design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:04
Reakce na notna:

Lama_z_Lana A ještě můžu doporučit osvětlení linky s bezdotykovým spínačem. Máme to v kuchyni a je to super. Máchnu rukou a rozsvítí se nebo zhasne. Někdy to teda reaguje na velké množství páry nebo velkou mouchu, ale i tak mi to přijde super. 

​jj taky doporucuju:-) muchy mi teda nechytala

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:12

Lama_z_Lana mikrovlnku nemám, byť jsem sama, stačí mi ohřívání jídla v mikrovlnce v práci,  doma si raději ohřeji klasicky. Přijde mi, že z mikrovlnky to vždy chutna hůř. Ale mám ve skříni přípravu na možnou mikrovlnku - vzadu je otvor a zásuvka. 

Umyvadlo mám menší s malým odkapávací. Myčku naopak 60 cm a plechy myju v ní. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:31

Do ostrůvku doporučuji 3 šuplíky na celou šířku a do toho horního ten vnitřní. V horním mám příbory a často používané náčiní, v tom vnitřním příležitostně používané náčiní a milion drobností. 
chce to dobre kování, které je teda dost drahé, ale stojí zato (Blum - určitě vyšší radu, než ma Ikea)

Offline Myrtila
5354 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:38

Lama_z_Lana Co tu ještě asi nepadlo - u kuchyně úplně na míru bych zvážila výšku pracovní desky, my si ji nechali dát mírně vyšší, asi o 4 cm, a i když jsem malá, vyhovuje mi to mnohem víc než ta standardní výška. Možná by to pomohlo i při tom, když by měla myčka být pod varnou deskou, že by se to tam lépe vešlo?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:41

Myrtila zas pokial chce nechat stavajuce obklady, tak bude asi musiet zachovat povodnu vysku dosky.

Offline Myrtila
5354 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:43

Mrakoplas Že by pak chyběl kousek nahoře? Když by i horní skříňky pak byly výš? Vidíš, to mě nenapadlo, to je dobrá připomínka. 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:45

Lama_z_Lana Dneska jsem na tebe myslela, dej si ctyrplotynkobou určitě a pokud to jde, tak tu na ten vyšší příkon, nevím, jestli tam máš kabel;-). 

Jinak to máš vymyšlený nádherne, vejde se všechno. 

Online DruI
5589 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:46

Myrtila Tak ony horní skříňky můžou zůstat ve stejné výšce pokud ta vyhovuje. Za sebe bych se ale radši vzdala původních obkladů a udělala vyšší linku, vážně je to pohodlnější (a to měřím jen 160cm)

nebo teda v případě Lama_z_Lana bych možná nechala část s umyvadlem klasicky vysokou a tu pultovou část nechala udělat o kousek vyšší, protože vzhledem k prostoru asi kuchyňské práce bude dělat hlavně tam.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:47

Evaeva

puvodne jsem vnitřní suplik nechtěla, ale osahala jsem si v kuchyňskem studiu a usoudila, ze to půjde. A jo, jde. Takto mám 3 stejně vysoká čílka, hloubka spodních šuplíku je dostatečná na hrnce, krabičky, věci k robotu ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 19:51

Makara já mám dvě stejné a spodní hlubší. Já si v tom v ikei vždycky skřípnu prsty, ale hlavně já nemám v šuplíku téměř nic, co se nepoužívá často, na to nemám místo mám jednu šuplikovou skříňku 60, kde jsou nože, příbory a mísy a pak 90, kde je náčiní, poklice a mixéry. Víc se jich nevešlo.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:53

Lama_z_Lana Ty úchytky si promysli, fakt si to prosahenej někde, a vyber to, abys na to dřevo fakt nesahala. Ony jsou nějaké ty vnitřní, s něčím ti poradí truhlář, některé se nedoporučují, že má pak tendenci se ten materiál nějak ničit. Truhlář by mohl i nějaké ty skryté úchytky mít. Já mám kombinaci všeho, úchytka, tip on a pak mám takový to jak ty horní skříňky vysunes nahoru...no a jako není to fakt prakticky, naštěstí to mám tam kde je dřevěný dekor, takže to není tolik vidět. Na matu by mi asi slehlo. Ona právě ta běžná úchytky se neudržuje vůbec nijak, tam fakt nic nezůstane;-). 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:02

Díky všem za tipy a postřehy, mám zas nad čím přemýšlet. Udělám podrobný průzkum tečh spotřebičů, ať už mám konkrétnější představu i o celkový ceně. 

Jina jsem byla změřit linku, od země 85cm, ta výška za mě OK, nemám pocit nepohodlí. U těch obkladů jsem přemýšlela, jestli by nešla aspoň řada (tj. 10cm) nějak šetrně sundat, to spíš by mi bylo při mojí výčce pohodlnější. 

Jinak nevíte, jestli se nějak speciálně říká tomu typu kuchyně, jako je ta celozelená z inspirace? Že jsou ty tva komíny po stranách a celé je to jako taková krabice?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:08

Karja tak u těch horních se to otevirá jakoby zazadu skrz ten převis, ne? Nebo tak jsem si to teď zkoušela u našich. Zevnitř mají nějakou drážku, že to za to zavřeš. Nebo máti to dělá přes ten kovovej mechanismus. Jo, ta bezúchatková řešení budu teď zkoumat, já hlavně nechci nic vystouplého z té desky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 20:26

Lama_z_Lana já jsem jako kompromis zvolila tyhle lišty, protože kuchyně bez úchytek se mi líbí, ale praktické to není a brzy by mně to štvalo. A nebo ten profil na horní hraně.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:27

Lama_z_Lana Hele, jo, já tam mám převis, takže při otevírání do toho jde žduchnout jen prsty, ale stejně to spíš beru za to. A ze zadní strany nic nemám no:-/, takže to taky stahuju za tu desku, ono to jde vzít i jen zezadu, jenže to v mojí rychlosti pohybu v kuchyni fakt nedělám;-)

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:31

Lama_z_Lana jo, taky mám vyšší spodek a je to podle mě lepší na práci... on je na to nějakej vzoreček, myslim výška děleno dvěma plus něco, 5? 10cm?... teď jsem to měřila a je to 96cm vč. desky...

a tip ještě jeden mám, když to bude dělat truhlář: místo soklu nechat udělat šuflata neviditelný! mám tam plechy na pečení, pizza-stein, pytle na odpadky, party-nádobí, formičky na cukroví...

a ta vnořená pracovní plocha mi připadá jak někde v karavanu, nebo takový ty kuchyně, kde musíš nacpat všechno do malýho prostoru... prostě stístěnej pocit z toho mám... já vůbec ty horní skříňky nějak nemusim, ale to je zas muj atyp půdní, no...

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:32
Reakce na Lama_z_Lana:

Mně se úplně nejvíc líbilo mít tu nudli jakoby "uzavřenou" jako na fotce, s vestavěnou troubou a mikrovlnkou. Jenže se obávám, že ty 3m jsou na to málo, když se tam musí vejít indukce, dřez a myčka. Plus TMix a konvice. 

No a to nemůžeš tu linku protáhnout aspoň do L celou (jen "oříznout" ten konec že to nebude vyčnívat takže to jako nebude uzavřený) až k těm dveřím do ložnice? Nemáš tam to okno, tak bys tam mohla mít i skříňky nahoře, tak jak jsou na tý levý straně resp. v čele kuchyně... víc úložnýho prostoru bys měla... možná bys mohla mít tu ledničku tam, na konci toho L.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:36

Karja ze zadni strany jsme si nechali dodelat ty uchytky na zavirani dodatecne a supr, ja teda bezuchytky s drazkou vrele doporucuju 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:50

barbucha jo už Tě asi chápu to už jsme to řešily. když já už na té stěně jak jsou dveře horní skříňky nechci. Chci je až ke stropu a to by bylo hodně přeplněný (plus by tam byla daleko větší spotřeba materiálu a celý by se to dost prodražilo). Mně se právě líbí, že ten pult to oddělí od kuchyně/obýváku. 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:53

viktorka_od splavu No hele a jak ti to dodělali? Musí se to odmontovat a převést na dílnu? ted budou dělat u sousedů, zkusím je překecat