Lama_z_Lana S dvouplotenkou a/nebo mensi myckou se vejdes urcite. Drez bez odkapavace taky misto usetri. Plus si odkapavac koupis v Ikee a muzes ho vyndat jen podle potreby (taky jeden mam a vyuzivam jen kdyz myju vic veci v ruce). A s mikrovlnou...zcela uprimne u nas nejmene pouicany spotrebic. Mame ji ted jako na tom obrazku a obcas neco ohreju, ale tak dvakrat do tydne max.
Ad spotrebice. Puvodne jsem taky chtela zainvestovat, treba i do Miele. Ale ty ceny...Nakonec mame uplne obycejnou pecici troubu Mora, mikrovlnku z Ikey a jenom desku mame takovy stred, indukcni Electrolux. Tim ze vsechno je designove podobne, tak to ani neni moc poznat. Vari a pece dobre vsechno. Nejvic bych uzila profi kavovar, ten bohuzel nemam
, ale je to jediny spotrebic kde jsem narocna celkem.
design a architektura
Lama_z_Lana Vestavěná (schovaná) digestoř ano, mám a jsem spokojená. Myčka stačí úzká, si myslím.
Zvaž, jestli bude aspoň malý odkládací prostor po obou stranách varné desky.
Vyhovuje mi veliký dřez - že se v něm dá pohodlně umýt plech z trouby. Všude jinde než doma mi dřezy přijdou nějaké malé. :)
Svetlo určitě nad linku (LED pasek asi) i nad ten ostrůvek/pult.
Mas to vymyšlený pekne, tesim se na realizaci.
U spotřebičů bych se nejvíc zaměřila na lednici a její hlučnost (tu máme také Electrolux, ale fakt jsem vybirala podle hluku, mame ve stejne mistnosti i spani, kdyz jsme obetovali loznici na druhy pokojíček) a na kvalitní odtah. Máme také vestavěný odtah a to Elektrolux a oproti minulému fakt táhne a nemám vůni cibulky po celém bytě. Co se týče mikrovlnky, tak tu u nás nejvíc používají děti.
eM mně se třeba moc líbí keramické dřezy s přiznaným čelem, do bytu by se to i hodilo. Hledala jsem i obrázky jak takový dřez vypadá se strohou a minimalistickou linkou a překvapivě dobře (většinou je vídám u těch "venkovských" kuchyní). Jen je to na ten malý prostor už podle mě "too much" ![]()
Dřez mi bude stačit normální velikost, plechy nemám a ani nevím, k čemu bych je použila ![]()
Upeču max maso a zeleninu v nějakým menším pekáčku.
dupali Ano, hlučnost budu řešit taky (ale s tím hučákem u mě na bytě, haha). Z toho důvodu jsem taky opustila od vinotéky, moc se mi líbí jak je to na obrázku té béžové kuchyně. Ale ty jsou prý hlučné opravdu hodně. Naši před týdnem dokončili jejich kuchyň, byla jsem to omrknout a mají právě vestavěnou vinotéku a to je teda rachot. Já mikrovlnku celkem používám, protože když už něco uvařím, tak to je na víc dní a ohřívám. Ale taky si pohrávám s myšlenkou se na ní vykašlat, ale bojím se, že mi pak bude chybět.
Lama_z_Lana supliky, kde se da a troubu spis vys, ne pod urovni linky. Jak to mas na poslednim obrazku je vyska OK
Zkusím ještě dát šanci tomu plánovači ikea, ale jak tam mají pevně nastavené ty rozměry, tak mi to místy nešlo vedle sebe skládat, pokud tam byl překryv (abych si to představila aspoň orientačně), pak jsem se u toho strašně navztekala.
A jakou máte zkušenost s tou dvojí hloubkou horních skříněk? Zase, vizuálně se mi to líbí, ale zase si říkám, že se trochu okradu o ten úložnej prostor.
Zkusenosti nemam, ale vizualne se mi to libi :)
moora šuplíky se mi taky líbí víc, budou hlavně na tom pultu. Protože když na lince bude dřez a myčka, už tam asi moc prostoru nebude.
Lama_z_Lana a nebylo by lepší místo toho odskočenýho pultu protáhnout tu linku do eLka? na pracovní prostor to bude zcela jistě lepší, pocitově i reálně víc plochy... na ten pult postavíš něco akorát tak ke zdi... bych se bála, že to spadne... ![]()
jo a mikrovlnku nemám a nikdy jsem neměla, a ani mi nechybí... vůbec netuším, k čemu bych ji používala
Ja bych pult nechala. Ty rohy jsou trochu marnej prostor. Mam to podobne, mezi linkou a pultem jsou totiz dvere do pokoje. Na pulte stoji kavovar a zmrzlinovac
já mikrovlnku nemám asi 6 let a pořád mi ještě chybí. ![]()
RoSa A kam da tu troubu? Kdyz vlevo bude lednice, pak linka. Musela by ji dat k te druhe zdi, kde je ted regal....
Jos a vidíš: tam, kde je teď regál, by vlastně mohla bejt na závěr toho elka lednice, která by schovala třeba ten kávovar postavenej na lince...
Lama_z_Lanakdysi jsme spali u příbuzných v obýváku s vinotékou a byla to tortura![]()
Jinak já bych upřednostnila jednu hloubku skříněk, protože úložného prostoru není nikdy dost. U toho ostrůvku záleží na velikosti. Než malý, tak radši udělat Lko kuchyni. Malý ostrůvek mají příbuzní a jak je to malé, tak na tom nikdo nepracuje a z ostrůvku je skladiště na papíry a jeden kalendář.
Já jsem uchylna na symetrii, takže bych musela mít horní skříňky zarovnane v jedné hloubce....navíc tam někde nahoře ve skříňkach povede odtah od digestoře ven, ne?
RoSa To Lko je varianta, se kterou taky pracuju (právě kvůli té lednici), ale líbí se mi o trochu míň. Protože si říkám, co s horníma skříňkama. Mít je všude nad Lkem, to už by ta kuchyň byla asi zbytečně mohutná (dát tam teda nějakou polici?). Nevím, jak by to vypadalo kdyby tam nebyly žádné horní skřínky a jen do výšky trčela ta lednice (volně stojící, vestavěná?). Plus bych tu lednici chtěla mít co nejdál od postele. Ale úplně jsem to nezavrhla.
A ještě k těm odskocenym horním skříňkam, jak by jsi řešila barvu? Když dole bude zelená a nahoře bílá plus odskok...
Lama_z_Lana to Lko bych asi nedávala
Lama_z_Lana existují trouby kombinované s mikrovlnnou. Pokud moc nevaris, tak bych to vzhledem k úspoře místa hodně zvazovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí