! :-) To je znamka, ze je umytej a vydesinfikovanej a nikdo na nej od te doby nesedl, mivaji to i v hotelech. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 13. února 2022 09:55

Garfie ten dům je fakt krásný a zahrada je k nezaplacení.

Nevim, jestli jsi to tu už někdy nepsala, jen mě napadlo, proč nehledáte bydlení blíž manželově práci?

Dve hodiny denně na cestě, čistých 8 hodin asi jenom pracovat nebude, to vypadá na 12 hodin denně pryč.

Možná si během těch cest ale radši odpočine, ne?

Online Garfie
28421 příspěvků moje polička 13. února 2022 10:31

Dadoo No tak on jezdí hodinu denně do práce i teď. :-) Tak to máme takovou hranici. Jde hlavně o to, že někdo bude dojíždět vždycky, protože v okolí jeho kanceláře není žádná mezinárodní škola. A logicky jsme usoudili, že je lepší, když bude dojíždět hodinu on, než děti. Možná by se dalo najít místo, kde by dojížděli všichni třeba 30 minut, ale to je podle debat expatů nejhorší varianta. Plus pochopitelně zvažuješ i to okolí k žití, ceny nemovitostí, dostupnost, je tam ve hře hodně faktorů. :-( V Jokohamě je šance, že nám vezmou obě děti, mají dost velké kapacity, některé školy mají třeba jen 80 žáků, to je fakt málo). On by teda byl rychleji v práci autem, třeba za 40 minut, ale v Japonsku ti musí dojíždění do práce autem schválit zaměstnavatel.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 13. února 2022 10:37

Garfie jasný. Děkuju

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 11:38

Trosku jsme se pohnuli s realizaci kuchyne. Vypada to v ramci moznosti i esteticky pekne (navrh). Uz jsme zavrhli dubovou pracovni desku, ze by hned vypadala. Ale ted vaham nad spotrebici, trouba a deska. Urcite chceme klasickou pecici troubu a indukcni desku a zatim se priklanime k Miele. Mate nekdo? Je to draha sranda i mezi temi levnejsimi. Mame starou pracku a ta je skvela, ale mycka (z druhe ruky) odesla po dvou letech, tak abychom nezaplakali. Mikrovlnku a lednicku vybereme neco obycejnejsiho, hlavne mikrovlnka u nas moc nefrci, sem tam neco ohrat...

Offline brrr
12299 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:46

Jos Dala bych dřez víc do rohu (ze šikma), připadá mi, že je tam málo místa mezi sporákem a dřezem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 11:52

brrr To asi moc nepujde, nejspis v realu bude cely drez delsi. Ted nemame misto vubec zadne. Bohuzel tam je voda a hned vedle odsavac, takze s plotynkou a drezem hnout neslo. Pracovni desku mam naproti skoro dvoumetrovou. 
A to jeste pry muzeme mit jenom mensi drez, rozhodne nijak velky. Od varne desky ke zdi mame jen 90cm bohuzel

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:55

Jos nemuzes vymenit napr mycku a drez? Vodu/kohoutek  mate na zdi? To se da trochu posoupnout pomoci hadic/ privodu. Bylo byt to schovane za skrinkami

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 12:03

Candance ona se tam prave nevejde. Skrinka tam bude mensi. A to je nejaky problem nemit misto mezi drezem a varnou deskou? Resp. to chapu, v idealnim pripade. Ale nikdy jsem v kuchyni prostor nemela, bud je deska se sporakem uplne jinde nebo tesne vedle. Tak proste pracuju jinde. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 13. února 2022 12:10

Jos ja hrozne nastrikam kdyz cokoli myju a napr zeleninu si tam odkladam. Pokud jsi tak zvykla, tak je to jina. Ja vzdycky mela misto mezi. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 13. února 2022 12:11

Jos Dřez přímo vedle plotny se mi moc nelíbí. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 12:22

Malvin S tim nic nenadelam, za plotnou uz vlastne konci zed a neni kam posouvat. A mne teda ta blizkost spisvxhovuje, napr kdyz slevam testoviny apod. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 13. února 2022 12:26

Jos ono je nutné dělat kompromisy, a je fajn, že ti to nevadí. Horší varianta by byla, kdyby to jinak nešlo a tobě se to nelíbilo.