design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 15. února 2024 05:21

Garfie ten drez je fakt parádny, nam sa nevošiel a doteraz ma to mrzí, ked ho niekde vidim.

Jo ten kameň na linke je zaujímavý 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. února 2024 05:45

Janulik03 Já ho miluju, měla jsem ho i v prvním bytě a mám ho i v detašovaném pracovišti. Teda všude je to jiná značka. Ten kámen je parádní, ve skutečnosti daleko hezčí než na fotce, jen jsem netušila, že bude takový problém vybrat. Byli jsme u kameníka, který měl obrovský výběr, ty co se mi nejvíc líbily byly buď nehorázně drahé, nebo příliš tenké (na desku musí být silnější, aby nerupla při tlaku shora). Pak pochopitelně zjistíš, že o tu nejkrásnější část přijdeš při řezu a podobně....

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 15. února 2024 08:15

Garfie ta tmavo modrá bude dobrá 

Online Karja
44753 příspěvků moje polička 15. února 2024 08:18

Janulik03 Garfie Přesně, já jsem ten dřez taky chtěla, ale nějak se mi ho nepovedlo napasovat,ale byla to chyba, myčka mohla byt trochu bokem. Ale on se hrozně nelíbil mému muži a asi by mi ho i finančně zatrhnul, vlastně se nelíbil nikomu, komu jsem ho ukázala, tak tomu přezdívám sama pro sebe kolektivní dřez, že ho máme rády my tady. 

Garfie Je to moc hezký, celá ta kombinace s tím kamenem. Ty jo, ještěže jsem o tom kamenu nevěděla.-D

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 15. února 2024 08:23

Garfie tyjo, z modrý bych měla docela obavu... mně by se tam moc líbil bílej lesk nebo dýha světlýho dřeva (bříza, buk)... modrý můžeš mít doplňky, nádobí a tak...

kámen s dřezem paráda, to je moc pěkný!!

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 15. února 2024 08:33

Garfie ta kuchyně bude úžasná, až to budete mít hotový. Líbila by se mi i matně tmavě zelená. Jinak se přidávám do klubu fanoušků belfast dřezu, taky jsem po něm toužila a mám ten děsnej oťukanej granit. V další kuchyni si ho už ujít nenechám

mitford sister tvoje kuchyně si mi taky líbí, co to je prosimtě na těch skříňkách za povrch, jasanová dýha?

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. února 2024 09:01

Karja Klid, ten šutr je tak drahý, že by tě přešla chuť! My ho koupili na konci covidu, odjeli do Japonska dřív než ho stačili vyrobit, čekal na nás skoro rok ve skladu a mezitím podražil skoro na dvojnásobek, prodejce nebyl nadšený! 

RoSa Víš co, bílej lesk vůbec, to se k tomu ani trochu nehodí, je taková trochu rustikální, nebo spíš takový loftový styl, ten základ je svařovaný kov. Vedle stojí dřevěná prosklená kredenc a taky je tam velký ostrov s jiným dřevem, dřevěný dekor kvůli tomu taky nechci, už jsou tam dva a každý jiný (+ ještě dřevěný jídelní stůl kousek dál). 

monis Zelená byla původní kuchyň (i když v úplně jiném stylu), ta tu kdysi byla legendární, nesnášela jsem ji a zařekla jsem se, že to už ne. A vtipný je, že se mi líbily ty kameny všechny do zelena!!!

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 15. února 2024 09:14

Garfie já si jí pamatuju, ta byla boží. Ještě tam byly nějaké fialové samolepky motýlů, ne?já myslela spíš něco takového

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. února 2024 09:23

monis Jojo, zeleno fialová, nádhera! Tahle by asi prošla, mně by se líbila i nějaká mint, jak je teď moderní. Ale já myslím, že nějaká tmavě modrá bude taky dobrá, je tam pak v tom proskleném kredenci prakticky jen bílé a modré nádobí...

Tady je trochu nepovedená fotka toho ostrova + kredence, je to fakt úplně jiné dřevo, takže je jasné, že dřevěný dekor tam být nemůže. (ostrov je původně obrovský stůl objevený v italském bazaru). Je to všechno takové napůl staveniště, ale jiné fotky tady nemám. :-) 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 15. února 2024 09:38

Garfie To bude krásná kuchyně! Prosím, hoď sem fotku, až bude hotová. 

Keramický dřez mám jako mitford sisterJsem na něj zvyklá, ale tvůj způsob usazení bude určitě praktičtější kvůli tomu úklidu. Dřez mám 10 let a tehdy nebyl moc výběr v keramických dřezech. Měla jsem obavy z jeho rozbití, každý mě tím strašil, nechtěla jsem moc investovat.Máme obyčejný z ikea. Ten co máš jsem tehdy našla jen u Villroy and Boch a stál přes 20tis.

mitford sister Tvoje kuchyně se mi moc líbí. Mám ráda tento styl. A palec nahoru za odvahu ji sem dát s provozním bincem.

Jimik Tento dřez je hodně vychytaný. Dávala jsem sem odkaz na podobný, jednodušší variantu. Ony jsou praktické, dají se zakrýt celé nebo částečně deskou, která slouží jako prkýnko a tím si pracovní plochu rozšíříš. Měla jsem ho v bytě a dávali jsme ho i do kuchyně, o které jsem tu nedávno psala. Vyrábí tento typ i v klasické šířce 60cm.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 15. února 2024 09:46

Garfie Moc se mi to líbí a ta prosklená kredenc je boží.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. února 2024 09:52

Garfie Tvůj podsazený dřez je lepší, já mám nad povrch a nejsem z toho moc nadšená. 

foto odstraněno

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:21

Kan to je barevně moc pěkné, v takových odstínech si představuji naši novou kuchyň :-)

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:22

Musím přiznat, že tyhle vaše oblíbený dřezy moc nechápu, zvlášť ty co jsou vysunutý... jakej je k tomu vytrčení důvod? Mně se to zdá nepohodlný, že bych se každou chvíli asi praštila (do boku, do břicha). Ani na pohled mě to neláká...

Zapuštěnej, aby lícoval se vším kolem, by byl v cajku, ale to se zas ten tvar moc neuplatní, co?

Ty normálně zapuštěný dřezy se mi zdají takový estetičtější Tady je kuchyní mraky a jedna hezčí než druhá, ale všechny mají dřezy "vevnitř"!

Offline Judith11
111 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:25

Mně ty vyvýšený dřezy přijdou dost nepraktický. Dřez mám v jedný lajně s deskou a všechno do něj smetu. Tady u toho to nejde, asi by mě to dost iritovalo, i když ano, typově se do některých kuchyní hodí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:26

Magráta Díky, kuchyň je z mořeného jasanu, dělaná na míru bez vrchních skříněk a dole jen šuflata.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:29

Jimik Děkuju, tu kredenc jsem sháněla asi pět let, měla jsem dost jasnou představu.

Kan Já se právě přesně toho bála. Tohle je hodně praktické, ale zase někomu vysokému to nemusí vyhovovat, přece jen ti to dno dřezu o něco sníží. 

notna Já ten Villeroy mám ve starém bydě, byla to asi nejdražší věc, co jsem tam pořídila. :-) Je to už možná 18 let, ale byla to nějaká druhá jakost, stál tehdy asi 12 tisíc, půl roku jsem o tom přemýšlela! 

barbucha já ho mám v rovině, mně se líbí materiál a taky to že je to dvojdřez! (i když "na chalupě" mám vlastně jednodřez, ale taky je to viditelná keramika-zalícovaná! ) Ty předsazený se mi taky moc nelíbí. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:40

Garfie Tak výšku linky mám přes 90 cm a hloubku 70 cm. A praktický je to hodně. Tohle je teda králík, né kočka. :D

foto odstraněno

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:45
Reakce na Kan:

Magráta Díky, kuchyň je z mořeného jasanu, dělaná na míru bez vrchních skříněk a dole jen šuflata.

​Ten kousek z ní vypadá pěkně.

Garfie Tak před 18 lety asi ani nikde jinde nešel koupit. A rozhodla jsi se dobře.

barbucha Trčí to tak cca 3-4 cm, to se nebouchneš. Nebo mně se to teda ještě nestalo za těch 10 let. A když se ti nelíbí, tak je jasný, že ho nechápeš. Mně se moc líbí i tento typ z kamene nebo betonu. Taky se mi na nich líbí ta velikost, to mi vyhovuje. A u nás hrál roli i ten materiál. Máme starý dům, kde to jde, vyhýbáme se plastu a jeho různým podobám. A nerez dřez jsem nechtěla.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. února 2024 10:56

Jojo, ono to provedení u toho typu je různé, já když jsem si hledala inspiraci, jak by takový dřez vypadal v úplně minimalistické kuchyni, tak se mi moc líbilo toto. Jinak jsem spíš taky tým pod desku