chocholka oni nemají co vydávat. Není na to paragraf v zákoně. Obecně to ve vašem případě funguje asi tak, že vy oznamite dokončení stavby(neformálně, není formulář) a dolozite geometricky plán a nekdy chce SU prohlášení stavbyvedoucího že byla stavba provedena dle schválené PD. Vy že zákona máte povinnost mít všechny revize, SU ale nemá právo tyto revize vymahat. Některé SU chodí na prohlídku kouknout zda stavba probíhá dle povoleni ale ani nemusí. Poté SU musí požádat o přidělení ČP (přiděluje obec)a pak zadat do RUIAN( databáze do které sahá i katastr a ověřuje zda je stavba ok aby vám ji mohl zapsat). Ale na rovinu, pokud si SU postavil hlavu a vy si myslíte že jste v právu (vypadá to tak) musíte zkusit krajský úřad. Ne že si tam zavoláte ale rovnou papírově. Na to vám musí odpovědět. Takže napište na vás příslušný SU aby vám odpověděli na to proč nepostupují dle zákona a rovnou písemně podnět na Krajský úřad že je SU v rozporu se zákonem. Pokud do 14 dnů nebude reakce tak volat. Klidně každý týden. A užívat, bydlet, klidně můžete do to vám SU nemůže kecat. Samozřejmě jsou různé druhy povolení kde někdy ty kolaudace musí být ale ve vašem případě -spolecny souhlas se nekolauduje. Držím palce a kdyžtak dejte vědět![]()
design a architektura
rysamona diky moc, ja pisu nevydaji mi to, ale myslim prave to prideleni Čp. Ja si to takhle taky myslim a pujdu to zkusit se tam s nimi jeste domluvit. Spis me ted tlaci cas, protoze potrebuji mit stavbu zapsanou na katastru kvuli uveru a to bez cp nemuzu. Dekuju.
Mini vždycky je to něco za něco. My máme obě koupelny spojené se záchodem, protože to, stejně jako u vás, umožnilo lepší dispozici. Jsem radši, když je WC dál od umyvadla, ale v jedné koupelně ho máme taky hned vedle. V jednom z těch uklízecích pořadů radili zaklápět před spláchnutím poklop.
Evaeva v jednom z těch uklízecích pořadů radili zaklápět před spláchnutím poklop.
Tak to je pro mne cely zivot samozrejmosti :) nechapu ze to nekdo nedela ![]()
Evaeva ano, protože bakterie apod se šíří od wc až do vzdálenosti asi 1,5 m.
A když vidím poblíž kartáčky na zuby.. ![]()
Mini Viď, přesně. Otevřené WC mi značí přítomnost nekoho dalšího v bytě. Nesnáším to.
Len podle toho vzdycky poznam ze u nas byl nekdo cizi Manzela to vzdycky uplne odrovna :)))
Mini no my to doma nedělali, vlastně osobně nikoho, kdo to dělá neznám. Takže mě naopak přijde divné, když narazím na zaklopené WC - naprosto nelogicky teda.
Evaeva Me brali vsichni certi kdyz nam fotili byt a schvalne zvedli prkynko ?!?!?
Mini jako chápu tě, mě by na fotce naopak zarazilo, kdyby bylo dolů![]()
Mám to stejně, prkýnko nahoře = někdo u nás byl, sedačka v autě u spolujezdce posunutá dozadu = cestoval tam někdo jiný než já.
dynda úplně přesně
, koho jsi vezl? ja nechápu že někdo na krátké svezení v cizím autě musí šíbovat sr sedačkou.
prkýnko jsme nikdy dolů nedávali co pamatuju, začala jsem až teď když máme záchod v koupelně, což mi naprosto vyhovuje,jen mi přijde divný kdyby nebyl zavřený.Meli jsme v projektu dve koupelny, což mi přišlo pro dva lidi zbytečný, a jak říkám my řádění jíme než se myjeme zal jsem místo druneu udelaloi spajz,pohodlmei se tam vejde i žehlící prkno, sušák, vánoční ozdoby a jiné nezbytné zbytečnosti.Ja jsem hrozný bordelar a jedina moznost je dostateku úložného prostoru, kde má kde své místo, teda přibližně.
Vlm pro většinu chlapů je posunutí sedačky automaticky manéver, zabere jim to vteřinu.
Mě teda vždy vytočí, když se mi servisu vrátí úplně rozladěné auto: prestaví si sedačky a rovnou to nápoji na klíčky, vypnou automatické svetla a rádio naladí na impulz.
Já si většinou i na spolujezdci posouvám sedačku do +- stejné polohy, jako když řídím, jinak si připadám strašně zapadlá. Takže když muž sveze kolegu nebo kamaráda, tak jim nezbývá, než to přeštelovat. Mají o 20 - 30 vm víc než já.
continuity co sedačky, ale volant
nechapu proč, proč musí někdo kvůli pár minutové kontrolní jízdě měnit polohu volantu. To pak dávám minimálně týden do původního stavu, než se v tom najdu.
continuity dynda ja spis nerozumim proč to nedají zpět jak to bylo
,a taky proč to mění když se vezou 5 km.
.
Ježíš, přenastavené sedačky v autě. To mi dělá muž, když jede třeba 5 km daleko a mi pak trvá hrozně dlouho to seštelovat zpátky. Jsem ráda, že s kolegou to na našem služebním autě řešit nemusíme, shodli jsme se na jednom nastavení a s tim se nehýbe.
Protože by se nevešli? Museli by se hrozně nakrčit, aby to vrátili, jak bylo.
dynda jak jako nevešli?
zrovna ten je menší než já.nekde ani o to dopředu a dozadu ale opěradlo,oni se válí, já to mám hodně nastojato
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my