design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 07. února 2024 11:20

Jos to je sakra rozdíl! Kuchyň jak z katalogu

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 11:31

Tabea Evaeva Jos My mame kuchyň bez horních skříněk jen s policemi, vařím na plynu a jsem s tím spokojena. Mame tam od každého druhu talíře  a sklenic cca 5 ks, to se normálně spotřebuje a než vyskladam nádobí z myčky, tak zhruba jednou za tyden tu prázdnou polici utru.

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 07. února 2024 11:38

notna jak vydrzite s pěti talíři? Já mám 12+4 malých, z kterych jíme. velké se pořádně nevejdou do myčky, tak se je snažím nepoužívat, ale někdy neni zbyti. To samé hrnky - nám dvě police sklenicek a hrnku 80 cm dlouhé a nekdy už si fakt nemám do čeho ten čaj udelat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2024 11:46

notna My ten minimalismus nedavame. Mas to pekne, ale vazne bychom nemeli z ceho jist. Plus by to manzel zaskladal veskerou vetesi a treba pul roku by tam mel vrtacku a hrebiky... Vhapu, ze Lama nema doma zaskodniky, ale zas by tech veci a nafobi musela mit opravdu malo. Na jedne stene ji vetsinu skrinek zaberou spotrebice/drez a u ostruvku bude mit pribory a hrnce. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 11:48

continuityJsme tři a během normálního provozu to stačí. Ráno každý jeden talíř, misku a hrnek na snídani, večer každý jeden velký talíř na večeři, během dne něco na nějakém talíři a v sklenici. Pokud obedvsme doma, jede myčka hned po obědě a pak je zase plný stav. Ale jinak mám kompet nádobí pro 16 lidi. Akorát to není po ruce, ale v priborniku v jídelně. A taky občas vytahame toho nádobí hodně i ve třech. Ale běžně těch 5 ks hned po ruce stačí. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. února 2024 11:51

monis ja si nechala udelat obrovskou otevrenou knihovnu. Kazdy den tam muz odlozi klice, mobil papiry do prace, uctenky, ruzne sroubky a soucastky, co by se mohly hodit, 

V kuchyni mame nad pracovni deskou parapet,tam odklada zbytek- tj. zasobu cajuco nakoupil, rohliky na dalsi den, veci z mycky nebo odkapavace, co asi nevedel kam dat, zeleninu a ovoce misto do kosiku da na tu polici na parapete. 

Tez to nenavidim. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 11:55

Jos Tak místa, kam si kdekdo odloží kdeco mame samozřejmě taky. To je asi úplně jedno, jaký typ kuchyně člověk má :-) Psala jsem to k tomu, ze to musí byt hrozné na úklid a nepraktické. Mi to přijde praktické prave kvůli tomu, ze to mám po roce a ani nemusím otevírat skříňku a ani to není narocne na úklid. 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 07. února 2024 11:56

notna aha, no já myčku pouštím jednou za den, když přes den nejsme doma, klidně až druhý den ráno. A do toho si děti různě dělají svačiny - prakticky teď jedí pořád, dost nezávisle na zbytku rodiny. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2024 12:01

Candance Uplne presne jsi to popsala. Jeste bych pridala samostatne baterie, ruzne kabely a nabijecky, celovku, mince... 

Vzdycky jednou za cas vezmu krabici a vsechno do ni shrnu, dam mu to do pracovny, nektere krabice tam ma uz mesice

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:03

Jos ano, to vsechno take, aby to pak nasel.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:03

continuity Myčku pouštíme přes noc po večeři. To jsme si zvykli kvůli nočnímu tarifu za el. Teď už je ta cena skoro stejná, ale už je to u nás rutina. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:05

Candance ježíš to je úplně to stejné u nás, jednu dobu jsme měli alespoň košík na tady ty drobnosti, ale i ten jsem musela, když přetíkal, uklidit...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 12:11

notna já taky pouštím myčku na noc, ale jedině když je plná. S pěti talíři bych taky nevyžila, momentálně máme deset velkých mělkých pro dva dospělé a občas dojdou

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:19

notna takhle jsem si to nějak představovala. Realita takto

Candance úplně to vidím

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:21

Jos tyjo, to je proměna. Vůbec bych si nedala dohromady, že je to stejná místnost.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:22

Evaeva Ale ona na noc na pusteni většinou je plna. Psala jsem, ze tam mame pět talířů od každého druhu. Nádobí je od snídaně, večeře, něco během dne, něco špinavé od přípravy jídla nebo vaření večeře apod. Když se nenaplní, tak ji taky nepoustim a pokud dojde nádobí na polici, bereme nádobí z priborniku. Ale na běžný provoz snídaně, pak všichni odejdeme z domu a vracíme se odpoledne, večer, to většinou je dostačující. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:24

Lama_z_Lana Jos Jj, proměna moc pěkná a kuchyně vypada mnohem větší. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:28

dupali my mame tri kosiky (skor kose), neustale plne a aj tak sa vecne v kniznici povaluju sambove veci co vytaha z vacku.

Candance presne tak kniznica vyzera aj u nas. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 12:29

notna jo u nás taky jede skoro pokaždé. On je taky problém s úložnými prostory, já bych tam musela mít všechno a ne jen pár talířů a tři hrnky. Já jsem měla jednu otevřenou polici v předchozím bytě a nenáviděla jsem jí hodně. Když mi v lutzu nenabídli jiné řešení našeho prostoru než otevřené poličky v jednom místě, prchala jsem hodně rychle

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2024 12:30

notna přesně, větší. Naši jak teď po 20 letech předělali kuchyň, předchozí styl úplně jak u Jos.
S tou novou je tam najednou tolik světla a místa, přitom plocha kuchyně je stejná, jsem to tam vůbec nepoznala.