design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline 999
19828 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 10:09

brrr Podle mě je to jedna z nejlepších věcí, co Gebrian udělal. 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 10:38

brrr taky už jsem část viděla, je to zajímavé. Tento týden jsem na hlaváku byla a hned na to člověk kouká jinak. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 05. února 2024 16:01

Uff..tak jsem se konečně odhodlala, že si objednám ten gauč, neb co sem prošla, viděla a ozkoušela, tak bída (nechtělo se mi zrovna gauč kupovat na slepo). U gauče uvedena cena za dopravu s poznámkou, že dle potřeby nabízí odnos, montáž atd. Tak jdu vyplnit všechny údaje a u nabídky dopravy tam nevidím žádnou možnost přiobjednat to vynesení. Tak píšu na customer servise, že jestli to mám objednávat někde zvlášť. Píšou mi, že tuto službu vůbec nenabízí (wtf). Tak posílám odkaz na gauč, kde je uvedena ona poznámka. Tak že se poradí a dají mi vědět. Takže mám koupit nejdřív činky až to potáhnu do 4 patra? Případně spoléhat na to, že mi to za nějakej peníz pomůže vynést ten přepravce. Nebo budu dalších pár měsíců zas vybírat...

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 05. února 2024 17:49

Lama_z_Lana Ty jo, no to je prekerka...To nevím. Snad to napíšou, že to zařídí. Já bych na nějakou úplatu na místě vůbec nespoléhala, nevíš na jakého řidiče narazis. A v bydlišti asi nikoho neznáš vid, že bys ho za nějaký peníz požádala že?

Ja mám teď nakoupeno, ale řemeslníci nejsou v kondici, se nemůžu posouvat dál, všechno v krabicích pod postelí. Než se mi to vzmatori, začne jaro a my prosím předělávame plot:D. Protože si to sambo vymyslel (nezávisle na tom, že nám uletěl, je to dlouhodobější akce, už máme i materiál doma) normálně zůstanou jen sloupky a bude novej. Z nás už tu mají lidi prdel, ale mě to nevadí, ona to je prdel, tyhlety ty prototypový akce, a je jakoby dobrý takhle přinést druhym aspoň trochu pobaveni do všedního dne;-). 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 05. února 2024 21:59

Karja no sere mě to. Tím, jak jsem limitovaná hlavně rozměrem (max 150 cm) a nebudu kecat i rozpočtem.  Páč ta sedačka nebude nijak vytížená, nebudu na ní sedět a koukat na tv několik hodin denně, nemusí být úplně top de top. Na čtení si plánuju do ložnice speciální křesílko.  No snad to klapne. 

Karjauletěl plot? To jako takovej ten drátěnej nebo nějaký fošny?

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 05. února 2024 22:05

Lama_z_Lana drátěnej to byl, ale budeme dávat dřevěnej a dle toho, jak to sambo vymyslel to dle názoru hlavního stavbyvedoucího letitýho řemeslníka pana Karji taky odletí nebo se vyvrátí. My na to máme s tátou svůj názor, ale někdo se poučí až realitou, takže počkáme no, až dojde na naše slova. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 15:54

Tak se čas nachyluje a já musím už začít konkrétně řešit tu kuchyň, kterou bych chtěla realizovat v létě. Budu ráda, když mi napíšete svoje zkušenosti, co se vyplatí, co se časem ukázalo jako neužitečný nebo zbytečný, já jsem místy bezradná Taky budu ráda, když mi vymluvíte nějaký moje vymyšlený blbosti

Kuchyň bude dělat kamarádky přítel truhlář, který mi určitě taky spoustu věcí poradí a nebude mě nutit do kravin, aby vydělal. 

Tak co bych si představovala. "Nudli" + ostrůvek. Nudle bude u zdi, která má 3m a potřebuju, aby se mi na ní vešla vestavěná lednice, deska s troubou, myčka a dřez - už je to tam tak připravené, do žádných stavebních úprav ala překopat veškerou vodu a elektřinu se pouštět nehodlám. Ostrůvek (120x60cm) bych chtěla nechat volný, bude tam akorát kávovar. Ostrůvek bude ryze jako pracovní prostor, nepočítám, že tam budou barový židle a tak. Ten ostrůvek bude v místě, kde je momentálně regál. 

Co už mám rozmyšlené jsou barvy - spodek mint, vršek bílá. V kuchyni už teď jsou pěkné bílé obklady, ty bych ráda nechala. Myslím, že se k bytu i hodí. Nevím, jakou barvu dát na pracovní desku, určitě nějakou bílou, už do té kuchyně nechci dávat žádné dřevo, protože podlaha už je dost rustikální. Co taky vím, že úplně vlevo bude lednice. Ten levý roh je trochu naprd, protože je tam vstup do koupelny.  Naházím sem fotky, jak to teď vypadá a jaké jsou tam dispozice. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:07

Zatím je pro mě největší inspirací co do barvy a stylu tahle kuchyň. Chci hladké skřínňky bez úchytek, max takový ten zkosený okraj, za který se budou otvírat šuplíky nebo spodní skříňky. Ty horní bych chtěla takový ty vysunovací nahoru. 

Co se do Tvaru týče, něco na způsob tady této (jen tedy bez toho komínu s troubou a mikrovlnkou),asi bez propojení mezi kuchyní a ostrůvkem. Nebo by bylo lepší s?

Mně se úplně nejvíc líbilo mít tu nudli jakoby "uzavřenou" jako na fotce, s vestavěnou troubou a mikrovlnkou. Jenže se obávám, že ty 3m jsou na to málo, když se tam musí vejít indukce, dřez a myčka. Plus TMix a konvice. 

Co určitě chci je ta schovaná a vestavěná digestoř, mě se ty přiznaný moc nelíbí, respektive si myslím, že chtějí prostor a v malý kuchyni to vypadá blbě. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:07

Lama_z_Lana Do ostrůvku budeš muset přivést elektřinu na ten kávovar. To se asi bez úprav neobejde. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:10

notna jasný, ono tam je vidět, že tam zásuvka je (je to vidět na fotkách na pravé stěně), ostrůvek bude nalepený hned na zdi, tohle by byla úprava minimální. Myslela jsem to tak, že to nebudu předělávat z jednoho konce místnosti na druhý.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:15

Lama_z_Lana Aha, já ostrůvek říkám tomu, co je volné ze všech stran. To jsem špatně pochopila. Tomuto říkám pult. Ale jsem laik. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:16

Lama_z_Lana my předělávali kuchyň před vánoci a za sebe vypichnu

- horní skříňky až do stropu, i když ty máš hodně vysoké stropy, ale za ty plochy bez prachu a mastnoty to stoji

- dvířka bez úchytů jsou super

- vše kde to jde dát šuplíky 

- u toho rohu u koupelny bych nedávala lednici, dle fotek tam jsou panty dveří od koupelny a bude se to mlátit. Přece jen se do lednice leze víc než třeba do mikrovlnky nebo trouby

Barvy máš vybrané krásné

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:17

Budu ráda i za tipy na spotřebiče (v nějaký rozumný cenový relaci), zatím pořád přemýšlím, jestli jít do 2 nebo 4 plotýnkové indukce a jestli myčku dát úzkou nebo klasickou 60 cm, když drtivou většinu času je v domácnosti 1 osoba, která nijak extra nevyvařuje. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:20

dupali super postřehy, díky. No když já tu lednici jinam asi nedám. Pokud ji nechci mít uprostřed kuchyně. Mám ji tam teď taky a dá se to, prostě musím ty dveře od kouelny zavřít no. Ale fakt mě nenapadá, kam s ní jinam . Budu se tam muset okrást o nějakých 15-20 cm a odsadit ji od té zdi. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:22

notna Jo, máš pravdu, asi je to spíš pult než ostrůvek. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. února 2024 16:23

Lama_z_Lana

Mas to myslim vymyslene docela do detailu. Ta posledni fotka je realna, kdyz si vezmes ze skrinky jsou po 60cm. Akorat prohodis lwdnici doleva a troubu s mikrovlnkou doprava. Takze takhle nejak to bude. Kdyz napojis ostruvek do L budes mit vic rohu a ty jsou takove problematictejsi (mame dva) a nevejdou se ti tam vsechny veci zaroven. Jen pocitej, ze nebudes mit moc mista mezi drezem a varnou deskou. A taky skrinka pod drezem je plonkova a mycku nemuzes mit pod varnou deskou atd atd. Chce to si to nejak nakreslit nebo zkusis Ikea planovac jen tak pro formu. 

My ted mame desku jakoby do prostoru na tom ostruvku (zdravim Karju), ale mame prostoru hodne. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:24
Reakce na Lama_z_Lana:

Toto se podle mě na 3m vejde. Před par lety jsem zarizovala kuchyň téměř úplně stejnou, jen ten komín vlevo s troubou tam nebyl a měla ta linka 2,4m Trouba byla pod linkou.​

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:25

Lama_z_Lana jen drobná poznámka k lednici, panty dveří lednice jde určitě prehodit na druhou stranu a hned  bude přístup pohodlnější. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:29

Jos děkuju za postřehy. Desku na pult jsem zavrhla kvůli digestoři. Mně by se to líbilo nejvíc jako na poslední fotce, i mít prohozenou tu troubu s lednicí. Dřez bez odkapávače. To by se pak nabízelo mít tu užší myčku a indukce jen na 2 plotny. Ale co se mi líbilo na té variantě lednice vlevo a trouba vpravo, že by ta trouba byla schová za pultem. No ale kam pak s mikrovlnkou. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 16:30

letolet jo to určitě, lednice by otevírala panty vlevo. Tady u té, co tam mám by to šlo snad i prohodit, ale byla jsem líná a věděla jsem, že je tam jen dočasně.