Lama_z_LanaObčas mají pěkná světla na zalando lounge.
design a architektura
Lama_z_Lana Ten byt je strašně krásnej, úplně se vracím do času, kdy jsem si koupila svůj byt. Stejně krásnej, kastlový okna (měřily skoro tří metry!) vysoký stropy, nádherná podlaha (přelakovaná červenou barvou a na tom bylo lino!!!
)-prkna na šířku až půl metru! Dům z druhé poloviny 19. století, teď se mi to díky tobě vrací ve vzpomínkách! Nadřela jsem se tam fest, ona to v reálu byla taková vybydlená díra bez koupelny a teplé vody, už jsem tu myslím kdysi psala, že moje nejlepší kamarádka plakala, když jsem ji tam poprvé vzala. Peníze jsem neměla, co šlo jsem dělala sama....
Lama_z_Lana Jen spamuj, ten byt je krásnej a moc mě zajímá jak to bude vypadat!
Takhle do prázdného, čistého bytu úplně vidím něco retro/industriálního:

nebo naopak modernu

ale vlastně vůbec nevím jaký máš nábytek (tuším velmi jednoduchý, bílý a světle hnědý?)
Každopádně ale foť a ukazuj nám všechno :-)
Edit: a ano, jsem majitelkou holé žárovky na stropě obýváku ![]()
miluju stojací a stolní lampičky, ale ten lustr taky řešim léta - buď je moc malý do prostoru, nebo vysoký k výšce stropu nebo příliš drahý, takže furt nic
Dekuju moc za napady! Ukladam do inspiracni slozky ![]()
Chtela bych prave neco "lehkeho", aby to doplnilo interier ale zaroven to nepusobilo preplacane (popis jak noha
). Kdyz retro, tak neco jako postla andulka01 , nic "historizujiciho". Mosaz me taky nejdriv napadla (protoze kliky a klicky), ale uz by to bylo asi too much.
Vcera jsme to diskutovsli s boyfriendem a asi pockame, jak bude vypadat kuchyn (jako az ji vymyslim) - jedno svetlo bude tam, druhe obyvak/jidelna. Mam ulozenou jednu inspiraci - spodek svetle zeleny, vrsek bily. To by se mi moc libilo.
No a nabytek...Bude to chvili holobyt. Z bytu si beru jidelni stul (dubovy nohy, bila deska) k tomu dve cerny "vitra" zidle. Zidle do budoucna vymenim, uz se mi ta cerna v interieru nejak prestava libit, ale stul je dobry, ten zachovam. Naproti tomu (jako na te fotce z inzeratu) bych chtela umistit malou pohovku/kresla. Tam si zatim nejsem jista barvou. Proste sezeni pro navstevy, takovy spolecensky koutek ![]()
Jediny, co je trosku skoda, ze loznice (20m) je vetsi nez kuchyn/jidelna (17m). Ale zase soucasti loznice bude i pracovna.
Co se tyce loznice, tu si taky zatim prestehuju. Bila postel, satni skrin a komoda v takove te obligatni kombinaci dub/bila. Zadny zazrak, ale potrebuju aby jeste tak 2-3 roky plnily funkci.
Ted akutne resim akorat psaci stul (potrebuju dostatecne velky na dva monitory) a aby mel alespon maly ulozny prostor, treba suplik hned pod deskou. A pracovni zidli. Kacelarskou zidli, co nevypada jako kancelardka zidle
Lama_z_Lana bacha na šuplík pod deskou. Vypadá to efektně, ale můžou se pod něj nevejít nohy (a područky, ale ty asi nechceš, když to má být "nekancelářská židle).
Garfie jo, ja uz si dneska musela vzit neplanovane den volna, uz to na me dolehlo. Chodim tam kazdy den po praci a cely vikend, do toho ten psychicky stres, aby vse klapalo (a ono bohuzel neklapa
). Buh zehnej youtube, protoze bez nej bych vubec nevedela, jak spostu veci udelat, ja nejsem zrovna remeslnej typ. Ale treba se musim pochvalit, ze futra mam krasny ![]()
Nastesti je byt po celkem zdarile rekonstrukci. Okna, kouplna, elektrina, voda, topeni atd, ja delam vlastne takovou "kosmetiku".
Tady v tom byte jsou ty stropy snizene na 3m, coz v zime asi ocenim ![]()
Chtela jsem si na to brat volno, ale dost mi udelalo caru pres rozpocet, ze se mi v cervnu menily uvazky, ktere byly nekompatibilni s novym system uvazku a mne zmizely 3 tydny dovolene, se kteryma jsem na leto dost pocitala (jako proplatili mi to, ale nikdo se me neptal, nerekl dopredu a ani to vysvetleni vlastne uplne nechapu
).
Makara jasny, na to urcite myslim, ja s metrem snad uz i spim, jak porad vsechno premeruju ![]()
Podrucky prave chci. Nechci takove to klasicke kancelarske kreslo na koleckach, spis pohodlnou zidli/kreslo ke stolou, kdyz budu vecer potrebovat na hodku-dve neco udelat na pc.
Lama_z_Lana Ty jo, popřemýšlej nad tou pistaciovou od eggwru co má Karoleena, je fakt moc hezká. Máš někde ještě kus prkna z podlahy? Já si to vozila s sebou k vzorkovnikum kuchynskych dekorů, ono k tomu dubu ne všechno se hodí. Kancelářskou židli taky potřebuji, doufám, že si ji koupíš dřív než já a obšlehnu to:D. Já asi naslepo objednám nějakou z netu, moje naštěstí může být kancelářská. Žere to čas, to je jasný, já tomu ten čas teda nevěnuju, proto se stěhujeme do holobytu, ale nějak to jakoby neumim dělat na úkor dětí, prostě radši dělám program jim.
Lama_z_Lana Až narazíš na kancelářskou židli, co nevypadá jako kancelářská, sem s ní.
Karja tu pistaciovou si ted vubec nevybavuju, ale to by se mi libilo prave ![]()
Jasny, odrezkuu mam dost. Ty maly si chci prave vozit a testovat na nich "nehody" ![]()
Ja tu kuchyn prvne musim probrat s tim truhlarem, co to bude delat (pritel od kamosky), uvidim co mi vsechno ukaze a tak.
Ted jsme tam vratili tu puvodni a jako naschval se zaclo jedno misto na podlaze houpat - prekvapive ne na miste, kteryho jsme se trochu bali, protoze to tam bylo slozitejsi s vyrovnanim. Ja jsem to pri finalni kontrole s tim podlaharem dost prochazela, aby to nikde nehoupalo a nevrzalo, kurna. Takze jsem musela zas aktivovat podlahare a musime to nejak vyresit. Se mi furt neco sere jako a ja se svoji nizkou odolnosti vuci stresu..noo. Stehovaky mam za 3 tydny, tak snad se to do te doby opravi.
Lama_z_Lana Tak držím palce, ať se to opraví, to jsme vůbec neřešili, my to máme lepené a podlaha byla samozřejmě rovná v novostavbě. Ale zas nám tam něco praská a podezřívám ty podlahové lišty, že jsou moc na sobě narvané, ale to jsou fakt rány, že si myslím, že mě to třeba k ránu, když je slabý spaní i dokáže vzbudit.
Jj, zeptej se toho truhláře s jakou dělá značkou a pak si někde na prodejně přijdeš ty vzorníky. Nemáte tam někde třeba pobočku drevotrustu? Ty mají různé značky, ta pistacie je pěkná, ale já se nemohla odklonit od dřevěné pracovní desky a s tou to fakt nešlo.
Lama_z_Lanajá mám židli z IKEA, akorát jsem chtěla ještě jednu a pořád je neměli a teď koukám, že je přestávají dělat. Byly v pohodě, strávila jsem na ni tři roky HO bez následků.
continuity tuhle v růžovým a s bílýma nožkama mám jako zálohu ![]()
Mily denicku, tak jsem dodela konecna ta futra (a muzu se vrhnout na dvere, haha). Myslim, ze to fakt prokouklo ![]()
Prah musim kvuli atypicky vysce nechat vyrobit, uz se na tom pracuje.

Uz muzu zacit stehovat, aspon do loznice. Zitra se snad dozvim, jak vyresime to houpajici prkno v kuchyni ![]()
.
Spoustu retro lamp (kromě jinýho) má třeba Eterle.
brrr Lama_z_Lana ja mam pracovny kut v obyvacke, mam tam toto a myslim, ze to nejako moc kancelarsky neposobi...(alebo si to aspon nahovaram...)
https://www.ikea.com/cz/cs/p/mullfjaellet-konferencni-zidle-s-kolecky-naggen-bezova-s19399797/
Lama_z_Lana Mám bílou Skruvsta, už spoustu let a furt se mi líbí
Nemáte někdo nápad, kde sehnat větev na zábradlí ke schodišti?

MPLee V lese? Nejlépe habrovém? Domluvit se s vlastníkem lesa?. A nebo to zadat firmě, nejlépe těm, co dělají roubenky, přírodní bydlení. Taky se můžeš zeptat někoho, kdo v lese hledá a opracovává samorosty.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí