design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. března 2022 17:46
Reakce na Isca:

Karja Jako jednorázově na pohled to  hezký to je, ale nedokážu si představit údržbu ani stolu, ani mechu :-) při vlhkosti, kterej ten mech potřebuje, by bylo dřevo, a hlavně všechny kouty v místnosti za chvíli plesnivý. 

​Mám v ložnici tři dřevěné rámy se stabilizovaným mechem a údržba žádná, už asi deset let? Mech je za zenitem, občas to ještě někdo chce.

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 13. března 2022 18:02

Kan Co je prosím stabilizovaný mech?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. března 2022 18:17

Isca Mech který je napuštěný, nebo napitý stabilizačním roztokem (voda a glycerin) Nejčastěji se používá isladský mech, tady se nejčastěji uvádí sobí mech. Fern moss, java moss a Lichen, ten poslední je nepravdivě zařazený mezi mechy, ale je to lišejník. Vše se ještě dobarvuje, proto jsou někdy ty barvy tak uměle jedovatý. 

Offline Sweet Potato
40107 příspěvků moje polička 13. března 2022 18:19

Pinot Noir Čím tmavší, tím víc pálí. Písková terasa je v pohodě, pod ní kus tmavě cihlové zámkové dlažby je v horku vražedný.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 13. března 2022 18:27

Sweet Potato a jo, to tak bude. Ta naše je taková čokoládová.

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 13. března 2022 18:52

Kan Aha, takže mrtvej mech mech v  konzervačním roztoku, který dlouho vypadá jako živej Tak to si odpustím. 

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 13. března 2022 21:41

Isca V kavárně v Trutnově, na terase, byl stůl s trávníkem uprostřed, ten byl teda živej. A krásný to bylo. Nicméně ty mechový stěny jsou právě úplně mrtvý, dobarveny a občas na ně musí dojet údržba, která je dobarvuje. No fuj.

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 13. března 2022 22:03

Pořád lepší mrtvej mech než pohledový beton a hajzl vedle umyvadla.

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 13. března 2022 22:48

Isca Kan Já ten mech vůbec neznam nebo jsem si toho nikdy třeba v restauracich nevšimla, pokud to už existuje tak dlouho, tak jsem to musela prostě nějak vizuálně úplně ignorovat:-D.

Pinot Noir Ty jo, no to bude z velké části tím zastřešením, že to máte pořád pěkný. Nám tam sice nebude tolik teda prat slunce, ale teda je to právě na té dešťové straně....sněhu u nás bývá tak středně. Tak my to ještě pogooglime, ale přijde mi to dřevo prostě nejpeknejsi. Co se týče rozpalenosti nevím, ale sestra má nějakou dlažbu a tam se nedá v horku stát, to prostě pálí do bolesti. 

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 13. března 2022 23:07

Karja tak na tomto vydržíš stát, ale třeba děti skučí. My s hroší kůží to zvládneme. Myslím, že i opotřebované a vybledlé to pořád bude dobré. Přírodní matroš, no. 

Edit: jo akorát jsme si na grilovačky museli pořídit příbory s těmi hnusnými humpoláckými rukojeťmi, které nepropadnou škvírou, protože lovit magnetem součást servisu ze svatebního daru mi stačilo jednou

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 13. března 2022 23:13

Pinot Noir Jo to jsem zapomněla napsat, že i ty jeté nam tam docela vzhledově sednou:-D. Co součást servisu, ale až tam spadne něco dětem, to bude konec

Offline Garfie
28419 příspěvků moje polička 14. března 2022 09:19

Karja Mě hlavně fascinují ty židle k tomu, já si to dovedu představit v nějakém interiéru, jako stylovém, hrubé dřevo, kov, takový moderní industriální styl....ale ty židle to totálně zabily!!!

Jo a na terasu dřevo!

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 14. března 2022 09:31

Garfie Haha, musela jsem se k tomu obrázku vrátit, na židle jsem nekoukala, a teda jak pěst na oko. My bohužel máme podobné, ještě k tomu sametové (po pěti letech přítomnosti dětí si to jistě umíš představit), bez těch kovových rámů. No jsou děsné! Ale tak omlouvá nás, že je máme přes deset let a nikde se s nimi nechlubím. Těším se na nové, ale škůdci musejí ještě trochu odrůst. 

Online Karja
44427 příspěvků moje polička 14. března 2022 11:02

Garfie Jo, on i zbytek té kuchyně není úplně jako ve stylu. Je to takový splacany. Ale to tak v těch skupinách bývá. Ale většinou tam přispívají lidi co jsou omezeni rozpočtem, hodně si dělají sami, a je to tak 90 procent blbý a 10 dobrý. Jenže a jim napíšeš ,,odkud je tahle dlazka nebo tohlencto tamhlencto,, a hned víš kam pro to, nebo jak něco udělat.....Takže na tohle je to dobrý

Offline Garfie
28419 příspěvků moje polička 14. března 2022 11:59

Karja Já ty skupiny vůbec neodsuzuju! Jako zdroj informací je to super! 

Pinot Noir Co myslíš, že my! Už mám vyhlédnuté nové židle tak pět let! ;-)

Offline brrr
12299 příspěvků moje polička 14. března 2022 12:39

Garfie Ehm, naše děti stále sedí na dětských židlích. Minulý víkend jsme byli v Ikeii a dokonce jsme se na židle dívali, ale nakonec jsme to odložili, že je nutné si to ještě rozmyslet. No, tak po příjezdu muž jednu ze dvou jediných dospěláckých židlí rozsedl

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:05

Pinot Noir Brzo se budu stěhovat a do novýho si hodlám pořídit dubový židle (a stůl). Přesně si říkám, že to není úplně baby friendly, ale ty nejlevnější ikea židle už od dob studentskýho bydlení poněkud zastaraly a navíc je jich málo. Nechci dopadnout jako brrr

Offline DruI
5553 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:25

Ehm, já si do prvního bydlení vzala staré židle, kterých se zbavovali moji rodiče a máme je dodnes. Takže jim bude nějakých pětatřicet let :o) Pořád se mi na nich sedí nejlíp, ale už je na nich ten věk docela vidět :(

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:15

DruI no jo, když ty pětatřicet let starý židle jsou větší hezčí a lepší než ty deset let starý.

Offline brrr
12299 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:25

DruI Mno, ty naše, co už skoro nejsou, jsou po mojí babičce. Pěkné a lehké. Trochu se vztekám, že u ni vydržely přes 60 roků a u nás jen pět, šest a je po nich.