Lama_z_Lana Já to tu dočítám po strašné době, tak nevim jak se ti to od té doby vyvinulo, ale kdybys chtěla zelenou kuchyň, tak mrkni určitě i na vzorník Pfleiderer, v těch zelených aktuálně mají zdaleka největší výběr. Hledala jsem teď zrovna lamino do kombinace k dubovýmu masivu do koupelny a nakonec jsem vzala právě tu šalvěj z Pfleiderera, taky moc hezkej zajímavej odstín si myslím, trošku tlumenější. Kuchyň co ji zmiňovala Karja je ta pistáciová, ale pěknej odstín z podobnýho soudku dělá i Kronospan, no dá se určitě vybrat...
design a architektura
MPLee Na Facebooku jsou různé skupiny řezbářů a truhlářů, třeba by se někdo na poptávku ozval. Manžel má řezbařinu jako koníček, tak v nějakých je, a občas mi podobné příspěvky ukazuje.
Karoleena to je super, díky moc! To si musím dát někam do záložek ![]()
Lama_z_Lana Já teď hledám fakt nějaké pěkné a zajímavé lampičky na noční stolky a nerada bych za jednu dala 25 litrů, no horor. A tak jsem si vzpomněla na tebe a lustr do nového bydlení. Podívala jsem se, co je v nabídkách a mohlo by se ti hodit. Děvče, asi to nebudeš mít lehké.![]()
Poéma se svetlama je to podle me hrozne, jsou budto uplne zakladni za par korun, a pak zajimave, casto ale neprakticke (typu neda se zarivka vymenit, je to male, prakticky to nesviti) za miliony, nic mezitim
baltik Svatá pravda.
Poéma tak šťastný lov ![]()
Mně přijde, že se vybrat dá dobře i za rozumnou cenu, akorát já zas nemám tak dobrou představivost na to vyhodnotit, jestli to, co se mi líbí, zapadne ke zbytku nebo ne. Ale já na to nepospícham. Světlo tam je ![]()
Lama_z_Lana Pinterest, studnici inspirace asi znáš, že? Tam maj všechno!

Lama_z_Lana Děkuji. Koukám, že ty tam teď máš dvě světla. Plánuješ je nechat a jen vybrat jiná svítidla?
Já jsem tohle řešila kk versus předsíň. Máme otevřený prostor z obýváku jak do kk, tak do předsíně a původně jsem chtěla do každé místnosti jiná svítidla, nakonec z toho vyšla jednoduchá přisazená, protože v tom pohledu z obýváku to bylo nejlepší. V obýváku jsem se pak rozšoupla se svítidlem moderna - muránské sklo i se stojací lampou.
U tebe bych si tedy rady moc nevěděla, asi to fakt bude nejlepší zabydlet nábytkem a pak teprve vybírat svítidla.
Lama_z_Lana Mimochodem, ta pracovní deska na první fotce Kan jde výborně k té pistáciové kuchyni, co jsme ti vybraly:-D. Prostě když jsem to nemohla mít já, budeš to mít ty:-D.
Já to nedozařídím nikdy, nikdy. V neděli jsem šla věšet záclony a závěsy, hodina práce, abych zjistila, že ty moje závěsy jsou uplně na nic a stejně nevisí....a tohle mi přijde mám uplně se všim!
Karja haha ![]()
No mně konečně opravili tu podlahu, je to mnohem lepší, uff. Ještě že přes to nejkritičtější místo pak bude ten ostrůvek! Poprali se s tím za daných podmínek dobře, starej barák no ![]()
Já mám úplně jako nej nej inspiraci tohle. Uvidím, co z toho nakonec vyleze. Ted si oddechnu, rozmyslím to a začnu to plánovat.

Nějak to pak cca takhle vymyslet s tím ostrůvkem.

Lama_z_Lana NO je to krásný, v tomhle nápadu tě budeme podporovat:-D
Karjamně se právě líbí ta kombinace zelenýho spodku a bílýho vršku, úplně jednoduše bez úchytek a tak. Uvidím, co na to truhlář ![]()
Musím to pak poskládat tady do těch dispozic (vlevo jsou dveře do koupelny). Tady je to ještě nesestavený to snad bude zítra. Je to teda nic moc, ta kuchyň je jak z papíru. Mám ty spodní skříňky oproti horním posunutý schválně, aby se mi tam vešla lednička (má jen 140 cm a vejde se akorát pod ty horní). Ale dole by to bez posunu nevyšlo asi o 2 cm.

Lama_z_Lana ta kuchyn co mas jako inspo je krasna, uplne to vidim. Moc hezky to spravujes, podlaha je bozi! Skrinky bez uchytek ma bracha u sebe v kuchyni (je truhlar a delal si to sam, je to fajn, otevres i zapestim, kdyz mas treba spinavy ruce (obalovala jsem u nej ted pravaky na navsteve haha), za me dobry, udelala abych si je taky. Svetla bych asi nechala dve jestli planujes ostruvek, nad nej neco vic industrial. Souhlasim taky s tim, ze nervat tam starozitny nebo klasicky mosazny lustry, ono tim, ze pouzijes neco jinyho se to odlehci.
Můj milý stěhovací deníčku ![]()
Původně jsem sušičku nechtěla, ale když chcipla stará pracka, tak když už sem musím něco stěhovat, vezmu sem tu kombinaci pračka sušička. Vím, že tu s tím někdo nebyl úplně spokojen, mám to na 8kg/5kg a vzhledem k tomu, že starou pracku na 6 kg jsem v jedny osobě stejně nepřála plnou, tak si myslim mi to bude stačit. Snad bude dobrá, no - někdo novou zkušenost s AEG?

Zkusila jsem dát stolek a židle do jídelny a myslím, že to celkem ladí. Jak je ta podlaha rustikální tak mi ani nepřekáží ty černý židle, jak jsem původně myslela že to bude hodně tvrdé.

Přemýšlím, že bych tam rovnoběžně s oknem dala tu vysokou bílou prosklenou IKEA knihovnu (Billy/oxberg) ![]()
Uff..v pondělí už bych měla mít přestěhováno komplet vše.
Lama_z_Lana Já bych tam dala něco užšího nebo nic a klidně ten stůl posunula.
Lama_z_Lana I kdyby ta susicka nebyla uplne dobra, mne proste nevysusi varku pradla, tak ji priste obcas neekonomicky a neekologicky pouzivam na nějaké kousky co potrebuji nutne nebo na zimni bundu a tak;-)
0zero7já právě nevim, jestli chci úplně něco industrial, aby to nebylooc tvrdý. Industrial třeba lampičku na pracovní stůl, to by asi šlo
. Moc se líbí stropní Artemide Tolomeo, myslím že díky tomu vyššímu stropu by sem i pasovalo. Je takový jemný, ale ne unylý. Tohle je taky krásný, ale asi už too much.

Ale co pak dát nad ten ostrůvek, no ![]()
(Mám to tu teď rozhrabany z toho stěhování)
Karja nic by bylo fajn, ale potřebuju nějaký úložný prostor. Aby bylo po ruce hezký sklo, sváteční nádobí a tak ![]()
Já tu sušičku budu asi využívat hlavně přes zimu. Na lodžii si natáhnu šňůry, na sušák v bytě prostor je. Ve starým bytě byla výhoda, že jsem ho měla postavený před žebříkem v koupelně (mám ten vysoký sušák) a v té pidi koupelně to bylo suché poměrně rychle i v zimě. No přišlo mi lepší, když už jsem musela ten stroj koupit, tu sušičku spíš mít než nemít.
Kdybych ji chtěla pořídit později, nebude kam ji dát.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí