design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:22

Lama_z_Lana Do té kuchyně, o které jsem psala, jsem dala troubu od Whirpool kombinace MW/horkovzduch. Byla jsem s touto kombinací spokojená už před 20 lety, kdy jsme si ji pořídili do prvního bytu. A měli jsme ji strašně dlouho. Pro 4 lidi se v ní peklo a vařilo v pohodě. Teď tu novou nepoužívám, nebyl to můj byt, ale majitel je s ní spokojený. Bydlí sám, ale občas vaří pro 4-5 lidí a v pohodě.

Pokud bys měla zájem, můžu ti sem dát fotku tech.plánku od truhlářů, kde je 60cm varná deska, pod ní ta trouba + 60cm pracovní plocha, pod ní myčka + 60cm dřez, pod ním odpakové koše + 60cm lednice a mrazák. nahoře skříňky, nad varnou deskou je digestoř, v horních skříňkách jsou i umístěné zásuvky, které vyjíždí směrem dolů, jinak jsou skryté. 

Ta kuchyň má i ten pult/ostrůvek, jaký chceš s kávovarem u zdi :-) A v něm je i ta vinotéka. Vybírali jsme podle hlučnosti. Já ji při běžném provozu vůbec nevnímám. Ale ty jsi asi citlivější osoba.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:24

continuity díky za tip, prozkoumám, to vůbec neznám. To by pro mě bylo zajímavý řešení  

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:25

notna Pokud by Ti to nevadilo, moc by mi to pomohlo

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:26

Jsem team úchytky, viděla jsem pár kuchyňských linek v matu bez a je to na dvířkách vidět. Horní skříňky nemám a dole jen šuflata. Spotřebiče Elektrolux a keramický dřez. Mikrovlnku nemám a ani digestoř. 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:28

Lama_z_Lana dělal to Whirlpool, ale dnes do kterého apartmánu přijdeme, tam to mají, od různých značek. Vypadá to jako běžná troba, jen trochu nižší, dělají se vestavěné. 

Ta poslední Whirlpool není moc povedená, já ji chtěla kvůli crispu, ale je horší než ty předtím. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:34

Lama_z_Lana Ta dvojí hloubka skříněk je fajn, protože při plné hloubce skříněk by ti ty skříňky vadily při práci a taky by to vypadalo dost stísněně. Nám se do těch míň hlubokých v pohodě vejdou ploché talíře, sklenice jsou nadosah i z poslední řady. V těch horních hlubších skříňkách je prostoru hodně, tam se vejde spousta věcí. Ale je potřeba dávat dopředu ty víc používané a dozadu ty méně. Jak je to až do stropu, nejde dozadu už dosáhnout. U těch horních taky doporučuji nastavit výklopné otevírání tak, aby se neotvíralo úplně, ale  jen do výšky, kam dosáhneš.

Dřez bych vzala normální 60, ale typ, který lze částečně zakrýt deskou a tím si prodloužíš pracovní plochu a má vkládací odkapávač, který buď využíváš nebo snadno vyjmeš a máš velký dřez. Podobný typ jsem měla v bytě a bylo to hodně praktické https://primagran.cz/kuchynsky-drez/kuchynsky-drez-granitovy-jednokomorovy-bez-odkapavace-a-prostoru-pro-prislusenstvi-a-desku-oslo-60-pocket-multilevel-darek.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=kuchynsky-drez-granitovy-jednokomorovy-bez-odkapavace-a-prostoru-pro-prislusenstvi-a-desku-oslo-60-pocket-multilevel-darek&gad_source=1#/153-policku_na_prislusenstvi-policku_na_prislusenstvi_v_levo/158-sada_s_darky-rolovaci_odkapavac_chrom_rezaci_deska_z_bukoveho_dreva/32-barva-cerny

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:35

No a s tím se pojí další dotaz...co tyhle vnitřní "udělátory" do skříněk a šuplíků. U šuplíků bych ráda tichej dojezd, ale ještě něco takového, co má smysl? Případně nějaké tipy ohledně vnitřního uspořádání (třeba takový ten šuplík v šuplíku)? Já si zase nechci navymýšlet blbosti, do rozpočtu i tak vejdu jen tak tak, si myslím. 

Kan mně tedy ty úchytky neberou moc vzhledově (po dlouhý se mi líbí akorát ty, co si dali naši, ale ty by se mně nehodily), ale hlavně se to blbě uklízí. Hladkou plochu setřu a je to. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:39

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:42

Lama_z_Lana Mám i ten pult, ale ne teď u sebe. Tak pokud by ti toto nějak pomohlo, můžu poslat někdy později i ten. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:45

Lama_z_Lana A ještě můžu doporučit osvětlení linky s bezdotykovým spínačem. Máme to v kuchyni a je to super. Máchnu rukou a rozsvítí se nebo zhasne. Někdy to teda reaguje na velké množství páry nebo velkou mouchu, ale i tak mi to přijde super. 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:49

Lama_z_Lana no na potraviny než suflik se mi osvedcil vysoký vysuv. Ségra má takový snad 30 široký, vysoký, vejde se tam toho hodně a je to přehledné. 

Já mám potravinovou skříň zorganizovanou jinak, ale já mám hodně zásob. To by se ti nehodilo

Pak nejsou špatně ty úzké výsuvy jen na výšku spodní části linky, mám tam základní koření nebo tablety do myčky, hasicak a oleje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 17:52

Lama_z_Lanašuplík v šuplíku může být estetičtější, ale je to nepraktické. Do L bych nešla, nebude to vypadat hezky a získáš tím podle mě akorát špatně využitelný roh. Dvojí hloubka horních skříněk je dobrý nápad, pokud máš vyšší stropy. Místo bezúchytkových skříněk bych dole udělala ty žlábky, přecejen se to hůř otvírá.

V tvém případě bych šla do té kombinované trouby a úzké myčky. Dřez bych chtěla standartní velikosti, já se neobejdu ani bez odkapávače, ale ty honíš každý centimetr.

Ten IKEA plánovač zkus, ty spotřebiče do menších skříněk nenarveš, takže se stejně budeš držet těch základních 60cm. Pak to samozřejmě doladíš s truhlářem.

Ostrůvek budeš mít jak hluboký? Můžeš mít skříňky z obou stran.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:53

continuityjo to vím, to je dobrý, ale bojovala bych s prostorem. Co v kuchyni naštěstí řešit nemusím jsou odpadkový koše, ty mám všechny v komoře/spižírně. Ten regál pak přijde právě tam, takže místo na ukládání budu mít i mimo kuchyň. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:57

Evaevaano, vidím to zatím na nějaký ten žlábek. To teď různé obcházím a koukám, jak to mají kde řešené. 

Právě ta dvojí hloubka, si myslím, by to odlehčila Stropy mám 3m a bojím se, že pokud chci skříňky až do stropu, aby to nepůsobilo mohutně. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:58

Evaeva jo ostrůvek/pult bude 120x60cm

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 17:58

notna moc děkuju, prozkoumat to! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 18:16

Lama_z_Lana to je standartní hloubka, těch 60. To nevadí, akorát bych skříňky (spíš šuplíky) dala jen ze strany kuchyně. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 18:23

Evaeva jo, to určitě jen z jedné strany. Víc než těch 60cm bych nedělala. Stěna má k futru 230cm, takže 60cm z jedny i druhý strany a bude tam prostor 110cm, což snad stačí. Ten regál má 80cm a když stojím u sporáku, už mi tohoisto přijde málo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 18:27

Lama_z_Lana ano, to máš pravdu, to je tak akorát pro jednoho až dva kuchaře.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:01

Jos mycka pod varnou deskou jde, jen je to trosku problematictejsi, mela jsem to tak kdysi. Lama_z_Lana souhlas s suflikama a ten pod drezem na odpadkac s takovym tim otviranim kolemem (nemela jsem a dost me to stvalo;-) jo a myslim ze tobe by dvouplotynka mohla stacit s tim thermomixem i teoreticky konvice klasicka na ni. jo jeste ad mycka - Miele /jinou uz bych nebrala/ jsou i nizsi nez ostatni tak by to na tu desku jit mohlo