design a architektura

09. října 2016 22:17
Online barbucha blogger
35920 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:18
Reakce na Evaeva:

Jimik ikea má nejhlubší skříňky... což dělá problém celému sídlišti, protože se za ně nevejdou trubky od odpadu, které jsou tažené po zdi

​Ale vejdou, kuchyň mám z Ikea a jsem ráda, páč tam aspoň nastrkáš všechno právě!

Co se preferencí íček/elka týče, holt se musí člověk přizpůsobit, no. Panelák je panelák. Já od toho elka upustila hned, protože úplně stejnej byt jako já mají rodiče snachy na Dědině, a přičinili si tam to L - pročež na jídelní stůl pod oknem lezeš málem přes ty skříňky, do těch našich nudlí se to prostě nehodí, to chce prostor... mně se ty dvě souběžný linky vešly na chlup (aby se daly otvírat protilehlý dvířka, myčka nebo sušička a tak), a taky jsem potřebovala aby v tý uličce prošly dvě osoby a nezabily se, anžto milostpán má rád společnost a jakmile se jmu něco připravovat, votravuje v kuchyni hned taky!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:22

Lama_z_Lana tmavsi sedou

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:28
Reakce na Evaeva:

Karja horní skříňky přímo nad pracovní deskou nikdy nemůžou být hluboké jako spodní část, to by ses mlátila do hlavy. A souhlasím s tebou, že L nebo U by bylo zbytečně mohutné.

​ale my myslíme ty u stropu, jakoby ty navic

Online barbucha blogger
35920 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:31
Reakce na Lama_z_Lana:

barbucha já myslím, že ta moje bbe stejně velká, jako ta celozelená, co jsem dávala jako inspiraci. Kdyby ty skříňky nebyly až ke stropu, tak tobude takové useknuté a výsledku ten prostor bude působit nižším dojemem. Je to vidět u té současné kuchyně. Navíc co s tím volným místem tam. 

​To máš pravdu, když už skříňky nahoře, tak až nahoru. Pořiď si schůdky

To jen já mám prostě ráda ty kuchyně bez horních skříněk, odjakživa se mi líbily nejvíc. Ale to už je na vkusu každé soudružky, ehm majitelky

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:32

Lama_z_Lana Ten kámen můžeš mít jen v imitaci. Asi to chce něco strakatého. To musíš vidět, zajdi někam do vzorníku. A vybírat budeš z eggeru? 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:33

barbucha Jako teď to docela letí jen ty police, ale dřív když to nebylo tak in, tak to na mě jako taková nizkonakladovka,že na celou kuchyň nebyly peníze. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:34

barbucha Jasný, bez horních skříněk je to tak hezký, boyfriend má velkou kuchyň do U, celou bez horních skříněk a je to super, ale je tam na to fakt velkorysej prostor. Ale vzhledem k množtví těch vestavnejch spotřebičů na malou plochu se každá skříňka hodí. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:38

Karja to uvidim, v tom já se prd vyznám, co je dobrý, to budu řešit s tím truhlářem. Z eggeru se mi teď dělá botník, tak to aspoň vosahám

Online barbucha blogger
35920 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:39

Karja 

Muhehe.

Teď nakonec letěj ještě horší věci - jako místo dvířek u těch skříněk jenom závěsy! To je teprve žebrota! Si pamatuju že jsme to měli kdysi ve starý kuchyni taky, to byla "linka" stlučená snad z bedniček vod rajčat a ty závěsy samozřejmě z kanafasu kostkovanýho! 

Teď když to vidím na instáči třeba, jako by mi bylo zas pět

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:39

Lama_z_Lana Ha, já taky vím prd, to kvůli barvam:D

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:41

barbucha To mela babicka ve spajzu...no a teď to mám po ní, ale fakt origo tu snad 60letou polici ve spajzu taky:D Ale vona fakt jak kdyby byla na miru:D Zaves jsem dala dolu;-)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. února 2024 22:42

No kvuli barve by to bylo fajn. Ja ten botnik budu mit v kombinaci sedohnedy drevo (vybirala jsem to tu ze vzorniku podle dlazby, at se to tu tolik baravne netluce) a prave tu mint barvu, at to barevne navnadi na tu kuchyn. No snad to bude pekny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 23:05

barbucha vejdou, když uděláš hlubší desku, která ti jednak ubere místo a jednak na ní musíš dýl čekat. Ale zase můžeš použít ty jejich organizéry

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 23:05

Karja jo takhle, tak to beru zpět 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 07. února 2024 03:17

Lama_z_Lana Čtu to se zpožděním, takže se možná budu opakovat, ale než to dočtu, tak to zapomenu. :-) Podle mě ti 3 metry stačí, myčku můžeš mít menší a nezapomeň, že ji můžeš dát i do výšky (což je řešení, které dost prosazuju, zohýbáš se k ní totiž daleko častěji než třeba k troubě....). Židle u pultu bych ještě zvážila, můžou být nenápadné a zasunuté pod okraj, u našeho ostrůvku je to nejoblíbenější místo a přesunula se tam i většina večírků, kolikrát si tam i sednu s počítačem raději než ke stolu. A do třetice, určitě bych nedělala klasickou rohovou kuchyň, ty rohy jsou fakt naprd, ale možná bych zvážila dát tam na tu zeď jen horní desku, klidně užší, můžeš na ní mít tu mikrovlnku (i pressovar) a pod ní třeba odpaďák nebo odpaďáky na tříděný odpad. 

Jo a Ikea prodává troubu kombinovanou s mikrovlnkou. 

Než to dočtu, možná mě ještě něco napadně. :-) 

No a po dočtení tě musím uklidnit, že dvě plotýnky ti budou určitě stačit. Já přežila život za svobodna s jednou a rodinný život s dvěma a nijak jsem nestrádala (mám teda rýžovar). Čtyři plotýnky mám asi dva roky. A v Japonsku je standard 3. :-)  Každej není poloprofesionální kuchařka jako Karja

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 07. února 2024 06:16
Reakce na Karja:

viktorka_od splavu No hele a jak ti to dodělali? Musí se to odmontovat a převést na dílnu? ted budou dělat u sousedů, zkusím je překecat

​ja mam dojem ze prijel chlapik a pridelal to, ale prece jen je to 10 let, tak uz si houby pamatuju:-( bylo to ale razdva urcite a nic za to nechtel

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. února 2024 08:54

Karja ty police nejsou pro každého, hlavně pokud máš tendece zaskládávat plochy. My máme kuchyn do L a nad jednou stranou místo horních skřínek dlouhou dubovou polici. Je krásná, dělal jí táta, ale nesnáším jí. Malovala jsem si to hezky, ale bohužel sdílím prostor s bordelářem, takže je to sklad na šroubky, imbusáky, nabíječky apod. Lituju tý police každý den.

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 07. února 2024 10:07

Mě by otevřený police v kuchyni zabily. Už jen z ty představy, že bych musela neustále likvidovat mastný prach ze sklenic, hrnků a polic pod nima se mi všechno ježí. Stačí mi digestoř. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 10:22
Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2024 11:16

Tabea No presne. Ve stare kuchyni byla vysoka police a to bylo neco hrozneho, ani jsem se nemohla nikdy donutit k uklidu...Jako my ted mame zakladni kuchyn Ikea, uplne tu nejvic obyc, ale dobry. Uz par desek padlo pri transportu, tak se hned koupila nahradni. Skladal manzel, tak to nekde jeste je krive a chybi olistovani a tak. A dvere . Ale proti puvodni je to posun doufam. Podlahu jsme resili vic, kuchyn neni naveky