design a architektura

09. října 2016 22:17
Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:04

Pojďte se odreagovat k nám do baráku!

Takže máme vybrané do jedné koupelny vybrané tyto obklady. Je to taková špinavá bílá v lesku společně s dekoračním obkladem k tomu, je to trochu plastický, ale ne zas moc. Koupelna odpovídá dispozičně cca tem dvoum návrhům dole, jen my máme okno,co jsem tam domalovala, neplánujeme tam kromě podlahy žádnou šedou a obklad bude jen do výše futer nikoliv do stropu, příčka u sprchy je taky nižší plus za vanou bude ještě taková nižší užší zídka, prostě takovej schod 20 cm nad vanou. A taky mi to v reálu zase nepřijde tak malé, ale asi vážně je!

A ted otázka, kam dát ty pičičurinky čtvercové. Stoprocentně to chci dát na vanu, já to obšlehávám podle jedné známe a to to měla na vanu, plus celou stěnu za vanou, jenže ona měla tu vanu tak jako v centru té koupelny, tam jak máme to okno, takže to mělo tak jako hlavu a patu. Tak mě napadlo, dát to: 1) na vanu, plus takovej horizontální širokej pruh až k ukončení tech obkladu nahoře, na té celé protější stěně, viz obrázek. 2)dát to na vanu plus jednu stěnu sprchy (z toho bude tchán nadšenej, az tam bude přidelávat baterii) 3) dát to na vanu a za vanu 4)vykašlat se na to a dát to jenom na vanu. 

Online brrr
12299 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:18

Karja Netušila jsem, že to řeknu zrovna já, ale nebude se to špatně udrzovat? Myslím, že ty dlaždičky s výstupkama se budou špatně čistit od zaschlých kapek. Dala bych je někam jinam než k vaně nebo do sprcháče.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. února 2022 21:18

Karja ten horizontální pruh bych nedělala. Já bych to dala za vanu a do sprchy na zeď, kde je i vana. To podle mě stačí. Případně přidat vertikální pruh od toho geberitu, k umyvadlu, umyvadlo by bylo na jeho osu, jestli je to srozumitelné. Ale osobně bych se na to už vykašlala, těch věcí mi na té stěně přijde už moc.

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:22

Evaeva Ty jo, to nechápu, kde myslíš že by ten pruh končil?

brrr Ty jo, řekla bych že neni, bydlenky si to ted docela dávaj a tohle zrovna není zase tak plastický, jednu chvíli to vypadalo na takové pruhy a to jsem si říkala, že tam se snad musí držet snad i prach. Ta známá si to hodně chválí, ale je fakt, že má nějaké lepší obklady, do čr se už ale nedovážejí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. února 2022 21:25

Karja na udržování mi to nepřijde špatné, vodní kámen na tom moc vidět nebude a za vanou jiný bordel není.

Ten proh by vedl od země po horní hranu. Na šířku by začal u hrany geberitu a byl by široký (vzdálenost od hrany geb. po osu umyvadla)x2. Jakože od středu umyvadla na obě strany stejně. Ale jak píšu, osobně bych ho tam nedávala vůbec.

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:27

Evaeva Jo takhle, to mě taky napadlo, ale pak jsem si řekla, že to bych vůbec nezvládla poměřit dopředu. On i ten horizontální by byl dost oříšek aby si to sedlo s umyvadlem a zrcadlem. 

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:28

Evaeva Jo ty bys to dala i za vanu, takže prostě celá ta jedna zed by byla odlaždičkovaná....aha, aha, no to hodně na tech promofotkách těhle plastických obkladů je.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:29

Karja já bych to dala na vanu a za vanu. V ty sprše by to bylo pěkný, ale ta baterie to komplikuje to by mohlo přinést problémy do budoucna.

Co je prosím žlutý obdélník na prvním nákresu? Taky okno?

A díky ta diverzni akci, ta se velmi hodí 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. února 2022 21:30

Karja obkládat se to bude, až tam bude i ten geberit a vývody pro umyvadlo, to by mělo jít změřit. Ale ta koupelna není moc velká, klidně to nech jen na té jedné stěně, méně je více.

Online viktorka_od splavu
49174 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:30

Karja to bude moc hezký, dala bych ty profilovaný na vanu a za vanu, do sprcháče ne, ale u nás je tvrdá voda (vidět by to bylo)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. února 2022 21:32

Karja já bych to asi dala jen za vanua do toho sprcháče. My máme za vanou šestiúhelníky a na ní ne, ale my to máme i v jiné barvě.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:35

Karja Mně by se to asi nejvíc líbilo jen na vanu a pak kousek nad vanu, podle toho kde bude baterie, tak o něco nad... a nebo kdybys tam měla vyzděnou niku tak do té niky, ale počítám, že to asi není téma. :D 

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:38

viktorka_od splavu To byl první plán, jen za vanu a na vanu, ale pak jsem si říkala jestli to nebude celkově takové disproporční, nahnat to ozvláštnění všechno jen do jednoho rohu.

MaeGandal

Jo, to je to okno. Ale prosím, můžeme pak pokračovat dále. Sambo bude nadšen, ten mi na všechno řekne "zeptej se pekelnic":-D

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 21:41

Karoleena No já tam nebudu mít niku, ale takovej jakoby "schod", do toho se hodí podomítková baterie. Prostě cca 20-30 cm nad okrajem vany bude končit ta zídka a pak bude normálně tahle stěna)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 27. února 2022 22:02

Karja aha, oranžové je okno a modrý je ten horizontální pruh dlazdicek. Tak ten bych nedělala, ta zeď bude hodně roztříštěná (geberit, topení, zrcadlo) a ten rpsotor není tak velký 

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 22:04

MaeGandal Jojo, mátě pravdu, ono by mi to někde nelícovalo a já bych z toho měla akorát tak tik. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. února 2022 22:08

Karja tie plasticke obklady by som vyskusala dat v navrhu na vanu a za vanu.

alebo ak tomu dobre rozumiem tak na vanu a akoby do vysky tej malej steny? len som nepochopila ci ta stena bude po celej dlhsej strane vane alebo len na kratsej.

proste si kuknut ako by to mohlo vyzerat v navrhu. na protilahlu stenu by to uz bolo moc a do sprchoveho kutu to prakticke na udrzbu asi nebude (to asi ani tie sklenene dvere - nasi maju sklenenu stenu + posuvne sklenene dvere do sprchoveho kutu a pokial to hned po sprchovani nezotru stierkou na okno tak to vypada blbo lebo aj oni tam maju tvrdu vodu)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. února 2022 22:10

eless nebo se smíříš s tím, že máš na skle kapičky. To dělám já

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. února 2022 22:12

Evaeva moji rodicia rozhodne a ja si ziadne take sklo do kupelne nedam lebo viem ze to nebudem drhnut

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 27. února 2022 22:14

eless No, já si návrh nebudu nechávat dělat, už to nestihnu zřejmě, ted to potřebuje právě tchán napočítat a budeme to objednávat. Jinak ta zídka o které mluvim, bude po té dlouhé délce vany.

Jo, víš co, já na uklid zas moc nejsem, já nějaký hmaty, ošahy, vodní kameny naprosto neřešim. Já to jednou za čas pořádně vydrhnu když je to jako za hranou ale nějaká pravidelná udržba, tak to vůbec.