design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:54

Karja Já se zase spíš přikláním k těm 2 plotnám. Jako, co já tam reálně vařím na tom sporáku. Míchaný vejce, dodělávam tam těstoviny ve "wok" pánvi, občas rizoto. Vývar. Všechno ostatní jako brambory, rejži, těstoviny mi udělá TM. Nesmažím, maso a zeleninu buď peču nebo dělám v páře. Něco takovýho (šíře 36 cm) by mi myslím mohlo stačit. 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:54

Lama_z_Lana jo ty máš v tý místnosti obývák? co teda do U? a horní skříňky určitě jen na jedný straně

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:56

RoSa Lama_z_Lana Hele místo toho vnoření si můžeš nechat zúžit všechny ty horní skřínky, nad pracovní plochou. To jest, že hloubku 60 budou mít jen nad lednicí a troubou, prostě, kde je celej panel od země až ke stropu a jak ti začne pracovní deska, dej si ty skřínky až ke stropu v té menší hloubce. Tak to mám já a je to hezký, já mám teda 360, ale myslím, že by to fungovalo opticky i o tu 60 méně uplně v pohodě. L nedělej, nebude to tak vzdušný.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:57

Lama_z_Lana Když mě ta kuchyně nepřijde tak malá aby byla vošizená. Ale ono asi vid, tam nacpeš vlastně lednici, troubu, dřez, indukci a máš plno....všechno pak musíš dělat naproti

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:57

RoSa no obývák...gauč tam bude

Plus jídelní stůl, dvě židle a skříňka. Je to poměrně malé (16m2), takže tu kuchyň nechci úplně monstrózní. Stačí, že bude až do stropu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 20:59

Lama_z_Lana ten termomix budeš mít kde? V té zadní části nebo na pultu? Jestli vaříš jen to, co píšeš, tak bych šla do té dvouplotýnky, i když jsem se původně na to moc netvářila. Ještě mně napadá k té myčce. Co se myje z toho termomixu? Aby se ti ta nádoba vešla do menší myčky třeba i se 4 talíři. Nevím teda, jak je to velké.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 21:01

Karja horní skříňky přímo nad pracovní deskou nikdy nemůžou být hluboké jako spodní část, to by ses mlátila do hlavy. A souhlasím s tebou, že L nebo U by bylo zbytečně mohutné.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:05

Evaeva ten TM by zůstal v místě, kde je teď. Předpokládám, že úplně vlevo bude "komín" (buď s lednicí nebo troubou)a hned vedle bude vestavěná myčka, takže by seděl tam. V těch místech je už je i to připojení na myčku připravené, tak to dává i smysl. Dřez by se posunul doleva aby vznikl prostor mezi ním a tou indukcí, aby mohl být nějaká odstup od komína vpravo. Musím to teď hodně dobře naměřit. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:06

Makara tiez mam vnutorne sufliky a som s nimi spokojna. Ale prsty som si do nich uz tiez raz privrela Evaeva 

Lama_z_Lana mme sa paci varianta s ostrovcekom, ze to tu kuchynu trocha oddeli. L mi pride na ten maly priestor uz moc. Farby si vybrala pekne, len ja z vlastnej skusenosti bielu dosku uplne neodporucam, celkom ju uz lutujem. Ale my sme rodina patlalov

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:08

Mrakoplas chytá patinu od jídla? Jenže jakou jinou barvu? Už do toho rozhodně nechci míchat další dřevěnej dekor. To se ještě asi porádím s truhlářem, jaký jsou možnosti těch materiálů. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:12

Lama_z_Lana mna sestra presviedcala na sivu, aspon nejaku napodobeninu kamena. Nedala som sa a teraz pomerne lutujem. Ale ja mam spodok drevodekor, kachlicky biele a aj vrchne skrinky biele, nic ine som si tam nevedela predstavit. Jako ona je pomerne odolna, nic co by cif nevyriesil ale vsetko je na nej vidiet, furt musim umyvat (a to ja som na cistotu neni uplne punktlich)

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:12

Lama_z_Lana kámen?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:18

RoSa Kámen je krásnej, ale nevím, jestli by se mi vlezl do rozpočtu. Uff. Prozkoumám ty spotřebiče, ukážu návrh truhláři, ať mi to alespoň orientálně nacení a uvidím

Offline Jimik
příspěvků moje polička 06. února 2024 21:18

Lama_z_Lana Ještě si pohlídej využití hloubky skříněk. Třeba Ikea má využitou celou hloubku korpusu, takže se vešly za sebe dvě řady běžných hrnců a teď máme kuchyň od jiného výrobce a přestože korpus je zevně hluboký stejně, ten vnitřní prostor není využitý zcela, je hodně zanořená zadní stěna a u šuplíků zbývá za jejich zadní hranou jetě pár cm. Ono to na cm nevypadá jako velký rozdíl, ale z hlediska využití skříněk je to docela znát, protože už se nevedjou dvě řady nádobí za sebe, takže co jsem předtím měla v jedná 60, jsem musela rozdělit do dvou. Když ti to bude dělat kamarád, tak asi nebude problém si tohle pohlídat.

A zásuvky v soklu jsou prima vychytávka.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:22

Jimik díky, na tohle určitě myslím! Teď jsme to řešily s máti při vybírání vnitřních organizérů do její kuchyně, že má ty šuplíky málo hluboký a celkově takový divoký rozměry. 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:42

Lama_z_Lana 

No, 16m čtverečních neni moc. Ale osobně bych tam, mít tu možnost volnýho rohu, šoupla tu linku do L. I pracovní plocha se tím zvětší. ALE: nedala bych tam skříňky nahoru, ani na jednu stranu teda... ty fotky jsou zavádějící anžto ty kuchyně na nich jsou evidentně větší... a ty skříňky nahoře tu malou kuchyň vždycky ještě zmenšej bych řekla.

Já mám v paneláku taky kuchyň malou - nemohla jsem tu linku protáhnout až pod okno, do L jsem neměla šanci, tak mám dolní skříňky s pracovní plochou naproti sobě u dvou stěn (čili mezi nima uličku tak akorát), takže úložnýho prostoru dost a dost - a nahoru jsem dala jen poličky, přišlo mi to takový vzdušnější ten prostor. Nádobí, hrnce a podobný krámy jsou skrytý ve skříňkách a šuplíkách, a na poličkách jen sklenice, hrnky a kořenky. A odkapávač, to mi přišlo hodně praktický! I když máš myčku, přece jen člověk občas vypláchne sklenici jen tak... a visutej odkapávač nezabere místo na ploše. Toho bych se nevzdávala

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 21:45

Jimik ikea má nejhlubší skříňky... což dělá problém celému sídlišti, protože se za ně nevejdou trubky od odpadu, které jsou tažené po zdi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 21:48

barbucha já teda radši dvě Íčka než L nebo U. No takže mám L a naproti vysoký blok, dvě Íčka tu nedávaly smysl.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 21:58

barbucha já myslím, že ta moje bbe stejně velká, jako ta celozelená, co jsem dávala jako inspiraci. Kdyby ty skříňky nebyly až ke stropu, tak tobude takové useknuté a výsledku ten prostor bude působit nižším dojemem. Je to vidět u té současné kuchyně. Navíc co s tím volným místem tam. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:13

Karja souhlasím, min hluboký horní skříňky i neudělat do U