design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 15. února 2024 11:01

notna 

Já mám ten nerez velkej dost, i když v dnešní době - s myčkou - to ani není potřeba vlastně... nic proti materiálu, ten porcelán nebo co to je se mi líbí, jen to vystrkování ne. To, co sem teď dala Lama_z_Lana , je super!

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 15. února 2024 11:05

barbucha Vystrčení mi nevadí. Zarovnaná varianta se mi taky líbí víc, ale tehdy 20tis a 5tis za dřez jednoznačně rozhodlo. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. února 2024 11:26

Neee...jak jsem si pěkně navymýšlela barevně botník, tak mi volal truhlář, že ta jedna barva se přestala vyrábět. Aaaaa, já už nechci nic vybírat

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 15. února 2024 11:43

Garfie diha, kuchyňa už teraz vyzerá výborne. Ako z tych prerabok fariem , čo moderuje spevák Jonathan Knight z NewKidsOnThe Block

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 15. února 2024 11:53

Tohle je moc pěkné téma! Ty fotky vlastních kuchyní ukazují ty odlišné styly, baví mě to. Já sem tedy úplně nezapadám, mám černou spodní linku, na tom černou tenkou desku a černé doplňky, dřez nerez, hodně potlačený, aby právě na sebe neupozorňoval, takže naprostý opak od toho vystouplého keramického, myčka plně vestavěná a nepřiznaná... určitě pro někoho ztělesněná estetická hrůza

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 15. února 2024 11:54
Reakce na Lama_z_Lana:

Jojo, ono to provedení u toho typu je různé, já když jsem si hledala inspiraci, jak by takový dřez vypadal v úplně minimalistické kuchyni, tak se mi moc líbilo toto. Jinak jsem spíš taky tým pod desku

​Tohle je moc pěkné. Líbí se mi ta tenká keramická deska, že tam není ta "tíha" té kamenné.

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 15. února 2024 11:59

@všichni, co se jim líbí moje "žijící" kuchyně, srdečně děkuji navrhla jsem si ji sama, bez architektů, studií - v podstatě i bez "inspirací". kdysi, když jsem neměla vlastní bydlení, tak jsem si občas koupila nějaký ten časopis. myslela jsem si, že až se konečně vymaním z nájmů, tak mě nebude nic bavit víc, než vybírat, zařizovat. ale ouha! v reálu mě to pak vůbec nebavilo - na jedný straně každej něco radil - každej něco jinýho samozřejmě, plus jsem měla v hlavě ještě střípky toho, co mě kdy zaujalo z těch časáků a webů, ale taky se to "tlouklo" mezi sebou, s realitou nebo s financemi. nakonec jsem k tomu zařizování přistoupila trochu neortodoxně a naslepo, ostatně jako k celý koupi/rekontrukci baráku, kterej jsem koupila bez toho, že bych ho viděla, a při tý stavbě jsem měla jen pár požadavků, žádný dozor a pro jistotu jsem tam skoro nechodila... no a při zařizování jsem se ořízla od všech rad a inspirací a snažila jsem se to vytáhnout odněkud z podvědomí - co bude funkční, nadčasový, co nezabije ten prostor, u větších, ale ne pro život nutných prvků jako dveře apod. jsem čekala, až tam budu bydlet a nakoukám si to tam.. no a výsledek není nic bombastickýho zvenku ani zevnitř, na žádnej inspoweb to není, ale barák funguje a nic mě tam zásadně nese.e.

Garfie jak mi vyhovuje vyšší dřez? no jak píšu výše, já se s tím moc nepárala, prostě potřebovala jsem rozpůlit tu kamennou desku, tenhle byl za normální peníze, takhle vypadal a takhle tam pásnul. na obou stranách mám "sušení" nádobí a občas tu ďuru pod tím přesahem vyšťourám. daleko víc bordelu se mi zachycuje kolem varných desek.

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 15. února 2024 12:07

monis ano, myslím, že je to jasanová dýha

notna to je taky jedna z mých zásad tady v tom baráku - přírodní, tradiční, neumělé, nenapodobující, pokud možno lokální materiály. ale zase nejsem úplnej fundamentalista, mám tu i nějaký kallaxy z ikea, to je nějakej papíroplast, koženkový šedesátkový křesla...

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. února 2024 12:12
Reakce na mitford sister:

@všichni, co se jim líbí moje "žijící" kuchyně, srdečně děkuji navrhla jsem si ji sama, bez architektů, studií - v podstatě i bez "inspirací". kdysi, když jsem neměla vlastní bydlení, tak jsem si občas koupila nějaký ten časopis. myslela jsem si, že až se konečně vymaním z nájmů, tak mě nebude nic bavit víc, než vybírat, zařizovat. ale ouha! v reálu mě to pak vůbec nebavilo - na jedný straně každej něco radil - každej něco jinýho samozřejmě, plus jsem měla v hlavě ještě střípky toho, co mě kdy zaujalo z těch časáků a webů, ale taky se to "tlouklo" mezi sebou, s realitou nebo s financemi.

mitford sister jo, to jsi krásně vystihla. Já jsem si říkala, že chci změnit jen pár věcí a ejhle, s každou změnou se rojí nápady, co ještě. 

Offline Karja
44753 příspěvků moje polička 15. února 2024 12:16

Lama_z_Lana Ale tak počkej, uvidíš, co budeš mít finálně k té kuchyni;-)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. února 2024 12:17

Karja hlavně si kvůli tomu asi budu muset najít druhej džob

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. února 2024 12:19

Victoria Já si naopak myslím, že to bude krásné a elegantní.

Já už jsem díky tolika vystřídaným bytům, domům, podnájmům zjistila, že ne všechny věci, co se mi líbí, mi vyhovují k životu. Velkou lekci jsem dostala, když jsme byli poprvé v Japonsku, měli jsme moderní byt, bydleli jsme tam dva, strašně jsme si ho vymazlili, padesátkový design, hodně stylový, byli jsme mladí a dost nás bavilo za to utrácet. Pak nás majitel v polovině pobytu vystěhoval a my narychlo sháněli podnájem, skončili jsme v takovém starém dřevěném domku, úplný opak toho, kde jsme žili před tím. Návštěvy jsme si tam (narozdíl od prvního bytu) vodili dost neradi, ale museli jsme si sebekriticky přiznat, že se nám tam žije líp. To pro mě bylo velké prozření, od té doby se na zařizování dívám úplně jinak.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2024 12:21

Garfie jo to je přesný! Mně se líbí spousta věcí, stylů, ale žít bych v tom nemohla.

Offline Karja
44753 příspěvků moje polička 15. února 2024 12:25

Lama_z_Lana Chápu a rozumím. Ale tak dělej to postupně, ono čím víc si to rozležíš v hlavě, tím líp! A nesmíš se nachytat na ty místní nápady tady, to je furt to máš tenhle dřez a tamhle kámen a tamhle beton, vůbec je neposlouchej, našeptávačky!!!:-D

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. února 2024 12:41

Karja no jasný, že postupně. Na prvním místě byly podlahy, páč co s nima po nastěhování. Jinak žádný "stavební" úpravy nejsou žádný potřeba. Teď kuchyň, protože to je věc hlavně funkční. Příští rok chci vybavit koupelnu - jako ty obklady jsou tam takový normální, žádnej velkej design (taková kombinace hnědý a béžový), ale nijak mě to neštve. Je to nový, čistý a nutno říct že i pěkně udělaný. On hodně udělá, až tam dám hezkou skříňku s umyvadlem a zrcadlovou polici místo toho otevřenýho regálu, co mi tam nechali. Si myslím, že hlavní neestetičnost tomu dodává, jak tam všechno strašně roztahaný v těch otevřených policích. A do ložnice velkou skříň, tu mám fakt škaredou, ale ještě drží. Dál žádnej plán nemám  

Já hlavně uvidím, jak mi to vyjde s tou kuchyní. Mám na ni fakt skromnej (ale i přes to realistickej) rozpočet, takže mi žádný vejmysly stejně neprojdou . Našim ji teď dělal vesnickej truhlář, a když to viděl jinej truhlář, co je zvyklej dělat pro Pražáky, tak by řekl dvakrát tolik, to jsem koukala. 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 15. února 2024 13:00

Garfie Naprosto souhlasím. Je dobře, když ty možnosti jsou a lze si to zařídit co nejvíce podle sebe.

Ale myslím si také, že člověk se i mění, anebo lépe, právě těmi odbydlenými zkušenostmi zjistí, co mu opravdu vyhovuje. My jsme naše bydlení před lety překopali více směrem k takovému minimalističtějšímu a rezervovanějšímu stylu, nejvíce se to právě uplatnilo v kuchyni a koupelně, cítila jsem, že to musíme udělat, a ze mě potom jakoby něco spadlo a žije se nám v tom strašně dobře. 
A mám ráda uklizeno, takoveto že bordel je útulnost, to opravdu nemohu vystát:-) Ale to jen tak na okraj, to není k vašemu příspěvku.

Offline Karja
44753 příspěvků moje polička 15. února 2024 13:05

Lama_z_Lana Jo, to si myslim, že tak běžně funguje. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 15. února 2024 13:35

Priznám sa, že mne sa tie keramické drezy na fotkách nepáčia, pôsobia na mňa ako umývadlo v kúpeľni. Naživo som ich teda nikdy nevidela.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 15. února 2024 15:47

Victoria Vaše kuchyně je určitě krásná, tipuji podle popisu. Hrůza by bylo toto provedení u nás, když si představím, jak se o ta černá dvířka otírají naše kočky a díky statické elekřině tam ty chlupy zůstávají.

mitford sister Taky to s materiály nehrotíme a ten plast, dřevotříska apod. se u nás taky najdou. Ale pokud to jde, vyhneme se tomu. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 15. února 2024 16:00

dorota Moje vesnická babička by mi určitě řekla, že to vypadá jako koryto v chlívě a že už roupama nevím, co by To mi teď připomnělo, jak ji rozhodilo i to, když si její snacha /moje máma/ v 80.letech pořídila do obýváku nábytek celý bílý a ještě to byly jen nízké skříňky a ne obýváková stěna, jak tehdy všichni slušní lidi měli! A když jsme nebyly doma, tak tam vodila svoje kámošky, aby tu hrůzu taky viděli

Moje máma pak koukala jak zjara, když jí babky v obchodě řekly "Děvčico, moc hezký to v tom novým máte! A z babky si nic nedělej, ta tomu nerozumí!" To byly ty s modernějším duchem a ta "bílá hrůza" je nepohoršila. Máma to doma smutná a zároveň naštvaná říkala tátovi. A ten za svou matkou šel a říká jí "Máti, kdo u nás všechno byl? A nelžete mně, že nikdo!" No, skoro polovina vesnice měla u nás, u mladejch, exkruzi