design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 07. února 2024 15:47

Čím tedy čistite ty granitove dřezy? Náš je béžový, máme ho přes deset let a je to prostě nevycistitelny, žádná soda, kyselina citronová, toro,  cif.....nic neodstraní ty neustále vznikající skvrny od kafe, které tam vytváří muž....(a já to prostě neuhlidam,  abych to po něm hned cistila) přijde mi, že možná už nastala i nějaká únava materilu, už je prostě hlavně u odtoku ten dřez takový porezni,  nevím no...

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 07. února 2024 15:54

Muslik jedině nanohoubičkou. My ten dřez máme tři roky a taky je kolem odtoku hrozně porézní. Přijde mi, že hezkej byl tak rok

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 16:24

Muslik nanohoubičkou a jednou za čas ho úplně napustím s trochou Sava. To funguje dobře, ale já tu práci s tím nemám moc ráda.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:46

Muslik savo, 8 let a fungovalo, ale furt no. na tom piskovym to teda nebylo az tak videt, ale jednou tydne nutnost

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:46

Jsem si u kafe trochu pohrála s jedním online plánovačem na tu kuchyň, přijde mi trošku víc user friendly než ta Ikea, ale taky tam nejde všechno nastavit na požadované rozměry. Zkusila jsem variantu s troubou u dveří do koupelny, odsadila jsem ten komín trochu (12cm) ode zdi - to by mělo na pohodlné otevírání stačit. Takže by na ploše zbylo 45cm na myčku, dřez na cca 60 skřínce a indukce (počítám 2 plotýnky, ale ty tam nebyly) na dalších 60 cm. S tím si myslím by se dalo pracovat. 

Kvalita obrázku bohužel není nejlepší

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:47
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:48

Lama_z_Lana ja bych klidne prohodila drez a mycku. mame drez z jedny strany takhle presne u korpusu kuchyne a je to prekvapive uplne v pohode. vznikne ti tam tak lepsi prac.plocha

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:51

711990 já jsem to zatím nechala tak, jak už tam mám odpady a připraveno na myčku. V tom se vůbec nevyznám, jak moc jdou nastavit a prodloužit ty trubky od odpadu, aby mi to dobře odtékalo nebo já nevím co ještě

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:56

Lama_z_Lana to vypadá dobře. Já bych posunula ostrůvek doprostřed, trochu by to odlehčit. Ta místnost není velká 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:03

MaeGandal já myslím, že posunutí toho ostrůvku nedává moc smysl. Má 120cm, takž zbyde cca 180 cm z šířky místnosti. Hůř by se mi chodilo z ložnice do koupelny, musela bych to víc obcházet. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2024 17:04

Lama_z_Lana taky bych prohodila drez a mycku, abys mela misto treba na polozeni prkynka s nakrajenou zeleninou, vyndat koreni, olej.. mela jsem drez hned vedle sporaku a byla to trochu pakarna. Zas je dobre, ze treba rovnou napustit hrnec vodou a ani ho nemusis prenaset, ale ta plocha chybela. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2024 17:06

Lama_z_Lana

vsechny dvere se oteviraji smerem do kuchyne? 

Offline Myrtila
5354 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:09

Lama_z_Lana Třeba to tu někdo upřesní, ale pokud si pamatuji dobře, tak v kuchyňském studiu chtěli, aby odpad nebyl úplně přesně za myčkou, ale někde kousek vedle, takže by to možná prohodit šlo? 

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:17

Lama_z_Lana Já bych ten pult trochu protáhla, teď se mi zdá zbytečně krátký. A taky bych přehodila myčku a dřez :) Ale řekla bych, že tobude ve výsledku vypadat dobře.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:22

Díky za tipy, když já nevím s tím prohozením. Moc se mi nechce do stavebních úprav protože mám obavu, že se to posere (jako zatím všechno, co se na tom bytě dělalo). Nerozumím tomu, musím se na to zeptat, protože v tuto chvíli je to připravené takhle. Nevím, kolik práce (a peněz) by to stálo a jestli ten výsledek bude za to stát. Na tom volném místě na myčce bude stejně celou dobu stát TM, takže to žádná velká pracovní plocha nebude. Plus ta indukce bude poloviční, než je na plánku, dvoplotnová tam nešla dát. 

Offline Janulik03
20312 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:23

Lama_z_Lana mne sa to páči, ako si to navrhla. Možno by som vyskusala ešte variantu dat tu ruru miesto tych otvorenych poličiek, tým vytvoris kuchynu do L a chladničkou dat tak kde je teraz rura.

Bože píšem ako tatar, skúsim nakresliť. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:34

Lama_z_Lana Dala bych tu varnou desku vedle trouby. Jedno na které straně. Ale je praktičtější lednice dřez varna deska. I se to doporučuje. Je jedno z které strany. Ale většinou vytáhneš z lednice, omyješ, nakrájíš a pak davas do hrnce nebo trouby. I kvůli zdroji tepla bych nedavala varnou desku vedle lednice. 
Mycku bych nedavala úzkou. Vzhledem k designu kuchyně nebude vypadat dobře různá šířka skříněk. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:36

Lama_z_Lana my máme přívod vody a odpad k myčce ve zdi ve vedlejší skříňce, nikoliv hned za myčkou. Vše je vedeno ohebnyma trubkama, které musí být stejně delší,  aby se při případné poruše dala myčka vysunout ze skříňky. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:38

Myrtila Ano, u nás ten požadavek taky byl. Myčka se na standardní hloubku pracovní desky nevleze, pokud je odpad přímo za ní.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2024 17:43

notna já tu polohu indukce zas řeším kvůli digestoři, protože odtah ve zdi je úplně napravo, bych to musela táhnout skříňkama a to bych asi přišla o ten úložnej prostor. No teď se i dělají ty komíny s troubou hned vedle lednice. 

Jinak ty dveře vlevo (do koupelny a z chodby) se otevírají do místnosti, ty dvěře vedle pultu se otevírají z místnosti. 

dupali no to je myčka. Ale co s tím dřezem? Mně to přijde hrozně komplikovaný to všechno přehazovat, než to přizpůsobit ke stávajícímu stavu.