Příborník jo, těžko bych měla všechno jen tak naházený v šupleti ![]()
design a architektura
barbucha no dyť
S dětma je to jiný, u mě už nikdo tenhle bordel nedělá a venku na očích zůstává jen to, co dovolím - no jak je vidět, i tak je toho dost ![]()
barbuchatady za to zrovna můžou děti, ale na jiných místech dospělý ![]()
Já jsem zjevně výtečný pedagog a vy/chovatel, anžto jsem i milostpána naučila po sobě uklízet
Kupodivu mě při všech těch viditelnejch krámech třeba takovej volně ležící kapesník dokáže přivést k záchvatu zuřivosti, a to nechceš (ani milostpán ne
).
barbucha já nenaučila uklízet ani sebe![]()
Myslím, že je dost rozdíl když je kuchyň samostatná místnost. Tam by mi asi nevadily ve větší míře přiznané věci na policích a vícero spotrebicu. I tak ale přiměřeně .
continuity Já to taky dělám, ale nechápu, že jsme to dokázali naplnit už asi za dva měsíce.-D
viktorka_od splavu My máme asi míru těch drobků a chmatáků mírně zvýšenou, dospělí toho asi tolik negenerují:-D taky mě nikdy nenapadlo, že mi vadí prach, ale tady jsou kolikrát fakt chuchvalce po zemi.
Evaeva
Já jsem zjevně výtečný pedagog a vy/chovatel, anžto jsem i milostpána naučila po sobě uklízet
Kupodivu mě při všech těch viditelnejch krámech třeba takovej volně ležící kapesník dokáže přivést k záchvatu zuřivosti, a to nechceš (ani milostpán ne
).
Prosim tě, přijeď. Já ti to zaplatim:-D. Víš, co on ten milostpán bude asi zlatej chlap.
viktorka_od splavuJá myslím, že milostpan by se nevrátil, pokud by teda doma nebyly děti:D. Úplně to vidím, jak by na HO vařil viď, pro housky ráno došel, ráj na zemi ti říkám, kapesník jen ať si ho vodlozi kam potřebuje:D. Barbuse bych samba předala asi rovnou s lopatou
Karja deti samozrejme, pekne hlidat, do skolky vodit, dyt je v duchodu! ja myslim ze bys ho nechtela sama vratit![]()
Karja viktorka_od splavujá jsem se v tom teď ztratila. Měnili by se manželé nebo manželky?
Lama_z_Lana , já souhlasím s ostatními, co na to poukazují. Určitě dát pracovní plochu mezi dřez a varnou desku - ať už z jakékoliv strany. Ale tak, aby mezi tím vznikla prac. plocha, je to ergonomický řešení, osvědčený mnohokrát z praxe.)
Chápu dobře, že do té místnosti, která má sloužit asi jako obytná kuchyně, vedou teď troje dveře?
Kdyby to šlo (vidím, že je už hotová podlaha atd), tak bych se snažila odstranit dveře do koupelny. Prospělo by to jak té kuchyni tak koupelně (předpokládám, že další dveře do koupelny jsou z předsíně).
Judith11 S dveřmi se teď určitě hýbat nebude a neplánuju to ani do budoucna. Do koupelny vedou jen jedny dveře z té kuchyně, v koupelně je vana (tu chci, nechci jen sprcháč), umyvadlo a pračka. Kdybych dělala dveře z chodby, tak bych přišla o umyvadlo, skříňku, zrcadlo, což se mi nechce. Musí se pracovat s takovou dispozicí, jaká tam je.
Ad pracovní plocha - ona stejně moc jako pracovní plocha sloužit nebude, bude tam stát velkej robot a rychlovarná konvice.
Lama_z_Lana , rozumím re dveře. Domnívala jsem se původně, že do koupelny vedou i z předsíně. V některých bytech to tak bývalo.
Evaeva KarjaTo se teda musím ohradit. Na tomto typu kuchyně rozhodně nezanikne nebo se neztratí to dělení skříněk. To právě vyniká a je součástí designu té kuchyně. Pokud je ta linka v jedné barvě, ty hrany jsou hodně vidět. Včetně rozestupů mezi dvířky apod. A ani se neztratí, pokud budou rozestupy odlišné podle různého druhu vnitřního kování, jak píše Karja Jestli ti to u vlastní kuchyně nevadí, chápu to. Sama mám kuchyni, která se musela napasovat do starého domu, použité byly staré přední dvířka, protože byly z masivu apod. a těch kompromisů a věcí ležérně pojatých mám hodně. Ale ten typ kuchyně, který si přeje Lama_z_Lana neodpustí takové nesrovnalosti a vypadá to pak blbě. Viděla jsem těchto kuchyní hodně a byla i při montáži té, kterou jsem realizovala. Tam každý milimetr rozhodí ty linie, na kterých to stojí a tluče to do očí v té jedné barvě fakt hodně. Zanikne to akorát tak v designu dřeva, kde je výrazná struktura toho dřeva. Stačí se podívat na pinterest, je tam těchto kuchyní spousta.
Ty odlišné rozestupy podle použitého vnitřního kování být nemusí. my na té lince máme šuplíky, výsuvný box, otvírání nahoru i obyčejné boční panty na skřínkách a všechno mám ty mezery mezi dalším dílem stejný rozestup. Musí se to seřídit.
Netvrdím, že ty skříňky musí mít stejnou velikost, ale je potřeba to pečlivě rozpočítat, aby ty linie vypadaly dobře. Ani nemusí navazovat horní a dolní skříňky. Dají se třeba udělat tak, aby byly v dojité nebo poloviční šířce, dají se umístit napolovinu nebo třetinu šířky těch druhých apod. A jde to, obzvlášť, když ta kuchyně bude na míru od truhláře. Fakt bych nešla do rizika to nebude vidět, to si nevšimneš, případně se to schová za ten pult. Ještě ke všemu, když je to součást obytného prostoru. A Lama si ten byt dělá hodně pečlivě, viz ty její krásné dveře.
Lama_z_Lana Vypadám tou tvojí kuchyní posedlá, ale když vidím tvoji preciznost a viděla jsem tuto kuchyni taky pěkně zfušovanou, a rady na to, že si toho nevšimneš, tak mi to nedá a musela jsem to napsat. Zkus si projít nějaká kuchyňská studia. On je tento typ populární už delší dobu, někde na ni určitě narazíš. A sama uvidíš, jak to vypadá, když je to odfláklé a ty dvířka nakřivo. Obzvlášt ty levnější kuchyňská studia pečou na pečlivost. Nechci strašit, ta kuchyně jde vyrobit bez problémů, nám ji taky dělali truhláři. Ale ddflákle namontované dvířka nakřivo, kde by jinde se to dalo zkousnout, tak tady to razí.
A už dám pokoj :-)
Judith11 jasný
Předchozí majitelka dělala v roce 21 rekonstrukci, dřív, když tam bydlela její maminka tam byla koupelna jen za závěsem. Na WC, který je v tý předsíni mám pidiumyvadýlko, takže ruce se tam dají umýt a nemusím to celé obcházet.
notna ježiš vůbec, já jsem za Tvoje (a všech) příspěvky strašně ráda ![]()
Protože mi vždycky nadhodítě nějakou věc, nad kterou bych třeba vůbec nepřemýšlela.
Protože já jsem v tom fakt lehce ztracená, kolikrát si řikám, jestli tomu neobětuju nějakou tu korunu a někdo to za mě celý vymyslí od do Z.
Lama_z_Lana neboj, pokial mas dobreho stolara, tak to zvladnes. Ked som to zvladla ja..
tiez som sa citila stratena. Nakreslila som mu to na stvorcekovy papier, poslala linky na spotrebice, dohodli sme vnutorne rozlozenie, dekor atd. Dal mi nejake tipy, rozvody nakreslil pre robotnikov, co nam robili prerabku.
viktorka_od splavuJá myslím, že milostpan by se nevrátil, pokud by teda doma nebyly děti:D. Úplně to vidím, jak by na HO vařil viď, pro housky ráno došel, ráj na zemi ti říkám, kapesník jen ať si ho vodlozi kam potřebuje:D. Barbuse bych samba předala asi rovnou s lopatou
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí