design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 14:03

Evaeva Pudorys ted po ruce nemam, ale jak pisu.  vyse. Kdyz posunu drez, tak uz nemam kam dat sporak, 90cm nemame volnych nikde. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 13. února 2022 14:14

Jos je neco jeste vedle trouby? Nepomohlo by ji dat pod desku?

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 14:18

Candance Dreve tam uz jsou. A troubu chci lehce vys (jaknje na navrhu), to mi ten drez tolik nevadi.  Resp. s drezem v rohu ziju pet let a nevedela jsem, ze mi to ma vadit. Pokud se v pohode vejde, resit jeho umisteni jinde uz nebudu. Treba ted mam 15cm hluboky a spis mibvadi, ze to pak vsude caka, tak doufam v hlubsi.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 13. února 2022 14:54

Jos pokud to tobe vyhovuje, tak vlastne neni co resit a vyse uvedene navrhy nemusis vzbec bratbv uvahu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. února 2022 14:55

Jos Myslím, že v téhle konkrétní kuchyni je ten dřez vedle desky docela dobrý řešení, protože ti pak zbyde hezké pracovní nebo odkládací plochy na obou stranách / na dosah od varné desky, dřezu i trouby. Takže bych se nemordovala, aby  šel dřez jinam. Jediný, že se ke dřezu asi nepostavíš rovně, budeš se muset naklonit do strany? Ale kolik času dnešní člověk tráví u dřezu

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 17:13

dynda Jeste jsme prisli na napad dat varnou desku na protilehlou linku hned za to zkoseni (naproti mycce a troube) a dat sloupovy digestor (nebo jak se jmenuje). Drez by zustal v rohu, ale mohl by se posunout trochu ke stredu linky, jak dovoli rohova skrinka a odpad. Z tohoto pohledu je za linkou jeste zed fungujici jako bar (neni to takhle otevrene do prostoru) takze by za varnou deskou byla takova nizsi zed s oblozenim.  

Jinak dekuju moc vsem za podnetne rady. Je to veda ta kuchyn. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. února 2022 17:14

Možná už jsem se tu někdy ptala, nevím, časy se mění...

Nemáte někdo zkušenost s magnetem, který snižuje tvrdost vody? Instaluje se to hned někdam k uzávěru vody v domě. Funguje to?

Offline DruI
5553 příspěvků moje polička 13. února 2022 17:22
Reakce na Jos:

jeste jsme prisli na napad dat varnou desku na protilehlou linku (naproti mycce a troube) a dat sloupovy digestor (nebo jak se jmenuje). Drez by zustal v rohu, ale mohl by se posunout trochu ke stredu linky, jak dovoli rohova skrinka. 

​Takhle bych to asi řešila já. Ale já bych se s varnou deskou hned vedle umyvadla v historicky krátké době přizabila, protože by se mi nejspíš podařilo shodit na sebe při oplachování rukou hrnec :o)

Ale kdybyste opravdu dávali varnou desku na to ostrůvkové rameno, tak bych ho udělala hlubší než 60 cm, aby i vzadu kolem desky byl nějaký prostor a všechno z ní nepadalo přímo na zem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 17:29

DruI jj, jsem prispevek upravila, je za tim ramenem jeste 40cm zed. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 13. února 2022 17:30

Jos mne osobne toto prijde lepsi reseni ale zalezi na vas

Offline viktorka_od splavu
49174 příspěvků moje polička 13. února 2022 17:51

Jos kdyz das tu varnou desku na to volny rameno, nesla by dat mycka vedle drezu? takhle do krize je to dost vopruz

Offline DruI
5553 příspěvků moje polička 13. února 2022 18:14

Jos No tak to mi připadá jako ideál, aby se člověk při vaření mohl dívat do prostoru a přitom je ten provozní bordel schovaný za barovou zídkou :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 19:09

Jos ta deska do volného prostoru není špatný nápad, kolik je tam hloubka? Ještě by byla varianta dát troubu do té vysoké stěny, ale nevím, jak moc se bude používat ten průchod. Pak bys mohla posunout dřez nad myčku.

Edit: teď čtu o barové zídce. To mi přijde nejlepší

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. února 2022 19:23

viktorka_od splavu Dik, uz to vidim. Mycka presunout pujde. 
DruI Asi tak, snad to pujde. 

A hodte nekdo nejaky dotaz, at se tu uplne nezacykli ta moje kuchyne

Offline continuity
42651 příspěvků moje polička 13. února 2022 19:27

Včera jsem se dočetla,že je lepší na paneláku nejdřív vyměnit okna a pak zateplovat. Jenže co v případě, že zateplení máme a ty okna jsou strašnej šmejd? Kroutí se to, táhne nima. 

ráda bych je vyměnila (plastové za plastové), ale nechci se dočkat toho,že to niekto sprasí a místo táhnoucích oken ( které řešíme lepenkou) budu mít okna plesnivá. Spolupráci se SJV lze vyloučit, tady je problém domluvit se na opravě parapetů a malování. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 19:47

continuity spíš bych řekla, že by mohl nastat nějaký problém se zárukou na to zateplení, budou do něj asi trochu zasahovat

Offline continuity
42651 příspěvků moje polička 13. února 2022 19:51

Evaeva to zateplení má tak 20 let. Už tady bylo, když jsme se stěhovali před 13 lety a ony to byly předtím státní byty, tak se to nějak delalo a je to dost odflakle všechno, ale ty okna jsou nejstrašnější. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 19:57

continuity aha, tak to už bude pomalu na hranici životnosti, já myslela, že je nové. Nemám s tím zkušenosti.

Offline rysamona
1104 příspěvků moje polička 13. února 2022 21:50

continuity řekla bych že postup nejdřív okna pak fasáda je proto, aby se pak fasáda dotáhla až k rámu a nevznikaly tepelné mosty. Když se dělají okna až po fasádě nutno dbát na správnou  technologii. Na první dobrou jsem našla třeba tady  https://stavba.tzb-info.cz/okna-dvere/293-provedeni-pripojovaci-spary

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. února 2022 15:08

já si jen tak povzdechnu, jo? nechali jsme polozit podlahu do nove udelaneho pokoje a jak je to kosodelnik, tak jsme asi vybrali spatnou stranu, podle ktere to ma jit rovne, takze kdyz se vstoupi do pokoje, tak ta podlaha jede nasikmo. predelat to nejde, je lepena snad to nebude tak hrozne, az tam bude nabytek