design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. března 2022 15:25

idem zase s blbou otazkou aj ked tusim vopred odpoved :D

mame dost sprosty tvar wc miestnosti a ja by som tam do buducna chcela vytvorit sprchovy kut resp len natiahnut vodu a dat zaves a nie sklenene dvere.

v sucasnosti je tam len zabudovane wc s malym umyvadlom a v druhom vyklenku pracka+susicka na sebe

rozmyslam ci je blbost davat na sirku steny 84 cm wc a male umyvadlo (nasla som 20-25cm aby velmi netrcalo+zmenit otvaranie dveri smerom von ale aj tak nie som presvedcena o tom ze nebude zavadzat) a mat vacsi sprchovaci kut alebo podla mojho povodneho planu ponechat wc s umyvadlom tam kde su teraz a spravit sprchovaci kut mensi cca 70x80cm. (kupelnove studia hovoria ze 70x70 je nutne zlo, 80x80 pre stihlych ludi/deti a ideal je 90x90 a viac)

ta cervena ciara na stene znazornuje velky otvor do stupaciek takze tam nemoze byt ulozny priestor ale na vedlajsej stene uz ano

obrazky:

sucasny stav

navrh schodny

navrh trochu mimo

Offline DruI
5553 příspěvků moje polička 18. března 2022 15:31

eless No, mít revizní dvířka do stoupaček ve sprchovém koutě není dobrý nápad. Zatékalo by tam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2022 16:51

eless šířka sprcháče 70 mi přijde v pohodě, my máme asi 75 a to mezi stěnami, ty budeš mít na jedné straně ten závěs 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. března 2022 17:46

DruI dakujem, tak nejak som si to tiez hovorila

Evaeva k tomu sa tak nejak upinam, ze tam bude akoby priestor navyse vdaka zavesu a nie pevnym dveram

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 21. března 2022 10:48

Myslim, ze Dadoo kdysi kupovala proutene stinitko na lustr. Vrha to moc stiny na stenu?  Asi bude okolo pokoje stin, ze?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 21. března 2022 11:00

Candance Můj je tenhle lustr, je dost řídký. stíny vrhá to proutí, to ano. Ale mně se to právě hodně líbí. Přijde mi to takové zútulňovací. Ty hustší stíní a svítí spíš dolu.

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 21. března 2022 11:13

Dadoo dekuju. Ja prave videla vsude ty hustsi. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. března 2022 12:38

eless u rodičů byl 70cm sprcháč a dalo se to, předpokládám že to plánuješ jako záložní v případě že bude hlavní koupelna obsazená?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. března 2022 12:48

Jaké jsou moderní možnosti, když nechci dělat klasické dveře do "futer" a šoupací se nevejdou - zajížděly by proti šikmině. Něco dvoukřídlého lehkého? Napadá mě jen harmonika, ale to je pravěk.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. března 2022 12:53

A poprosím o názor i já. Konečně doděláváme obývák a úplně si nevím rady, jak ten prostor zaplnit.

Máme obývák s kuchyní dohromady,je to dlouhý obdelník, kdy uprostřed dlouhé stěny jsou dveře, kterými se vchází dovnitř, vlevo je kuchyň a jídelní stůl, vpravo obývací část. Na protější dlouhé stěně jsou 2 francouzská okna na terasu.

Chci sedačku zády ke krátké stěně tak, aby člověk který tam sedí, seděl čelem do prostoru. Tím pádem televize bude na skříňce s vytaženými zády, skříňka bude vedle dveří a bude tak ten prostor z části opticky rozdělovat.

Nevím si rady s prostorem vedle sedačky. původně jsem tam plánovala svůj psací stůl, aleod toho jsem nakonec upustila. Mě by se líbila jen nízká dlouhá skříňka ve výšce odpovídající područce sedačky a nahoře nad skříňkou i sedačkou police s neviditelným ukotvením. Muž ale tvrdí že ty skříňky je potřeba udělat větší, ať máme dostatek odkládacích prostor. Což dává smysl, ale nevím jak a do jaké výšky tam ty skříně poskládat aby to nevypadlo úplně blbě. Uprostřed té stěny budou v horní části umístěné nějaké větší kulaté hodiny.

Tady mi truhlář nakreslil co mě napadlo, ale nijak mě to nenadchlo. Další varianta co mě napadá je že by ty skříňky byly všechny do výšky hlavových opěrek, to ale nemám nakreslené.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 21. března 2022 12:57

Sairon a ten odkladaci prostor skrinek potrebujete? Nechces radsi treba vetsi sedacku a jen treba palmu? nebo kreslo s lampou?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. března 2022 12:59

baltik potřebujeme, jsme strašní bordeláři, kteří zaskládají libovolný otevřený prostor a těch úložných prostor zatím moc nemáme

Gauč už máme, ten měnit nebudeme, křeslo pak bude časem v tom volném prostoru, ale to až přestane obývák fungovat jako druhá herna.

Offline Lilly_Ku
4507 příspěvků moje polička 21. března 2022 13:04

Sairon zvaz to s tema skrinkama, za me moc pripominaji sveho casu obyvakove steny. my mame veskery ulozny prostory na chodbe a v loznici, obyvak mame v podstate volnej a jsem moc spokojena.

kdyz uz skrinku tak aspon nejakou nizsi.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. března 2022 13:04

Sairon Ty úložný prostory musí být uzavřený? Nebo cca jaký poměr uzavřených skříněk k policím, asi tak jak to vidíme, nebo? Ideální je, když si člověk nejprve rozmyslí, co přesně tam potřebuje uložit (knížky? dokumenty? nějaké úložné boxy?), to obvykle nadefinuje aspoň hloubku těch skříní, pak stačí zhruba odhadem zjistit kolik toho je, přidat si nějakou rezervu, a podle toho si to navrhnout. Naflákat tam skříňky jen tak s tím, že to se stejně něčím zaplní, mi přijde neefektivní, i když je to určitě pravda... :)

Offline Lilly_Ku
4507 příspěvků moje polička 21. března 2022 13:07

Karoleena to je fakt, to pravidlo se mi libi, musim si ho zapamatovat. onehda jsem koupila komodu do loznice bez planu a zaplnila se nedefinovatelnou smesi bince :D 

Offline brrr
12299 příspěvků moje polička 21. března 2022 13:25

Sairon Co knihovnu se zavíracími skříňkami dole?

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 21. března 2022 13:33

Sairon Já bych dala nějakou pěknou komodu, normálně v klasické komodove výšce. Buď s dvířkama a šuplíky nebo jen šuplíky. Na to kytku a bude. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. března 2022 13:39

Lilly_Ku no mě se to právě moc nelíbí a chci se vyhnout tomu aby to vypadalo jako obýváková stěna.Bohužel můj muž zůstal vkusem v devadesátkách.

Karoleena chci většinu nebo všechno uzavřené, kombinace zásuvek a policových skříní. Ten tvůj návrh je dobrý, ale já teď nedokážu odhadnout co všechno tam v budoucnu bude. Původně jsem si ten obývák (ale i zbytek domu) namyslela jako bezdětná nějak,naštěstí nebyly peníze na to vybavit celý dům zároveň, protože teď to s malými dětmi přehodnocuji A ani teď nevím co za veškerý bordel bude potřeba časem někam schovat. Zatím počítám že tam budou věci pro děti na kreslení a tvoření, šitíčko, svíčky a různé dekorace a pak prostě jednotlivosti které nemají zatím místo.

brrr na knihy mám police mezi francouzskými okny.

Offline DruI
5553 příspěvků moje polička 21. března 2022 13:57

Sairon a co nedávat žádné skříňky na tu krátkou stěnu, ale udělat něco vestavěného osdshora dolů na té stěně, ve které jsou dveře? Bylo by to dost úložného prostoru a zároveň by se to nejspíš dalo udělat nějak nenápaně, aby to nepoutalo pozornost.

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 21. března 2022 14:17

dynda my mame oblozku (ne futra) a sklenene oboustrane oteviraci dvere