design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 23:10
Reakce na Aranel:

Teď přemejšlím, co jsem za prase, když mě jakživa nenapadl problém spolužití bot s kabátama!

​A já naopak přemejšlím o tom, že jsem snad v životě neviděla boty spolu s kabátama pro mě je to novinka

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 23:11
Reakce na RoSa:

Fakirka u nás jedině s D, jako u Karjů

​A u nás

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 11:53

barbucha 

Taky D. A původ slova? Viděla bych to jako synonymum k bordelu.

Edit: tohle by mohlo sedět.

https://www.odpovedi.cz/otazky/jaky-je-puvod-slova-mrdnik

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 13:23

Sweet Potato 

Jo, to sedí.

Přičemž jsem si ihned vzpomněla, jak mě kdysi velice velmi pobavilo v nějakým slovenským překladu (veskrze neškodný knížky), když tam někdo mrdnul ramenom

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 15:28

barbucha Jako to jsou slova, která jsme dřív používali naprosto běžně a dneska to nikdo nezná? Před časem jsme hlídali synka od synovce, přijeli i minikolem. Máme u nás mírný sklon a jsme slepá, tak jezdil hore/dole a vždycky hulákal: Divéj já jedů a manžel : teda to jsou fišty, dávej pozor! Koťátko zabrzdilo o obrubník a zpoza helmičky se ozvalo: Strejdo, jaký ryby? 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:35

Světlo svítí, police visí. 

To světlo je fakt boží

Akorát co teď k němu

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:37

Lama_z_Lana teda fakt dost dobrý !

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 21:29

Lama_z_Lana světlo super

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 10:38

Lama_z_Lana 

Dobře jsi vybrala, vypadá to super

Jen by mě zajímalo, jak intenzivní to světlo je, z fotky to není tak poznat - dá se pod ním i číst? 

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 11:42

Lama_z_Lana nádherné je to svetlo, perfektne sa ti tam hodí. Čo ako myslíš k nemu?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 17:40

Janulik03ještě mi chybí světlo do jídelny. To co jsem chtěla původně mi přišlo rezavý, tak se mi akorát pěkně znechutilo. A teď když to vidím, bylo by asi obrovský. 

barbucha jako na to vaření to svítí úplně dostatečně plus je osvětleného celek výklenek za ostrůvkem), na mě až moc, budu k tomu muset dokout stmívač. Číst by se asi dalo, ale takhle na stojáka by to asi pohodlný nebylo mám u gauče bodovou lampu. 

Jako teoreticky si říkám, jestli to světlo nad stůl vlastně potřebuju, protože já mám radši šero a ostrý světlo úplně nesnáším, takže by mi tam stačilo nějaký "náladový". Hm

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 17:55

Lama_z_Lana tak pokiaľ uplne nepotrebuješ svetlo priamo nad stôl, tak daj stojacu lampu. Ty určite vyberieš výborne 

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 11:21

Lama_z_Lana 

Jasně, číst je lepší vsedě, mně šlo víc o to, jaký je to světlo na práci - když tam budeš připravovat jídlo a tak, aby na to bylo pořádně vidět a neuřízla sis prst.

Hezky se to tam hodí! 

Offline Mini
příspěvků moje polička 12. srpna 2024 11:54

Lama_z_Lana světlo perfektní !

my doma nemáme jediné svítidlo visící ze stropu a funguje to skvěle. Taky nemám ráda intenzivní světlo uprostřed všeho.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 12. srpna 2024 20:41

Lama_z_Lana Vymyslela jsi to perfektně, to svítidlo se tam skvěle hodí. 

Offline rasaNori
8824 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 16:05

Takže potrebuju tipy na předělání kuchyně, co nesmí chybět, vychytávky atd. Dekuji

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 18:19

rasaNori

supliky všude, kde jdou, široké cca 100 cm, tři nad sebou, do některých horních  ještě vnitřní na méně používané náčiní a milion drobnosti(pečicí papír, gumicky, čajové svíčky, vánoční zdobidka....)

- potravinovou a nápojovou skříň s příznačným šuplíky do tvé viditelné výšky, nahoře dvířka 

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 18:29

rasaNori kování Blum - ta nejvyšší řada

- do rohové spodní skříňky obyčejné police. Do toho zadního segmentu dáš formu na babovku a podobně často používané věci ( kolegyně tu v minulosti propagovaly ty otočné a vysuvne haraoanty, ale tím se zmenšuje využitelná kubatura

- horní rohovou skříňku mám s jedněmi 60 Cm dvirky a s korpusem "za roh" - na zásoby a málo používané sklo

- jestli máš robota, tak nás něj počítat zvýšenou horní skříňku (nebo žádnou)

- dobře vymyslet odpadky, pokud třídite

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 18:33
Reakce na Makara:

- do rohové spodní skříňky obyčejné police. Do toho zadního segmentu dáš formu na babovku a podobně často používané věci ( kolegyně tu v minulosti propagovaly ty otočné a vysuvne haraoanty, ale tím se zmenšuje využitelná kubatura

​Tohle se odvíjí od velikosti kuchyně. Já to tak udělat, tak nemám kam dát hrnce - formu na bábovku a podobné věci mám ve skříňce těsně pod stropem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 18:37

Já bych teda v první řadě myslela na návaznost činností - skladování -> mytí -> vaření. Největší souvislou desku mít mezi dřezem a varnou deskou a dostatečnou odkládací plochu mít i ideálně z obou stran sporáku. A dobře přístupnou myčku jak v kuchyni, tak od stolu, a pozor na křížení s košem, obvykle potřebuješ mít otevřené oboje najednou.