design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 19. února 2022 23:36

eless No já jsem zvědavá. Sambo mi říká, že to slyšet nebude, u nás jsou prostě slyšet hrozně trubky jakoby:-D. Ale fakt hodně. Když spavala malamala v naší ložnici, musela jsem houknout na rodice ať nepouští vodu v kuchyni, kterou mají pod tou naší kuchyni, která sousedí s ložnicí. No jako co tady kdo jak vymyslel nevim teda. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. února 2022 23:42

Karja no to znie desivo. napriklad u nas wc susedi so spalnou a to je pocut furt ked sa splachne alebo nadrzka napusta! a teda aj pracka tam je a to tiez nic moc co sa hluku tyka. chcem dat miesto nej sprchovy kut a asi len tu neodnimatelnu velku akoby dazdovu sprchu hore lebo kebyze mi tam niekto trieska tou odnimatelnou ako teraz tak sa nedozije najblizsej hodiny

proste az sa to tu bude komplet prerabat tak odhlucnenie je jedna z mojich poziadavok

Online Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. února 2022 00:41

eless a dvere sa nemôžu otvárať von? Ja vlastne neviem aký je štandard, ale doteraz som žila v bytoch, kde sa otvárajú dvere na wc a kúpeľni von.

Offline EDITH4B
2128 příspěvků moje polička 20. února 2022 01:45

eless já se zeptám ohledně těch dveří do koupelny, možná úplně blbě (třeba to už někde dřív vysvětluješ), kdyby se otevíraly ne dovnitř,ale ven z koupelny,nic uvnitř neobouchají.My tedy v obou koupelnách a na další toaletě máme otevírání ven do chodby

edit: špatně koukám a už jeden stejný dotaz tady je

Offline DruI
5553 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:03

eless A co takhle posuvné dveře přímo po stěně? Tam nemusíš počítat s prostorem konstrukce, tak by se tam mohly vejít líp (a při stěhování pračky půjdou sundat, aby bylo víc manipulačního prostoru ;o) Nebo takhle, zkus si o tom promluvit s tím, kdo to bude provádět, aby sis nevymazlila návrh a pak nepřišel řemeslník a neprohlásil, že to ale fakt nejde.

Jinak mně se víc líbí umyvadlo vedle vany, ale kdybyste pak měli problémy s hlukem, tak je to na prd.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:26

Mrakoplas EDITH4B von sa otvarat nemozu lebo koliduju s dverami do vedlajsej izby. a keby som posunula dvere na sikmej stene na druhu stranu tak by po otvoreni trcali velmi do priestoru lebo uplne otvorit k stene sa nedaju. z vonkajsej strany kupelne je chodba a este vyklenok kvoli tomu ze sa tenka kupelnova sikma priecka spaja s hrubou nosnou na chodbe a ten vyklenok zavadzia.

DruI posuvne dvere po stene dobre netesnia co som videla takze s touto verziou moc neratam.

a v sucasnosti mame otvor dveri do kupelne 61cm a uzke sa mi nezdaju

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:39

eless mne se libi ten druhy navrh s umyvadlem proti WC. mohla bys zabudovat pracku se susickou do nabytkove steny. A planujes sprchovou zastenu na vanu ? 

Offline DruI
5553 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:42

eless Jako na normální provoz šedesátky dveře nevadí, to je fakt kvůli tomu přesouvání spotřebičů. A teda ony ani ty dveře posuvné do stěny netěsní nějak extrémně. A teda počítat s tím, že dveře budou mít zapuštěnou kliku, ono je to trochu méně pohodlné na manipulaci, tak si to někde vyzkoušejte, aby vás to neštvalo :o)

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 20. února 2022 08:53

eless Jak moc budete dělat tu rekonstrukci? Protože sambo mi tvrdí, ale určitě se na to zeptej nejakeho řemeslníka, že to pouštěni vody zvukové hodně odtesni nějaký uložení těch trubek do něčeho, asi to hodně zapenoval, plus silnější příčka. S tím umyvadlem vedle vany by to bylo moc hezké. Ale řeknu ti za půl roku jak moc to máme zvukové utěsněné:-D. Že je vedle pokoj by mi nevadilo, ale nám bohužel v obou pokojích vychází na tu stranu sousedící postel, že to tak prostě bude nejhezčí. Ale už jsme se tak smířili, že přinejhorším večer nebo teda spíš ráno, když je spánek lehci, u spani děti budeme chodit na ten druhej záchod, vodu na zuby pustíme ve vaně atp. Ono to moc jinak vymyslet nešlo aby to bylo oddělené. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 20. února 2022 09:38

eless a kdyby se dvere oteviraly dovnitř, ale obráceně? Tedy panty vpravo, když se vchází? To by vevnitř snad nic nepřekáželo.

edit - ty posuvne dveře moc netěsní, tak abyste pak neslyšeli všechno z koupelny po celém bytě

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. února 2022 10:02

Ginger zastenu plastovu ani sklenenu neplanujem. zazila som to v podnajmoch a je to otrasne co sa cistenia tyka. pojde zaves na teleskopicku tyc ako to mame teraz. ja som s tymto riesenim spokojna. ked je zaves moc hnusny tak sa vymeni za novy :D

DruI showroom firma s danymi dverami ma. je to tato a klucky vyzeraju celkom pouzitelne. a aj klasicke dvere maju krasne takze nech uz budu akekolvek chcem ich od nich

MaeGandal pokial mi povedia ze sa budu dat umyvadlove trubky odhlucnit tak hodim pracku na stenu k wc a otvaranie otocim tak aby sa otvarali k pracke a dvere tak nemusia byt posuvne

Karja rekonstrukcia bude komplet. bude sa sekat do steny kvoli novym elektrickym rozvodom. sucasne su uz dost naprd. a stena medzi kupelnou a izbou nie je nosna tj. je tenka asi 10-12 cm. neviem aka izolacia sa tam bude dat nacpat a k dobru je mozno aj to ze v izbe su na tej stene skrine az po strop. tie planujem ponechat takze sa rozoberu a znovu zmontuju. skrine su takto v 3 izbach

aby bolo jasne co sa mysli naprd elektrikou. pri stavbe to strasne domrvili a uz nam odisla jedna vetva do kuchyne ktora bola napojena cez nepouzivanu zastrcku v obyvacke. obrovske wtf ale pan co to dal trochu dokopy tvrdil ze taka prasacina je na nasom sidlisku bezna. kedysi som mohla mat pustene 2 velke spotrebice. teraz uz len 1 a aj to mi obcas vyhodi poistky. takze je to sakra manazment kedy zapnut trubu, umyvacku, pracku, susicku, 2 klimatizacie. do toho jedneho spotrebica nesmiem pustit ani rychlovarnu konvicu a ked mi niekto tvrdi ze je to ok a netreba to prerabat tak mam chut ho niecim ovalit. ja fakt dufam ze to cele neprdne skor nez naskrabem peniaze na prerabku a nahradne byvanie. samotna rekonstrukcia by mala trvat podla architektov 3 mesiace na zaklade metrov stvorcovych.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 20. února 2022 12:48

eless pokud je ta zeď tak úzká, nestalo by za to ty trubky vést před ní a obezdít to? Pak by zed zůstala netknuta. Sebralo by to sice trochu prostoru, ale tak 10 cm?

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 20. února 2022 13:12

eless ještě přidám obrázek

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. února 2022 13:41

MaeGandal jezis to je super!!!! ze mi to nenapadlo dakujem! zaroven tym zmizne ta nevyuzita diera pri vani ak by som riesila standartny rozmer

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 20. února 2022 13:54

eless Jo tyhlety niky a schodky (nevím jak tomu říct, když to není jen díra), ale ta vrchní část se tam nedava se teď hrozně moc dělají. Má to každá bydlenka (no my taky pravděpodobně). Jinak když nepasuje vana tak se to tam přece trochu ,,zazdí,, a je tam pak takovej odkládací prostor ne? To by nemělo vadit moc? 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 20. února 2022 13:55

eless Jo, ale na netu bydlenky psaly, že když je to u zrcadla tak se musí pořádně promyslet výška a tak všechno aby se člověk pak pořádně viděl v zrcadle. Tak na to mysli;-)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. února 2022 14:11

Karja ja tam tie skrinky horne nechcem. budu na opacnej strane nad wc a potom vysoka ktora bude mat dole zabudovany kos na pradlo.plus ulozny priestor v skrinke pod umyvadlom. podla mna to bude stacit. stale snivam o kruhovom ciernom zrkadle s tenkym ramom a vedla umyvadlovej skrinky bude maly dizajnovy radiator s hacikmi. s tou nizsou pridanou stenou nebude moct byt vysoky.

inak taky schodik mame na wc uz 20 rokov a je to fajn odkladaci priestor na toaletaky a casopisy. po rekonstrukcii nad tym samozrejme pribudne skrinka nech su nahradne rolky schovane ale nie hned na tu policku ale kusok vyssie nech si tam trebars do toho miesta mozem dat ikeacke fejky. plastova zelena dekor rastlina by sla. to len pod sprchou umyjem a zase je ako nova alebo aj takato otvorena policka na vysku je riesenie

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 20. února 2022 14:13

eless Já ti dám plastovou. V těch bydlenkovskejch skupinách všichni dávají videa jak si to zabydleli a mají v koupelně naaranzovanejch třeba 5 pokojovek. I na zemi. Velice praktické, řekla bych že je to jen pro potřeby prezentace. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. února 2022 14:16

Karja mna by bydlenky ukrizovali na hranici. ja mam doma jednu jedinu zivu rastlinu ale aspon velku a vsetko ostatne je susene a plastove. ja to totiz furt zabudam polievat. uschol mi aj pustny sukulent ktory sa len rozprasovacom "polieval"

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 20. února 2022 14:21

eless Já mám jen rymovnik. Teď mi kamarád něco rozpestovava do nového....no tak jsem mu řekla že to ale musí tak co dva roky mi obnovovat!